Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 83

• 51 748
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, моля ви помогнте със съвет ако имате опит! Лекувах гарднерела, после гъбички, после пак се появи тази гадинка, а сега пак гъбички. Това в последните 8 месеца. За гадинката Арилин и двата пъти, а гъбичките 1вия път само микомакс. Сега ми изписаха - "Микомакс 150 мг таблетки по 1 дневно на 1.5.7- ми ден, както и на Макмирор комплекс вагинални глобули х 1 всяка вечер в продължение на 12 дни. За партньора е препоръчително да приема Микомакс 150 мг по същата схема и за 7 дни да приложи Клотримазол крем вечер преди лягане''

Не са ли много нези антигъбични и не трябва ли пробиотик или лактажин или подобно? Мисля че става омагьосан кръг и се притеснявам как ще се отрази на опитите ни

# 151
И сега опитът провален ли се води? Да не би да е свързано с прием на храна, кофеинови напитки или алкохол? Не съм запозната, но най-неприятно е, че сте отменили пункцията доколкото разбирам? Какъв е успехът горе-долу на естествен цикъл? Все още не съм започнала с процедурата и не знам дали ще съм на естествен или на стимулация но сякаш искам на естествен да опитам, въпреки че знам, че не е толкова голяма успеваемостта.
Аз искам да попитам относно килограмите.. Как е като тегло 52-53 кг и височина 170 см? Изобщо не се смятам за толкова слаба, но все пак оказва ли влияние теглото на процедурите?
144 см. и 42 кг. На мен не ми е проблем, но док. все ми се оправдава с това положение. Стимулацията беше тежка все пак на мойте 42кг.си беше стрес, но го преживяхме. Извадихме 12 фоликула с 12 яйцеклетки, от които 6 криоконсервирани. Успех 🤗

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 19:46 от Мария Венциславова 683965

# 152
Здравейте! В процес на първото ми инвитро съм, по къс протокол. Стимулацията май не даде много добър резултат, защото има само 4-5 фоликула (с намален резерв съм, 0,8).
Следващата седмица предстои пункция и исках да ви питам какви са начините за повишаване на успеваемостта при малък брой ф. и на кой етап се прилагат? Предполагам, че за процедури, свързани с яйчниците ще трябва да изчакам евентуално следващ цикъл инвитро. Но ако успеем да изкараме и развием ембриони, се надявам че док ще ме посъветва нещо. Или по-скоро да търся съвет от ембрионолог?

# 153
Здравейте, борбени момичета! ☀️
Имам 3 неуспешни опита и след всеки имам по 2-3 месеца ужасно главоболие. След последния опит главоболието спря по-рано, но за сметка на това имам ужасен косопад. Страх ме е, че ще остана без коса 😅 Започвам нова стимулация по дълъг протокол. Някоя от вас имала ли е такъв проблем? Какво ви помогна за косопада?
Още едно въпросче, някоя от вас плащала ли е за култивиране в ембриоскоп и заслужава ли си?
Благодаря предварително! ❤️😊
 Bu, това си е страхотна бройка за намален резерв. Пожелавам ти хубави ембриончета и поне едно от тях да е вашето бебенце. 😊

# 154
Кактусче, аз за косопада си взех ампули за косопад, като по спомен не бяха скъпи. Пиех доста вода, ограничавах се от въглехидрати, но това по-скоро е мой избор и си пиех всички витамини. За жалост каквото има да падне, ще падне.

# 155
Моите ембриони ги бяха сложили в ембриоскоп, като не са ме питали искам ли или не...Накрая платих за някакво 24 наблюдение на ембриони...Не знам обвързано ли е с въпросния ембриоскоп или всички ги таксуват...Мойта колежка имаше косопад при последната стимулация, ноо не мисля че е приемала нещо допълнително,мисля че като се изчисти организма и се пооправи...
Имам 3 неуспешни опита и след всеки имам по 2-3 месеца ужасно главоболие. След последния опит главоболието спря по-рано, но за сметка на това имам ужасен косопад. Страх ме е, че ще остана без коса 😅 Започвам нова стимулация по дълъг протокол. Някоя от вас имала ли е такъв проблем? Какво ви помогна за косопада?
Още едно въпросче, някоя от вас плащала ли е за култивиране в ембриоскоп и заслужава ли си?
 Bu, това си е страхотна бройка за намален резерв. Пожелавам ти хубави ембриончета и поне едно от тях да е вашето бебенце. 😊

# 156
  • София
И аз имам естетични притеснения кожата на лицето ми повяхна, а най-много ме тормози, че коремът още ми е голям след хипестимулация. Пункцията ми беше края на юли и се подувах като в девети месец буквално. От две седмици вече няма подуване, коремът поспадна, но си изглеждам бременна в по-начални месеци (честитиха ми). Чудя се, ще се прибере ли изобщо или тя и кожата много се разтегна, мазнини се натрупаха там, въпреки че през цялото време ядях само протеини, дори зеленчуци не ядях, защото ми беше много зле от хиперстимулацията. И преди имах коремче, но долу под пъпа, докато сега си почва под гърдите като при бременните.

# 157
На мен за косопад май - много ми помагат капсули Биотин, но някаква голяма концентрация, поне 1000-1500мкг + някой шампоан против косопад.
Относно ембриоскопа-ние си платихме за него в Турция. При нас беше, понеже при 1ят ни опит в Бг, от 15 ембриона ни бяха загинали почти всички след 3-4 ден и тук искаха да ги наблюдават 24часа,за да се види кога и защо се объркват нещата. В крайна сметка пак се повтори подобно нещо и ни остана само 1 годен след ПИД, с който засега съм бременна. Мисълта ми е, че ембриоскопа не помага за развитието им, а просто осигурява наблюдение. Успех!

