Съвет

• 6 261
  • 170
  •   1
Отговори
# 30
Давай му повече кафе. Ти работиш ли? Той бачкатор ли е? Ако спи по 6 часа на нощ нищо чудно че има нужда да си отспи събота-неделя. Пие ли? Има ли друго недоизказано по темата? 😁

# 31
Бре, ми то и аз искам като се прибера от работа да си лежа и нищо да не правя, ама няма. Домът не може да е задължение само на единия, ти да не си му слугиня? Трябвало е още в началото, като сте заживяли заедно, да си разпределите задълженията. Той сега си поспива, защото може. Ако знаеше, че като се прибере трябва да пазарува, да сготви или да пусне някоя пералня, на дали щеше да е така ситуацията. Приема те като даденост, направил е какво се е искало от него - оженил се, направил дете, явно смята, че до там му се изчерпват задълженията. Ти обаче си твърде млада, за да живееш по такъв пенсионерски начин. Намери своето щастие, за да може и детето ти да е щастливо. Децата винаги усещат когато родителите им имат проблеми. Не казвам задължително да го напуснеш, но просто си намери нещо, което ти носи радост и го прави понякога. Нищо няма да му стане на мъжа ти ако вместо да спи прекара малко време с детето си.

# 32
  • Варна

Защото не сте изпадали в ситуацията на авторката, а аз поне наполовината съм изпадал, и напълно я разбирам и я подкрепям в нейното желание детето и да израстне с двамата си родители, но какво да я посъветвам не знам.

А откъде си сигурен, че не съм? Не бъди толкова.

# 33
Давай му повече кафе. Ти работиш ли? Той бачкатор ли е? Ако спи по 6 часа на нощ нищо чудно че има нужда да си отспи събота-неделя. Пие ли? Има ли друго недоизказано по темата? 😁
В интерес на истината е точно бачкатор. Като е на работа дава всичко от себе си. Разбирам, че съответно има нужда от почивка. Но ще дам пример една седмица беше у дома, почиваше. За тази една седмица му виждахме очите само сутрин. На обед като си легне и до вечерта. Ден, два да си отспиш ок, но цяла седмица. А за пиенето, пие само ако излезе с приятели. Иначе през останалото време пие много кафе.
Аз в момента не работя, защото тук където живеем ще е да удариш от тотото, ако изкочи работно място. Просто няма къде.

# 34
Какво значи бачкатор? Каква професия е това, че нещо не стоплям.
Калина, имаш ли свой дом в по-населено място?
Трябва да мислиш за независимост от него.
Ако не, просто не се занимавай с него.
Но с такова поведение детето ти все едно няма баща, а един много лош пример.
Оставяй му го повече и си отделяй време за себе си.

# 35
Бачкатор е такъв дето бачка здраво работа с голямо физическо натоварване. Тва обаче рядко се отразява по този начин на такива, вкл. И на мен. На неговите години съм, физически съм в отлична форма, тва е все едно си постоянно на фитнес. Като влезеш във форма се понася сравнително леко постоянното натоварване, вече при преумора е кофти, но пак възстановяването е сравнително бързо като си свикнал.
Да не пие и пуши прекалено много? Обикновено тва е характерно за твзи среди, може за тва да е такава руина като не е на работа?

# 36
Във всяко семейство има рутина. Но това не ми прилича на навик в рамките на нормалното, а на апатия и нежелание. Не мисля, че е физическа умора. Ако беше, щеше да се наспи ден - два, не постоянно.
Ориентирай се към по-голям град и работа. Първо, детето ти става свидетел на това как си му баща и майка при наличието на жив, прав и здрав баща. Второ, ти си на 27 години, трябва да работиш, да имаш среда и да се развиваш като личност. Имаш голямо дете, то скоро ще тръгне на училище, ще имаш време да съчетаеш нещата и ще се справиш да го издържаш. Сега е чудесен момент, но после ще ти е много трудно, колкото повече години минават, толкова по-трудно се правят промени.

# 37
Преди не беше така със сигурност. Имаше как да кажа - живот в него. Аз пропуснах в поста да напиша, но той е на 40г. Имаме 13 г. разлика. За любовница изобщо не се съмнявам, защото той повече си време го прекарва в сън.

Правили ли сте изследвания щитовидни хормони, при хипофункция хората са много изморени и депресирани.

Стрес, ранна андропауза? Идва момент на по-ниски нива тестостерон и либидо.

криза на средната възраст...

# 38
  • Столичанин ама не в повече :D

Защото не сте изпадали в ситуацията на авторката, а аз поне наполовината съм изпадал, и напълно я разбирам и я подкрепям в нейното желание детето и да израстне с двамата си родители, но какво да я посъветвам не знам.

