Професия учител - 14

• 60 781
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Не. ЦДО.

# 601
  • при моите деца .....
Не мога да помогна...
Предполагам може да включиш разработени от теб работен лист, контролни....
По-разнообразни методи, които прилагаш....
Това са мои предположения...

# 602
По-скоро се чудя на база на двете длъжности ли трябва да е портфолиото или на база последната? Значи в дигитален формат, тип уебсайт, може да бъде. Така ли?

# 603
  • при моите деца .....
Може да включите и за двете.
При нас бяха тип презентация.

# 604
  • European Union
Аз пък мисля, че на портфолиото му хвърлят едно око, без да го разглеждат детайлно. Основна тежест дава самооценката. Аз бях направила моята с линкове към портфолиото, за да е ясно защо си давам точки.

Ако няма 4 години, не се прави атестация. Ако 4те години са на различни длъжности в същото училище, се атестира длъжността, която е изпълнявана по-дълго време (малко по спомени пиша, нашето атестиране беше преди повече от година).

# 605
В градинска или в яслена група сте назначена? Защото при ясленчетата май се водят медицински персонал, а не педагогически

СДЯ - самостоятелна детска ясла сме, нямаме градински групи. Има възможност педагози да работят в групи вече.

# 606
Здравейте! Опитвам се да намеря разпределение по БЕЛ за 5. и 6. клас с новия хорариум от часове. Готовите, които намирам на издателствата, не ми вършат работа, защото допълнителните часове не са разписани, а е отбелязано само, че еди-кои си теми ще бъдат взети в два учебни часа. Моля, ако някой има ново разпределение, да ми изпрати. Благодаря предварително!

# 607
В градинска или в яслена група сте назначена? Защото

СДЯ - самостоятелна детска ясла сме, нямаме градински групи. Има възможност педагози да работят в групи вече.
Здравейте! Тази възможност от кога е?

# 608
Здравейте! Опитвам се да намеря разпределение по БЕЛ за 5. и 6. клас с новия хорариум от часове. Готовите, които намирам на издателствата, не ми вършат работа, защото допълнителните часове не са разписани, а е отбелязано само, че еди-кои си теми ще бъдат взети в два учебни часа. Моля, ако някой има ново разпределение, да ми изпрати. Благодаря предварително!
В Школо могат да се намерят разпределения по БЕЛ.

# 609
  • Sofia
Скрит текст:
В градинска или в яслена група сте назначена? Защото

Здравейте! Тази възможност от кога е?

От два-три месеца може би - майки успяха да се преборят за това.

# 610

Не сте възпитател, учител сте. Учител ГЦОУД. Иначе в портфолиото би трябвало да отразите и работата си на предишната си длъжност (ако е била учител).

# 611
navyblue, при електронните учебниците на издателствата не са ли актуализирали разпределенията?
Не съм учител в 5-ти клас, само видях разпределение на изд. Просвета, за 1-ви срок включва 90 часа (18 х 5 часа седмично), а за 2-ри срок - 80 часа (16 х 5 ч седмично). Ако ти върши работа, мога да направя скрийншотове на страниците Wink

# 612
navyblue, при електронните учебниците на издателствата не са ли актуализирали разпределенията?
Не съм учител в 5-ти клас, само видях разпределение на изд. Просвета, за 1-ви срок включва 90 часа (18 х 5 часа седмично), а за 2-ри срок - 80 часа (16 х 5 ч седмично). Ако ти върши работа, мога да направя скрийншотове на страниците Wink
                                                                                      Не са съвсем. Допълнителните 17 часа са разпределени в двата срока, а всъщност трябва да са в един, защото се сменя хорариума в сроковете. Даже старият хорариум от 170 часа си седи като бройка, пише съответно, че тези и тези  теми ще бъдат взети в два часа. Иначе съм ги прегледала на различните издателства, но всички са направени така. Благодаря на отзовалите се!

# 613
Здравейте! Имам един въпрос относно работата ми. Учител съм и днес казах на Директорката, че съм бременна, като има дни в които ще трябва да съм на преглед в работно време. Въпроса ми е болничен ли трябва да й давам за 1 ден, защото тя така искала или трябва да имам платен отпуск. Все пак след прегледите ще им представям документ.

# 614
Мисля, че се полага допълнително отпуск за преглед при бременни.

Общи условия

Активация на акаунт