Професия учител - 14

• 60 778
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • Ямбол
Мисля, че се полага допълнително отпуск за преглед при бременни.
По кой член от КТ?

# 616
  • София
Никой.
А нужен ли е допълнителен отпуск за посещение при лекар веднъж месечно? При нужда дават болничен.

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 07:31 от Вампирче

# 617
Бременните имат право на отпуск за прегледи. Чл. 157, Ал 2 от кодекса на труда.
http://trudipravo.bg/mesechni-spisania/mesechno-spisanie-trud-i- … -kodeksa-na-truda

# 618
Благодаря ти за пояснението.
Значи, болничен не се търси, а се ползва отпуска. Независимо от претенциите на работодателя

# 619
Много благодаря, това ми трябваше, защото директорката твърди, че нямам право на отпуска за прегледа ми.

# 620
При вас има ли нова заповед с указания при положително за ковид дете? Последно при нас имаше заповед от МЗ с годност до 10.10. Ъпдейтват в момента базата данни в Тиймс, трият се стари групи, стари качени материали, но пък има колеги, които трябва да качват материали там в момента за отсъстващи по-дълго време деца. Нещо ново на тема ковид и карантини?

# 621
  • Добрич
...
Ъпдейтват в момента базата данни в Тиймс, трият се стари групи, стари качени материали, но пък има колеги, които трябва да качват материали там в момента за отсъстващи по-дълго време деца...
Не е задължително групите да бъдат изтрити.
Всяка група, която се ползва, може да бъде запазена от изтриване. Условието е да се преименува така, че да си личи че е активна. Кодът е " А2022 ", поставен пред името на групата.

Цитирам Борис Герасимов, директор на дирекция ИКТ към МОН:

Цитат
Всички класни стаи, които използвате и искате да защитите от изтриване, следва да преименувате, така че да започват с A2022 (съкратено е от "активна"). Догодина съответно името ще трябва да е A2023. Те за нас стават неприкосновени, трием всички останали (остава опцията всяка изтрита стая да може да бъде възстановена до 30 дни след изтриването и след заявка в help@edu.mon.bg, като се посочи точното и име).
...
Допълвам, последно кодът е Y22/23.

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 22:15 от Вела

# 622
Вела, да, днес явно има нови инструкции, или поне ние днес бяхме уведомени. Само буквата е друга, не зная защо. Flushed

# 623
  • Добрич
Да, този цитат е от публикация с дата 26 10.  Колегите питаха буквата А на латиница или на кирилица трябва да бъде.

Писмото на Борис Герасимов, което от МОН са пратили после до РУО и до  училищата е с буква Y22/23, за да не става объркване с буквите. Срокът за преименуване е 15.11.

На 26.10. Б. Герасимов писа, че всички изтрити екипи са възстановени, за да имат възможност колегите да преименуват тези, които искат да ползват.

# 624
Днес в настоящата ми работата имаше събрание, на което се успокоих, че не съм единствената с докторска степен, желаеща да се насочи към вашата сфера. Началничката каза, че има  няколко човека, които искат да станат учители и очевидно не й е особено приятно, че искат да напуснат настоящата институция. За мен още не знае какви са ми плановете, живот и здраве. Вярно, има още известно време, докато завърша СДК-то си, но времето бързо върви и ще дойде този момент, в който  и аз ще бъда следващата, но не знам просто как да го обявя, че не в тази работа  (сегашната) ми е призванието и силата. А  тази работа, на която съм в момента, не може да се върши насила, според мен. Трябва малко или много да се вложи желание, но какво да направя, като аз го нямам и какво развитие да очакват в бъдеще от мен. Просто по принуда вятъра ме довя в нея, но категорично в бъдеще искам смяна.

P.S. Тя се възмущава, че хора с докторска степен тръгнали да стават учители. Какво, пък? Всеки на по-късен етап от живота си може да осъзнае, че има желание и мотивация да смени попрището. Какво като е с докторка степен. И при мен така се случи, че изкарах докторантура, но просто нямам желание за развитие в подобна сфера, а точно във вашата.

Последна редакция: чт, 10 ное 2022, 15:03 от Sun_Shine016

# 625
Разбирам те, и аз работя нещо, което изобщо не е моето в момента. Искам да стана учител, но за сега места по моята специалност няма.

# 626
Ако е в провинцията, изглежда там с местата си е зле, в София горе-долу се ядва. Ох, много ми скапа настроението началничката днес с тези приказки, нищо че не бяха лично към мен. Защо пък днес трябваше да го казва гласно с негодувание за пред всички, за хората, взели това решение и намерили си места. Едва ли не, трябва и аз да се чувствам виновна, че искам промяна. На кой ли работодател му е приятно да напускат кадри, но след като си си намерил мястото другаде. Затова, още навремето ако бях завършила специалност с правоспособност, сега щеше може би да е малко по-друго. Ако дай Боже намеря някъде място, и аз ще трябва да се обяснявам на шефката си. Колкото и да й е неприятно, ще трябва да кажа истината.

# 627
Sun_Shine, ама ти защо се засягаш от думите на шефката си? Всеки си гледа от неговата камбанария. Не го приемай лично. Тя си гледа нейните интереси, ти ще си гледаш твоите. Пожелавам ти да си намериш твоето място за учител, щом го искаш. И дано очакванията ти да се припокрият с реалността.

# 628
Благодаря за окуражителните думи, valian 1. Когато човек желае много силно нещо, вярвам, че все някога го постига, макар и след упорита борба. Щом и тези мои колеги (които не познавам, от други групи са), са успяли. Просто нещо се натоварих днес, не мога да си обясня защо.

Знам, че безоблачно никъде не е, и в тази професия си има своите трудни моменти и предизвикателства, но когато има хъс и мерак за дадена работа, всичко се постига.

Последна редакция: чт, 10 ное 2022, 22:49 от Sun_Shine016

# 629
Съществуват ли индивидуални родителски срещи, законово разрешени ли са? Не е консултация,  а род. среща в 18 часа с класен ръководител,  учител ЦОУД и родител.
Възможно ли е срещу подписка от родителите да се смени един учител с друг, защото родителите предпочитали даден учител по определени симпатии?

Общи условия

Активация на акаунт