А откъде си сигурен, че не съм? Не бъди толкова.
Знаеш ли наскоро излизах с една самотна родителка (близък човек от едни отминали времена), която през повечето време се опитваше да ме убеди колко прекрасно било за детето да израстне с един родител, щото било по-спокойно (тя си мислеше, че щом си намерила по-добре заплатена работа и на детето не му липсвало нищо от финансова гледна точка, значи всичко било наред), замълчах си, ама като в ролята на това дете израстнало с един родител нещата всъщност изобщо не бяха толкова прекрасни, и не е от липсата на любов и спокойствие, напротив дадена ми е много повече любов отколкото други хора са получили дори и от двамата си родителя, но израстването не е свързано единствено с любов, ами и с развиване на друго свързано с поглед върху различни гледни точки върху различни житейски ситуации, и затова един родител по никакъв начин не може да замени липсата на другия, мъжете и жените винаги ще имат различно виждане за нещата (вижда се и в тоя раздел, където макар и малко все пак пишем и някакви мъже и има спорове, които за съжаление не са пълноценни, а обикновено завършват с персонални атаки обикновено от страна на женския пол), а за едно дете израстващо е важно да вижда и възприема позициите и на двамата родителя, защото колкото и да се уеднаквяват нещата (там равенство между полове и т.н.) има неща, които са инстиктивно заложени от природата и са непроменяеми (и когато се правят опити за промяната им това води единствено до объркване).
В интерес на истината е точно бачкатор. Като е на работа дава всичко от себе си. Разбирам, че съответно има нужда от почивка. Но ще дам пример една седмица беше у дома, почиваше. За тази една седмица му виждахме очите само сутрин. На обед като си легне и до вечерта. Ден, два да си отспиш ок, но цяла седмица. А за пиенето, пие само ако излезе с приятели. Иначе през останалото време пие много кафе.
Аз в момента не работя, защото тук където живеем ще е да удариш от тотото, ако изкочи работно място. Просто няма къде.
Виж това вече е проблем, ако почнеш да работиш ще можеш да имаш повече изисквания към него в грижите за семейството, защото сега ако му направиш забележка за това, той винаги може да се обърне и да каже - да ама само аз осигурявам прехраната. Иначе би могла да го накараш да си направи изследвания, защото тази умора определено не е нормална и може да има някакъв проблем примерно недобре работеща щитовидна жлеза, или пък нестабилна кръвна захар и т.н..

# 39
Какво значи да израстне детето с един родител? Умира ли другия при раздяла? Защото много родители си гледат детето заедно, а заедно значи единия лежи и не го поглежда детето, просто живеят в един апартамент. И видиш ли като се разделят родителите, детето остава с един родител. То просто винаги си е било с един родител, скатаващия се е бил скрит зад стените на дома. После като трябва действително да се грижи за детето, не му се занимава. Познавам много деца с разделени родители, такива които са изключително добре обригважи и от двамата и такива, които детето се отглежда от един родител. Но не заради раздялата, а просто защото на въпросния родител не му се занимава да е такъв. Извинения един куп.

# 40
  • Столичанин ама не в повече :D
Когато дете израства с двама родителя в един апартамент, е свидетел на изпадане във всякакви ситуации и съответно реакциите на мъжа и жената, които понякога са положителни, друг път са отрицателни, но при всички случаи е придобиване на опит, който не може да бъде придобит по друг начин, защото една и съща ситуация я попиваме по един начин, когато сме на 10 години и по друг когато сме на 20 примерно. Simple Smile

# 41
Когато дете израства с двама родителя в един апартамент, е свидетел на изпадане във всякакви ситуации и съответно реакциите на мъжа и жената, които понякога са положителни, друг път са отрицателни, но при всички случаи е придобиване на опит, който не може да бъде придобит по друг начин, защото една и съща ситуация я попиваме по един начин, когато сме на 10 години и по друг когато сме на 20 примерно. Simple Smile
Не е редно умишлено да оставиш дете "да попива" отрицателен опит. Не че детето знае, че е отрицателен. По вероятно е да го приеме като стандартен начин на поведение.

# 42
За мен също има някакъв здравословен проблем. Щитовидна жлеза води до такава сънливост, хормонален дисбаланс - тестостреон и други.

Физическата работа изтощава.

Ти не работиш. Ок, може да няма къде, но това влияе зле в много аспекти - ти нямаш социална среда, не правиш нищо полезно, нямаш собствен доход. Ако приемем, че ти седиш по цял ден вкъщи сама, а детето на детска градина (ако имате такава), логично чакаш мъжа ти да си дойде и да те забавялва, да бъде до теб психически, да се наговорите и т.н.
Само че той е изморен от деня и после иска тишинка, сън, спокойствие.

Друго населено място? Някаква работа все пак? Изследвания за него?

# 43

Не е редно умишлено да оставиш дете "да попива" отрицателен опит. Не че детето знае, че е отрицателен. По вероятно е да го приеме като стандартен начин на поведение.

Айде, нали е важно да има двама родители.
Може да пие, да бие, да лежи, да се дрогира, да е комарджия, но важното е, че уж има  още един "родител".
Трагични са представите за родителство на авторката.

# 44
Мирише ми на любовница!
Там спят по двама. Joy

Общи условия

Активация на акаунт