Преследвач

• 15 155
  • 292
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Изгарящата , какво се случи, успя ли да събереш смелост и да кажеш на съпруга си? Ако все още не си, по-добре побързай, защото както казаха другите, преследвачът може така да си украси историята и да я представи пред мъжа ти, сякаш все още имате връзка. Това с цел да ти отмъсти, че го игнорираш. Според мен най-добре е собственият ти съпруг лично да го сплаши. Така хем ще се отървеш от досадника, хем няма да те е страх, че може да си измисля какви ли не глупости. Но колкото повече се бавиш, толкова по-зле. Времето не върви в твоя полза в тази ситуация. Успех!

# 121
Мъжът ми до края на седмицата е командировка. Казах му, че искам да обсъдим нещо важно за мен и ще изпратя детето при баба му. Та сме се разбрали по темата.
Днес след работа ще подам жалба пък да видим какво ще стане. Предупредих колегите ми.
В зависимост от реакцията на мъжът ми ще го мисля нататък, но се надявам да не се стига до пряк физически сблъсък между двамата, най-малкото защото изхождам оттам, че боят нищо не решава.
Вдъхнахте ми кураж с мненията си и идея, че мобилизацията е наложителна.

# 122
Чувала съм история с преследвач, а дори жената не е имала връзка с него, просто я е набелязал в квартала... навсякъде й изникваше, пред работа, пред детската на детето ... къде ли не ... години наред, премести се да живее в друг квартал - но около работата й пак се явяваше - после смени и работа. В полицията общо взето с насмешка са реагирали. За жалост е факт, че има много луди хора и няма как да се защитиш ... трябва да чакаш едва ли не да те нападне и тогава жалба ... и пак не се знае. Може би наистина да се мисли в посока смяна на адрес и разбира се разкажи подробно на мъжа си за какво става въпрос, той човека не знае, че си имате работа с психично болен. А за социалните мрежи - не може ли да му репортнеш акаунта във фейсбук, предупреди близките си за които знаеш че им рови профилите да го блокират, закрий своя акаунт ако трябва, от всички приложения можеш да блокираш неговия номер, направи си всички акаунти private , махни снимки ... всичко. И пази всички чатове на скрийншоти, които имаш. Виж свали си някое приложение с което можеш да записваш разговори в телефона си и го запиши ако ти звъни пак. Успех, не се страхувай а мисли рационално - опитай да го запишеш или снимаш - и отиди с нещо реално в полицията, при кварталния...

# 123
И на мен ми направи впечатление израза "закачих", който няма нищо общо с любов. Авторката се опитва да не бъде жертва, но с действията си точно жертва става. Погледнах и темата за бащата, но и там от желание за обич и признание се е въвлякла в грешни решения. Мисля, че на авторката й трябва сериозна психологическа помощ в тази връзка. Защото на тази основа са всички появяващи се проблеми - и отношенията с мъжа ѝ, и "закачането" за хора, на които не може да се има доверие, а какво остава за отношения на близост и любов и собственото неуважение, което прозира през редовете. Авторката трябва да вземе мерки, защото един ден детето ще следва нейния модел.

# 124
Струва ми се, че авторката съвсем "претупано" е обяснила на съпруга си за преследването - като в случаите, когато уж искаме да кажем нещо, колкото да се успокоим, че сме го казали, но дълбоко в себе си искаме да не го чуят.
Така че да не бързаме да укоряваме съпруга, че не е реагирал.
В допълнение направи ми впечатление разказаното за неумеещия да изразява чувствата си съпруг. Може действително да е темерут, но мерено с аршина на по-лабилен човек, е възможно мъжът да е просто по-уравновесен, а жената с по-емоционални избилици. При такава ситуаци, ако е ставал свидетел на многократно драматизиране по други теми, да е сметнал и настоящото преследване за фалшива тревога.

В този контекст може да се разгледа и "закачането" за бъдещия преследвач. Повечето четящи се "закачиха" за бързото хвърляне в нова връзка, но дали пък изразът не е пак някакво нежелание за задълбаване в спомена за този момент от живота и да се препусне ведната по-нататък.

Само хипотеза.

