Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 83

• 51 811
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
чудесно,желая от сърце успех с толкова много яйцеклетки,аз съм много притеснена само 3 имам,яйчника ми е явно изтормозен като е само 1.Дано поне свършат работа.quote author=Kactus link=topic=1468021.msg45318821#msg45318821 date=1663600243]
Благодаря, момичета за коментара. Днес ми е 6ти ден и имам по над 10 фоликула в двата яйчника по 10-11мм. Изписаха ми Достинекс от днес за подуването. Аз съм с ПКЯ и АМХ над нормата, но предния път трудно реагирах на стимулацията, въпреки че имах 19 яйчица. Сега поне растат с добри темпове. За деня на пункцията ми трябва Прогестерон Депо 250мг, който намерих и съм много благодарна! ☺️❤️🍀 В момента нямам хиперстимулация(само тежест, леки болки и увеличена ЦС), но ми казаха много да се пазя и най-вероятно след пункцията няма да съм никак добре няколко дни.
[/quote]

# 286
Bebko, пожелавам ти да са качествени и да станат хубави бластоцисти, а след това да се родят пухкави и здрави бебчета! 🍀
Количеството не е важно, а качеството. Ние в момента се борим за качество.

# 287
точно така, важно е не количеството, а качеството

надявам се при всички ви да има поне една зряла и хубава качествена яйцеклетка, която да доведе до успешна бременност

какво като са само 3?
 има хора на по 30 години, с два работещи яйчника, но които не могат да направят повече от 2-3 фоликула общо без значение каква е стимулацията
а има и хора на ествествен цикъл с по 1 фоликул за пункция, в който я има яйцеклетка, я не

# 288
Благодаря, момичета за коментара. Днес ми е 6ти ден и имам по над 10 фоликула в двата яйчника по 10-11мм. Изписаха ми Достинекс от днес за подуването. Аз съм с ПКЯ и АМХ над нормата, но предния път трудно реагирах на стимулацията, въпреки че имах 19 яйчица. Сега поне растат с добри темпове. За деня на пункцията ми трябва Прогестерон Депо 250мг, който намерих и съм много благодарна! ☺️❤️🍀 В момента нямам хиперстимулация(само тежест, леки болки и увеличена ЦС), но ми казаха много да се пазя и най-вероятно след пункцията няма да съм никак добре няколко дни.
Кактусче, стискам палци да са ти много хубави яйчицата. Ако можеш да се намериш още една инжекция ще е добре. Извадиха ми 25 Я, сложиха ми инжекция и всичко беше супер, докато не й мина ефекта. Едвам се разминах с влизане в болницата. Сложиха ми още една инжекция и вече се наредиха нещата.

# 289
Миша, много си мила, благодаря ти за съвета. ❤️ Надявам се, че сега си добре ☺️🍀🍀🍀

# 290
Здравейте,
Слагам инжекции плорутекс, тъй като след трансфера започвам и Фраксипарин, доктора ми каза само “вечер”. Някой има ли опит трябва ли да има разстояние между поставянето на Пролутекса? (Него слагам в 22часа)

# 291
Калина, едната я слагаш от едната страна на пъпа, а другата от противоположната. Аз съм била с 3 инжекции едновременно, не е проблем. Успех! 🍀

# 292
Благодаря за бързия отговор Simple Smile
От Пролутекса имам малки синини и е болезнено, чудя се, ако слагам страни в паласките фраксипарина същия ефект ли ще има…

[/b]
Калина, едната я слагаш от едната страна на пъпа, а другата от противоположната. Аз съм била с 3 инжекции едновременно, не е проблем. Успех! 🍀

# 293
Фраксипарин се поставя в долната част на корема/това си е показание от производител/. Ако не можеш, отиди най-добре при някоя сестра и тя ще ти покаже алтернативи. Аз лично не бих слагала в паласките преди да се консултирам, иначе според мен е важно просто да има достатъчно мазнина в съответната област, но най-добре се усвоя в областта 5 см под пъпа. Знам, че и в задната част на ръката може.

# 294
Момичета, аз нещо съм се филмирала без причина за пункцията. Може ли накратко ако някоя от вас я е имала минала досега или знае как протича? Трябва да сме на празен стомах и да не сме пили течности. Въпреки че съм свикнала да закусвам сутрин за храната ок, но никаква вода ли не трябва да се пие? Четох и че правели клизма, вярно ли е и защо е? Упойката каква е? Знам, че не трябва толкова да мисля но все пак си задавам тези въпроси и горе-долу да съм подготвена.

# 295
Момичета, аз нещо съм се филмирала без причина за пункцията. Може ли накратко ако някоя от вас я е имала минала досега или знае как протича? Трябва да сме на празен стомах и да не сме пили течности. Въпреки че съм свикнала да закусвам сутрин за храната ок, но никаква вода ли не трябва да се пие? Четох и че правели клизма, вярно ли е и защо е? Упойката каква е? Знам, че не трябва толкова да мисля но все пак си задавам тези въпроси и горе-долу да съм подготвена.

На мен ми казаха още, че не трябва да имам лак на ноктите. Не знам дали и в България е така.

Аз да се оплача - вече за втори път ми бъркат плана с инжекциите. Говоря с доктора едно и като отида при сестрите ми дават нещо съвсем друго. И без това съм страшно напрегната , а сега трябва и сама да се грижа всичко от клиниката да е точно. Ще превъртя скоро, казвам ви.

# 296

На празен стомах се ходи заради упойката. Каква ще бъде тя - попитайте в клиниката.
Клизма не са ми правили и не съм чувала да се прави.

# 297
Marilynn08, мен всеки път ме предупреждаваха, че може да се храни до 17,00часа предишния ден, а течности до 22,00часа.След това нищо. На сутринта никаква храна, вода, други течности, никакви цигари, дъвки или бонбони. След пункцията си наваксвах 😀. Иначе където бях аз, клизма не са ми правили. Целта е да не се дразни перисталтиката, заради упойката. По принцип те ги правят сутрин пункциите, така че докато се усетиш ще се нахраниш после. Само спокойствие!

# 298
  • София
Въобще не е страшна самата пункция, ляга се като за нормален преглед и ви бодват като за вземане на кръв, заспива се веднага.

Храна, вода, лак са стандартни неща преди всяка упойка. В някои клиники не държат на лака, но добрата практика е без.

После боли, но поносимо, като цикъл. Аз лично и на ресторант седнах да хапна, а бях с хиперстимулация и с по-тежка реакция от другите момичета. Е, куцукайки стигнах до масата, но се преживява.

# 299
Момичета, вие как си проверявате в ЦАР? Аз нямам вход. номер. Изпратих си документите по спиди ама нищо нямам върнато. Сега гледах док. от клиниката като ми дадоха и освен епикриза друго нямам. Ще се изприща от притеснение Flushed

Общи условия

Активация на акаунт