Камъни в жлъчката - тема 9

• 45 127
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 960
Здравейте. Не знам тук ли е мястото,но искам да попитам..
До колко може да се отлага отстраняване на жлъчен мехур с камъни ,при условие ,че няма кризи??
 Криза (и то не кой знае колко силна , като чета тук какво описвате) имах веднъж преди година и след ехограф се оказа,че имам камъни около 9мм не знам колко на брой. Искаха да ме оперират,но отказах,защото болки вече нямах,а и с бебе вкъщи,абсурд ми беше. До ден днешен си я гледаме сами с мъжа ми,а тя (на година и половина) е свикнала основно с мен,особено за заспиването-задължително. И се притеснявам да се подлагам на операция на този етап. Много рядко да имам леко придърпване или киселини.. Иначе пия кафе с мялко или 3в1(не всеки ден) , хапвам и зеле и зелени салати с ябълков оцет, сирене и т.н. в смисъл - неща , които се водят забранени,но не мога да устоя,е ..не ги ям в огромни количества,при мен проблемът е в това,че не намирам време да се спра,за да ям и се получава така,че ям най-много 2 пъти на ден основно салати и готвенко,не ям пържено и пикантно. Благодаря предварително за съветите и насоките ви. Бъдете здрави ! 🍀

# 961
Не възпалена жлъчка не се премахва. 80% от хората с камъни в жлъчния мехур не изпитват оплаквания, повечето никога не знаят дори, че ги имат и си живеят така цял живот.

Дали ще имате криза или кризи си е малко лотария.

Може да пробвате Урзофалк, за да ги стопите; 2 таблетки, вечер преди лягане. Приемат се 3 месеца, като на всяко тримесечие се прави ехография за проследяване и се продължава при нужда.

# 962
Щом веднъж сте направили криза, ще направите пак. Щом ви придърпва е въпрос на време, но това време може да е и след 5г, може и след 1м. Но ако планирате второ дете е добре да я махнете преди да забременеете.

# 963
Здравейте, аз съм нова тук и пиша по повод операцията която направиха на майка ми за премахване на жлъчката. Отстраниха и я в началото на тази седмица и в четвъртък си я прибрахме в къщи. Сега спазва диета, но това което по-скоро ни тревожи, е факта че се чувства отпаднала и уморена, като лежи се чувства що годе добре, но стани ли да извърши някакво усилие и се изморява многоо бързо! Дали е нормално да бъде така?

# 964
А храни ли се?

# 965
Мили участници и участнички в този прекрасен форум, моля ви за информация - на някой от вас случайно да са му се отключили алергии (дерматит, задух) от лекарства, козметика и някои екзотични храни след отстраняване на жлъчката чрез лапароскопия? В смисъл никога преди това през живота си да не сте били алергични към каквото и да било, а след операцията да сте станали с такива нежелани реакции? Аз имам и това силно ме притеснява. Четох в Интернет, че от металните клипси можело да се получи такъв проблем. Пише, че най-опасни били никеловите клипси. Моля, споделете вашия опит. Благодаря ви! Бъдете здрави! Flowers Four Leaf Clover

# 966
Аз страдах от уртикария преди отстраняване на жлъчката. Правех кожни алергии от почти всички. След отстраняването и този проблем го нямам. Научих се да си правя сапуни, защото иначе от всичко купешко се изривах, дори и от бебешките. Все още се къпя с моите сапуни, но съм се къпала и с купешки и не съм имала проблеми. Остана си ми сама алергията към полени, но нея си я имам от дете, а и не е силно изразена. Нови не са ми се появявали. Не съм правила реакция към лекарства, поне не и носи, алергична съм към аналгин откраи време.