# 158
  • Русе
Момичета, поредна изненада,  но не добра. Днес си пускахме изследвания за започване на инвитрото и на мен ми излезе положителен резултат за антитела за хепатит С. То вярно, че в последната година и нещо,  то не беше изследвания, хистероскопия,  цветна снимка, в последствие абразио заради мъртъв плод в края на 2мес.от бременност.  В четвъртък съм на друг тест някакъв пср за потвърждение , дали е минала инфекцията или не. Докторката каза, че също наблюдава такива фалшиво положителни резултати при изкарали ковид.  Аз не знам да съм го изкарала, но може и да съм без да съм разбрала. Много съм уплашена и незнам какво да мисля. Предполагам, че ако се окаже че все още имам тая инфекция,  ще трябва да се отложи инвитрото или просто да се отглеждат някакси отделно евентуални ембриони. При мъжа ми са отрицателни резултатите.
  Сблъсквали ли.сте се с нещо такова?

# 159
Кактусче, всяка есен имам страшен косопат. Вземам си ампули на Лакме и шампоан за косопад на същата марка от Златна рибка. Много съм доволна и веднага се усеща разликата. Може да пробваш и с хининовия шампоан на Здраве.
Относно култивирането, не бяхме го коментирали, но го бяха приложили. Платих едни 200 лева, които така и не разбрах за какво бяха 😀 може и за това да е било. При нас ембрионите загиваха (в друга болница) и предполагам заради това са искали да ги следят. Замразихме главозамайваща бройка. Според мен дългият протокол оказа влияние за това, но може и ембриоскопа да е оказал влияние. Положителната му страна е, че Е не се вадят всеки ден, за да се провери развитието им, а се следят на камери. По-този начин се избягва стреса, който изпитват при вадене и проследяване.

# 160
Момичета, някоя с температура след пункция? 37.2, но не знам сега да се притеснявам ли или е нормално?

# 161
Момичета, някоя с температура след пункция? 37.2, но не знам сега да се притеснявам ли или е нормално?
Нормално е.Аз я вдигнах до 37,7

# 162
ElenaP, благодаря.

# 163
Момичета, поредна изненада,  но не добра. Днес си пускахме изследвания за започване на инвитрото и на мен ми излезе положителен резултат за антитела за хепатит С. То вярно, че в последната година и нещо,  то не беше изследвания, хистероскопия,  цветна снимка, в последствие абразио заради мъртъв плод в края на 2мес.от бременност.  В четвъртък съм на друг тест някакъв пср за потвърждение , дали е минала инфекцията или не. Докторката каза, че също наблюдава такива фалшиво положителни резултати при изкарали ковид.  Аз не знам да съм го изкарала, но може и да съм без да съм разбрала. Много съм уплашена и незнам какво да мисля. Предполагам, че ако се окаже че все още имам тая инфекция,  ще трябва да се отложи инвитрото или просто да се отглеждат някакси отделно евентуални ембриони. При мъжа ми са отрицателни резултатите.
Здрасти Deina_2
Когато започнахме изследванията за инвитро се оказа, че аз съм с положителни антитела на хепатит Б обаче. Съпругът ми е с хроничен хепатит Б. Приложиха ИМСИ при оплождането, а след раждането на бебето в първите 24 часа му поставиха ваксина срещу хепатит Б. След това в 8 седмица. Мисля, че в 12 седмица или в 16 се бие още една ваксина и на годинката се изследва бебето дали е изградило антитела.
Да уточня, че инвитрото ни беше в Турция, а проследяването на бременността и раждането в Англия.
Надявам се при вас всичко да е наред и резултатите да покажат, че можете да продължите процедурата.
Успех!

# 164
  • Русе
Момичета, поредна изненада,  но не добра. Днес си пускахме изследвания за започване на инвитрото и на мен ми излезе положителен резултат за антитела за хепатит С. То вярно, че в последната година и нещо,  то не беше изследвания, хистероскопия,  цветна снимка, в последствие абразио заради мъртъв плод в края на 2мес.от бременност.  В четвъртък съм на друг тест някакъв пср за потвърждение , дали е минала инфекцията или не. Докторката каза, че също наблюдава такива фалшиво положителни резултати при изкарали ковид.  Аз не знам да съм го изкарала, но може и да съм без да съм разбрала. Много съм уплашена и незнам какво да мисля. Предполагам, че ако се окаже че все още имам тая инфекция,  ще трябва да се отложи инвитрото или просто да се отглеждат някакси отделно евентуални ембриони. При мъжа ми са отрицателни резултатите.
Здрасти Deina_2
Когато започнахме изследванията за инвитро се оказа, че аз съм с положителни антитела на хепатит Б обаче. Съпругът ми е с хроничен хепатит Б. Приложиха ИМСИ при оплождането, а след раждането на бебето в първите 24 часа му поставиха ваксина срещу хепатит Б. След това в 8 седмица. Мисля, че в 12 седмица или в 16 се бие още една ваксина и на годинката се изследва бебето дали е изградило антитела.
Да уточня, че инвитрото ни беше в Турция, а проследяването на бременността и раждането в Англия.
Надявам се при вас всичко да е наред и резултатите да покажат, че можете да продължите процедурата.
Успех!

Лошото е че при С няма васкина. Интересното е ,че досега нито в Плевен, нито в Русе (правихме 2 инсеминации) не са ни пускали за хепатит С. Имаме за сифилис, спин, хепатит Б.  Направо незнам какво да очаквам от теста, който предстои утре, за потвърждение, някакъв пср.  Мисля си дали 3те загуби в края на втори месец , не са заради това, а ни пускаха всичко друго, но не и това.

Радвам се, че детенцето ви е добре. Давате ми надежда.
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт