Професия учител - 14

• 60 758
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
  • European Union
Ако питаш за инспектирането, искаха. Ако ви предстои инспектиране, прегледай няколко доклада на инспектирани училища, ще видиш на какво обръщат внимание и го включи в твоя урок (например работа по групи).

# 646
  • Добрич
...
Привет!
Искаше ли се за всеки урок учителите да имат предварителен план на урока?

Държат да има методически разработки на всички уроци за тези дни.
План-конспекти с "Ход на урока" не съм правила (само, като студентка). В разработката включих цели, задачи, ресурси, материали и пр, както и задачите, които дадох. Преподаваното учебно съдържание не съм описвала писмено.
В сайта им или в наредбата за НИО (не помня точно) имаше описани изискванията.

# 647
  • при моите деца .....
За датите на инспектирането имах методически разработки на всички теми.
При нас една от слабостите е липсата на групова работа.

# 648
  • Sofia
Работа в групи или по двойки, накрая на урока рефлексия (self assessment /peer assessment) - все модерни неща.

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 14:44 от aniK

# 649
Здравейте!
Имам следното питане - в ДГ директорът издава ежегодна заповед, в която е упоменат дневния режим. Съгласно същия родителите си вземат децата в удобно за тях време между 17 и 18 ч. От тази година има  разпореждане  деца да не бъдат предавани преди този час. В редки изключения, поради конкретни причини, след писмена молба, с резолюция "да" от директора.
Тук започват проблемите с родителите. Някои искат да ги прибират на обяд,  други след следобедна закуска, трети веднага след работа, нямало къде да се мотаят,  докато станело 17 ... как така не могат да си вземат децата!?... изобщо - сякакви недоволства.
Какво е мнението ви в тази ситуация?
Какво наказание може да последва, ако директорът установи, че деца си тръгват по-рано от 17?
Благодаря за изразените мнения!

# 650
Аз бих ги препращала към стаята на директора, да ходят да му се жалват или бих задала въпроса към директора. Каква е причината за заповедта? Като родител съм длъжна да изпълнявам каквото са наредили от градината. Като не ми харесва - друга градина.

# 651
Според директора идеята е на кмета лично - дискутирали, че не можело който - когато си иска да си взема децата. Сега следвали проверки и наказания (какви? Дисциплинарни? На какво основание?)
А от другата страна разярени родители с всякакви обяснения до - коя си ти да не ми дадеш моето си дете, искам да се приберем по светло...🙄

# 652
До колко часът е учебният процес? До 17 ли? Ако не е до 17, то защо родителите да не си вземат децата по-рано? Вече се стъмва в 17

# 653
В случая, заключва се вратата на групата, слага се копие от заповедта с подпис и печат на директора на вратата, тел. на директора и като стане 17ч. се отключва. Който родител се чувства ощетен - приемно време на директора, да се обяснява на следващия ден. Ти си длъжна да изпълняваш каквото директора каже. Но не си длъжна да се разправяш с родители.

Ето Румка е родител, с въпроси. Не си длъжна да ѝ отговаряш, при положение, че не знаеш защо му е скимнало на директора да издаде такава заповед. Да ходи да пита директора Румка.

# 654
Здравейте, предстои ни празник на училището. На мен се падна "честта" да отговарям за организацията.
Едната ми идея беше да направя клипче на всички колеги (поне тия които се съгласиха), които казват по няколко думи и всички образуваме текст  свързан с колегиалността и работата ни. Също така ще включа и ученици, които споделят какво харесват в училище и защо го посещават. Клипът ще започне с визуална обиколка на училището, както и ще има обръщение на директора и зам. Директора.
Ще има и тържество, което ще бъде стегнато, както и презентация, която ще изглеждаме свързана с дейностите в училище и успехите на нашите ученици.
Мислех този клип с колегите, учениците и изявленията да ги кача на дискове, които да са подарък за колегите.
Дали е добра идея това с диска? Ако някой има по-добра идея моля да сподели. Защото в главата ми е каша.

# 655
no_name-.., мен ми харесва идеята, браво!
Освен на диск, пробвай се да го качиш и в ютуб (примерно) или някъде, откъдето да се даде линк и всеки друг (ученици, родители) да може да го гледа. Wink

# 656
  • Добрич
Мисля, че училищните празници, е добре да намират медийно отражение (или поне публикация в Интернет), за да повдигат рейтинга на училището в обществото.

На празника,  може да поканите пенсионирани учители/директори, на които съшо да подарите дискове. А защо не и да включите някой от тях в клипа. Или бивши ученици.
Ние обикновено организираме цяла седмица с различни прояви, обхващаща колкото е възможно повече ученици.
За празника каним и родителите.

# 657
Ако имате телевизор в коридора на училището, може да пуснете клипчето да се върти през деня.

# 658
Благодаря за идеите. Помолих някои от пенсионираните учители, но единия беше болен и нямаше как да се снима, а другите не пожелаха да се включат.
Клипа мислим да го качим в сайта на училището и да бъде пуснат за гледане във вайбър групата ни. Понеже ми съобщиха в последния момент, че са решили аз да го организирам нямах готовност за  нещо повече. Разбрах преди 2 седмици, а нашите ученици са 100%от малцинствата. Знаете, че по-трудно стават нещата.
Надявам се да се получи добре. Под напрежение съм.

Последна редакция: нд, 20 ное 2022, 22:54 от no_name-..

# 659
Според няма смисъл от хамалогия и дискове. Достатъчно е да се сподели линк към клипа в ютуб и фб. Който иска ще си го свали.

Общи условия

Активация на акаунт