# 125
Да кажа нещо за така дискутираното "закачих". Нарочно го написах така, защото аз се влюбих, а мъжът ме закачи чрез изграждане на образ, който бързо се усетих, че е нереален. Нещо, далеч от любов и влюбване. Не мисля, че дори в него е имал влюбеност, а нещо далеч по-болно и различно.
Колкото до това, че мъжът ми не е емоционален е част от причината за раздялата ни. И оттам след време се влюбих в изключително внимателен, емоционален и т.н. мъж, който се оказа преследвач и бързо прекратих отношения. Вече подадох жалба в полицията и се надявам хората да не разбират колко бързо човек може да изпадне в подобна ситуация без изобщо да е увреден от нещо.
Благодаря на всички за съветите и моля администратор да заключи темата.

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 13:40 от izgaria6tata

# 126
За мен има разлика между драмаризиране относно познати и драматизиране с преследване от непознат. Колкото и фалшива да е тревогата, ми се вижда супер неадекватно да не обърне внимание, защото жената била драматизирала...де да знам и аз, някакъв спор със съседка оримерно.

# 127
Нарци, разсъждаваш от позицията на човек, който е наясно с цялостната картина.
Ако е нещо пуснато повърхностно между две реплики, върви се сещай, че в такъв филм е попаднала.

# 128
Разсъждавам от позицията, че се сещам за поне два начина да се каже.
Абе някой май ме следи.
Абе тука един от Х месеца се е появил, всеки ден се случва около мен и детето.
На мен и двете ще ми образуват притеснение и ще проверя, въпреки че първото звучи като виц, второто като филм.
Изобщо не мога да се сетя как лежерно би могло да бъде поднесено, че нормален човек да приеме с присмех, че жена му и детето му са в обсега на някакъв особен тип.

# 129
Аз казах, че ме дебнат и ме притеснява, защото е системно и се налага да се оглеждам. Споделих, че с колежката някой ни е дебнат часове на едно събитие и не сме успели да видим кой е (тогава не бях направила връзката с него и тази случка). Последва това за глупостите. Сега на разговора разказвам всичко и от него зависи какво ще е по-наатък. Насила не мога да накарам никой да вземе отношение, само мога да искам.
И ще си направя изводите.

# 130
Според мен авторката, без да я виня за преследването - смисъл каквито и да са й кусурите, никой не заслужава да бъде преследван, заплашен и тормозен - явно има проблем с мъжете в своя живот.

- баща й
- съпругът й
- преследвача

всеки от тях малко или много си прави квото реши и тя го допуска. Вярно - тя е жена, няма как сама да се справи с луд - но и тя е тази, която е избрала тези мъже...освен баща си.

Трябвало е да постави нужните граници с всеки от тези мъже, а не да им плаща, да им ражда деца и т.н.

Бащата е фигурата, която служи за ролеви модел на момиченцетата за бъдещите мъже в техния живот и явно в случая този модел е много сгрешен от твоя баща.

Трябва да поставищ ясни граници :

първо оня дето де преследва да бъде сплашен - дали с полиция, дали с близки, дали от мъжа ти
второ настоящия ти мъж - или влиза в битката с теб и застава пред теб - тоест поема твоята сигурност с цената на живота си или да си тръгва
трето баща ти - не разбрах той жив ли е или не, но дори да не е - трябва да поставиш бащинската фигура на място - дори бащинската фигура в твоето лично аз - всеки има своята вътрешна майка и баща - трябва да му покажеш, че повече няма да те използва, няма да го дундуркаш и ще е на твоя страна.

Е тва е.

# 131
Като обясняваш на мъжа си, този път му разкажи цялата история. Не загадъчното и нищо незначещо "дебнат ме".

# 132
Следващия път като те следи, отиди при него и му вкарай един тупаник в мутрата, после го сритай между краката, напръскай го с лютив спрей (не е задължително да е тази последователността) и му кажи, че ако не те остави на мира, мъжът ти ще го смачка от бой (той няма как да знае дали е така). Пък колко да агресира после.... Как ли пък ще търпя няк'ъв как ме преследва... По-вероятно е после той да иска ограничителна заповед от мен.

# 133
Споделих, че с колежката някой ни е дебнат часове на едно събитие и не сме успели да видим кой е (тогава не бях направила връзката с него и тази случка). Последва това за глупостите.
И без да съм мъжа ти и на мен да ми се каже същото ще те сметна за филмарка и повече няма и да те изслушам.
Едно е да кажеш, че си имала връзка /каквато и ще да е, дори само фиктивна с чатове/ и той не може да се отлепи и т.н., съвсем друго - абе някой ме следи, ама не го видях. Rolling Eyes

# 134
  • Тра-ла-ла
Е, кой нормален човек дори няма да попита " Какво те навежда на мисълта, че някой те преследва?" и ще те сиктирдоса?!

Общи условия

Активация на акаунт