# 967
Аз страдах от уртикария преди отстраняване на жлъчката. Правех кожни алергии от почти всички. След отстраняването и този проблем го нямам. Научих се да си правя сапуни, защото иначе от всичко купешко се изривах, дори и от бебешките. Все още се къпя с моите сапуни, но съм се къпала и с купешки и не съм имала проблеми. Остана си ми сама алергията към полени, но нея си я имам от дете, а и не е силно изразена. Нови не са ми се появявали. Не съм правила реакция към лекарства, поне не и носи, алергична съм към аналгин откраи време.
Мила Болибон, много ти благодаря за бързия отговор. А случайно някога да си пушила? Защото аз съм пушач и за жалост продължих да пуша след операцията. Сега ги спирам и даже се чудя дали изобщо клипсите са проблемни за алергия или комбинацията клипси + пушене + киселини от пушенето са всъщност, така да се каже, факторът, отключил алергиите при мен. Това е, че аз преди лапароскопията не съм проявявала към нищичко алергии. Другото странно е, че еозинофилите, белтъка, показващ склонност към алергии, хистамините, както и ензимът ДАО са ми в добри норми и е чудо защо получавам тези нежелани реакции. То даже може би клинично не са точно алергии при показатели в норма, а са някаква странна непоносимост...

# 968
Не бих казала, че съм пушила. Като бях тинейджър беше модерно и се пробвах, но открих, че не в занаят за мен. Случвало се е и след това да паля цигара, но 2-3 на година не мисля, че се броят. А в последните години не съм.

# 969
Клипсите би трябвало да са титаниеви. Едва ли са ви сложили други. Но и ако кръвните показатели са ок, възможно е да говорим за психосоматика. (Непоносимостта е към друго, но се изразява на физ.ниво поради "забрана" да се изрази по начина, по който трябва). Например психосоматика е гърлобол след всеки скандал, когато човек не си позволи да каже всичко, което е искал (особено ако това е системно). Възможно е да сте развили свръхчувствителност към определени неща поради определен шок следствие на интервенцията (упойките също) или на друго събитие. Прегледайте внимателно живота си малко назад плюс ситуациите и начините ви на реакция в тях и може би ще откриете причината.

# 970
Клипсите би трябвало да са титаниеви. Едва ли са ви сложили други. Но и ако кръвните показатели са ок, възможно е да говорим за психосоматика. (Непоносимостта е към друго, но се изразява на физ.ниво поради "забрана" да се изрази по начина, по който трябва). Например психосоматика е гърлобол след всеки скандал, когато човек не си позволи да каже всичко, което е искал (особено ако това е системно). Възможно е да сте развили свръхчувствителност към определени неща поради определен шок следствие на интервенцията (упойките също) или на друго събитие. Прегледайте внимателно живота си малко назад плюс ситуациите и начините ви на реакция в тях и може би ще откриете причината.
Здравейте, мила Малинарка, благодаря ви за съветите и вниманието. Клипсите ми са Танталови, както пише и в самата ми епикриза на изписването от болницата. Кръвните ми показатели са добри - не само във връзка с алергени, но и като цяло ПКК е много добре, както и черен дроб. Но ето - не мога да ползвам спокойно даже козметика вече - от талковете и ролоните за изпотяване получавам задух, дори от термална вода на медицинска фирма също, а днес и от лют бонбон с евкалипт и ментол получих 2-часов тежък задух. Просто не знам какво става. Имах силен стрес в службата преди цели 4 години, а лапароскопията ми беше преди 2 години. Но понеже след стреса на работното място не съм боледувала и не съм пила никакви хапчета чак до края на миналата година, когато се установиха пристъпите на задух от лекарства и козметика, аз не мога да преценя на какво се дължат тези алергии или имитиращи алергия състояния.

# 971
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравейте моята операция мина вторник. Мислех, че ще е затворена , но уви отворена е.
Болките бяха първия и втория ден. На третия днес ставам.
Операцията я направих в гр Варна, доктора е Бобев.
Много съм доволна от неговото отношение. Отделението е много чисто и хубаво

# 972
Слава богу сте добре и е минало. Какво наложи отворена операция?

# 973
  • Щастлива мама на 3 слънца
Някакви пътища били много замърсени.
Сега имам 4 дупки плюс разрез…
Слава богу сте добре и е минало. Какво наложи отворена операция?

# 974
Здравейте! Има ли група, в която споделяте сполучливи рецепти за хора на Лечебна Диета №5? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт