Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 83

• 51 709
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Аз бях болнични, но само за 10 дни с диагноза болки в кръста. Предполагам няма никакъв проблем за ЦАР, ако диагнозата не е нещо противопоказно за процедурата. От болницата ще ти дадат ли още 1 месец? Ех, ама и ти каква си късметлийка милата! Дано докторката доведе всичко до щастлив финал. Стискам палци за бързото ти възстановяване!

# 121
Аз бях болнични, но само за 10 дни с диагноза болки в кръста. Предполагам няма никакъв проблем за ЦАР, ако диагнозата не е нещо противопоказно за процедурата. От болницата ще ти дадат ли още 1 месец? Ех, ама и ти каква си късметлийка милата! Дано докторката доведе всичко до щастлив финал. Стискам палци за бързото ти възстановяване!
Много благодаря ❤️ Реално ще е продължение на болничния за отрязаната тръба с диагноза хроничен салпингит и женско безплодие с тубарен фактор. Не би трябвало да е проблем. Надявам се от НОИ да ми одобрят продължението. От страна на опериращия ме, няма никакъв проблем.

# 122
Кактусче-едно голямо гуууш ❤ Почини си и се зареди позитивно за предстоящото инвитро!
Не мисля,че за ЦАР има някакво значение изобщо,че си в болничен,а и че проверяват в НОИ. Издали са заповедта,а д-рът ти е преценил,че може да започва процедурата и това е. После клиниката ще се отчете към тях за паричките и болничен не се и споменава.
Зо НОИ да не ти приеме удължаването? За лапароскопия съм удължавала 3 м болничен и всичко си беше наред.
Имаш нужда от тази почивка-наслади й се и смело напред ❤

# 123
Мила, Девилче ❤️ Много ти благодаря 😘 Да знаеш как ме успокои. Hug
Ти как си? Надявам се вече си напълно здрава. Пращам ти много прегръдки от морето(от Бургас съм😁...но на плаж почти не съм ходила това лято, хаха). Нека това да е последното ти изпитание и да ни зарадваш с хубаво ЧХГ съвсем скоро!
ПП. Този ник не ти отива 😅 Смени го на  Angel. 😁

# 124
Здравейте, борбени момичета! Днес си получих епикризата след поредната лапароскопия и имам много рядка диагноза. Доброкачествен тумор в тръбата, който се е разрастнал с мускулния слой и кръвоносните съдове-хроничен неспецифичен ендомиопериалпингит с ангиолейомиоматозно разрастване в стената на стенозата. Имам зелена светлина за инвитрото, но ми се искаше да продължа болничния след операцията още с 1 месец, защото през ден ще минавам по над 800км. Няма как да работя, а и има много болни на работното ми място. Дали ще е проблем за ЦАР, че ще съм болничен по време на стимулацията? И преди съм имала болничен по време на инвитро процедура, но от личния лекар. Иска ми се да си почина добре преди процедурата, особено с тези диагнози... аденомиоза, ендометриоза, доброкачествен тумор, ПКЯ, инсулинова резистентност.... Дали някоя от вас е била в болнични по време на стимулация финансирана от ЦАР?
Ами аз не съм била по време на стимулацията болничен, но след пункцията пре спокойно си ми дадоха 30 дни болничен. Но мацката, която започнахме заедно си взе отпуск за стимулацията.ЦАР не ги бърка какво ще е, по скоро зависи от клиниката най-добре питайте там как стоят нещата. Успех ви желая и не се предавайте.

# 125
Кактусче, аз ти благодаря,че си толкова мила винаги🙏🏼 ❤
Добре съм-този път ми мина леко. Дано и хормоните и нк клетките само да са ми вред,че знаеш-все изкача нещо ново.
Стискам ти сиииилно палци бързо да се възстановиш след лапарото и да се започва с края на тези мъки, и началото на щастливите трепети и очаквания 🍀😘

# 126
Девилче, радва се, че си добре ❤️ Всичко ще е наред 🍀 Знам много случаи на настъпила бременност почти веднага след Ковид. Снощи са обновили сайта на ЦАР и сме одобрени 😊. Започнах да пия отново Овабууст, но заради мелатонина пия по 3 капсули наведнъж вечер...сега определено спя доста повече 😅. Поръчах си и Асталайф, смятам да го пия по време на самата стимулация, до тогава ще съм точно 30 дни с Овабууст. Две седмици преди него пих OmePaQ10, дано да имат ефект. Глюкофажът съм го спряла, защото понякога много ме боли коремът от него и сега ме е страх да го започна отново. Някоя от вас имала ли е такъв проблем? Успех на всички! 🍀🍀🍀

# 127
Здравейте, мили дами.

За първи път пиша във форум, до сега само чета. От една година следя всички теми за инвитро, икси и всякакви други теми за бебче.

При мен случея е следния. След операция на единия яйчник от киста, срастване на матка с всичко останало, искривена тръба и непропускливост на другата.. Ситуацията изобщо не е добра.

Док. ни каза, че сме за инвитро процедура, но аз не искам да минавам през този ужас толкова рано.

Моля за някаква препоръка или друг вариант, защото съм в шок и ужас покрай всички изседвания и химии, които ще се наложат.

При мъжа ми всичко е наред на изследванията.

Успех на всички.

# 128
Здравейте, мили дами.

За първи път пиша във форум, до сега само чета. От една година следя всички теми за инвитро, икси и всякакви други теми за бебче.

При мен случея е следния. След операция на единия яйчник от киста, срастване на матка с всичко останало, искривена тръба и непропускливост на другата.. Ситуацията изобщо не е добра.

Док. ни каза, че сме за инвитро процедура, но аз не искам да минавам през този ужас толкова рано.

Моля за някаква препоръка или друг вариант, защото съм в шок и ужас покрай всички изседвания и химии, които ще се наложат.

Успех на всички.
Здравейте,
Доколкото разбирам сте млада и имате време за ин витро.
Ако проблемът са само срастванията, първо намерете добър специалист който да ги оправи.
Възстановете се и пробвайте или естествено или инсеминация.

# 129
Здравейте, мили дами.

Успех на всички.
Здравейте, аз също бях в шок, когато ми казаха за инвитро, но това беше единствения вариант, заради липсваща дясна тръба и непропусклива лява. Честно казано, най-доброто решение, което взехме е да действаме и с инвитро и то веднага. С тези тръби най-много да си докарате извънматочна бременност, махане на тръба и т.н. Съмнявам се някой лекар да се навие за инсеминация.
Ако трябва потърсете второ мнение и действайте инвитрото, защото и то изисква време. От преглед на преглед, чакане за заповед от фонда, други глупости и така си минаха 2 години от както стартирахме и все още чакам двете чертички.
Относно химиите, имайте предвид, че с годините медикаментите и техниките са усъвършенствани и въобще не е така както е било преди. Лично аз не съм имала странични ефекти освен две хиперстимулации, а съм минала през три стимулации.

# 130
  • София
Аз също смятам, че дамата трябва да се насочи към ин витро. Риска не е оправдан с такива тръби, а и няма нищо страшно в една стимулация.

# 131
и аз смятам, че няма смисъл да се чака... в крайна сметка какво да чакате, какво значи "не искам да минавам през този ужас толкова рано"
ако си на 21 години и още учиш, ок, може да изчакаш докато завършиш, вероятно бебето не е приоритет

но ако от една година следиш групите за инвитро..., значи може би правите опити и нищо не става...,  при инвитрото първия опит не винаги е успешен, не се знае колко време ще ви отнеме на вас

сега имаш едни проблеми, докато чакаш да дойде момента когато не е "толкова рано", може още проблеми да се появят

Здравейте, мили дами.

Успех на всички.

# 132
Подкрепям момичетата, докато чакаш времето върви и е възможно да дойдат нови проблеми. Когато на нас ни казаха, че сме за ин витро също посърнах и се изгубих, групите тук много ми помагаха. След посещение на репродуктивен лекар 1вия ни опит беше след 10 месеца, не е толкова лесно хоп стимулация и готово. 2рият ни опит беше 7 месеца след 1вия. 1вия път дори нямахме трансфер и освен мъжкия фактор се появи и евентуален проблем и при мен. Нещата вече наистина не са такива, сега са по-щадящи, има различни видове стимулация и втората смея да твърдя, че беше доста по-лека при мен. Ин витрото е една доста по-добра опция, ако се опитва много време и се открие наистина проблем. Не съжалявам, че се захванахме с това. Да беше трудно, защото на моменти имах чувството, че живея в болницата, всичко се въртеше около това. И докато тази година всички се приготвяха за почивка, ние се приготвяхме за 2рото си инвитро, но успешно, вече съм в 3ти месец. Не чакайте, това е опция да стигнете до мечтата си по-бързо, не се страхувайте, изберете лекар на когото да имате доверие и действайте. Успех

# 133
Като ни казаха, че сме за ин витро, си изплаках очите. Бях много уплашена. Страх ме е от инжекции, не исках игли и бодежи всеки ден. Да не говорим пък за тръшкането, че исках да е като при другите хора и да видя две чертички, да изненадам таткото. Ама тц...

Сега обаче съм развълнувана и нямам търпение да започнем.

Съжалявам за времето, което сме изгубили в лутане и стрелба в тъмното. При нас случаят е друг, но при опасност от извънматочна бременност определено не бих си правила експерименти.

# 134
Аз също най-вероятно ще правя ин витро с донорски материал. На 33 г. съм и се изморих да търся мъжа до мен, да преминавам през несполучливи връзки, да се сблъсквам с игрички и подигравки, докато видя поредната забременяла приятелка или съседка. Ходих на консултации при лекаря, направих изследвания, получих и одобрение от фонда и живот и здраве ще започвам скоро. Когато започна ще се покажа и с ника си.
При мен откриха и неподозиран от мен проблем – запушени маточни тръби. Мислех, че ще се получи с инсеминация, но няма. Когато ми каза за ин витро се стреснах и ми стана неприятно, но повярвай, много по-добре е отколкото да продължите да опитвате, да се чудиш ще стане ли, няма ли и да се изнервяш. Вече и техниката е напреднала. Не е приятно, но толкова деца се раждат ин витро, а и при теб има риск от извънматочна което си е доста опасно. Действай смело, нали мъжа ти е до теб, това е най-важно.

Общи условия

Активация на акаунт