Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 54

• 30 124
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
Nevena, пост # 369 Wink  Flowers Hibiscus

# 391
Неве, имах подобрение, пет месеца след режима, макар и слабо.
Бе не се е влошил, ще кача тези дни и трите резултата, Миоки какви хубави таблички си беше направила.
А аз съм компютърен инвалид, та ще си ги начертая с химикалка 🤣.
Истината е, че и триглицеридите ми са 0,75 не са влошени.
Изобщо и не мисля да се фиксирам, ще си го карам на мръвки, без свинско и кожи, и салати , ще си пия кафето, магнезия, омегата, д- то и като си пусна кръвните, първо тук ще ги кача. При нея съм на 30 август.
Ако имам и грам подобрение, ще и направя нова листовка  с храни за подарък 🥳

# 392
  • Paris, France

Ми, шматка си е 🥳. За четвърт век с мене и непрекъснато ходене в България, че и без мене редовно, купени учебници за ИЧС не научи български.

tays, е, какво му е лошото тогава, че да се пънеш? 0.75 е впечатляваща стойност. Иначе омега 3 и ниацин вдигат HDL и свалят лошия:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3466011/

Честно казано, за мене търсиш под вола теле.

Все забравям: Къде изчезна Миоки?

# 393
Дааа, с Невена имаме впечатляващи редактори на телефоните- като братовчеди са!😆😁 Натка си я прекръстват, както искат..
Но тя Натка си знае.😃

# 394
diabetes, я ми покажи къде съм писала шматка! Редакторът ми поправя "Натка" на патка, шматка и матка, та сигурно е той.

Ох, скоро не се бях смяла така Joy Joy Joy

Миоки е с бан Confused

# 395
В листовката на добавката за регулиране на холестерола Липомезин има доста по-добри препоръки за препоръчани храни, за умерена употреба и такива, които да се избягват:
Скрит текст:

# 396
и при мен е такова положението,  Nevena...направо срам и позор, 2 думи знае на кръст и това е..А като почне да протестира, че говорим кодов език с децата и му соча учебниците, панаир пълен..Rolling Eyes

хаха , да иначе редакторът е убиец Scream

# 397
Като стана въпрос за мазнините. Как приемате Омега 3. Аз пия сутрин, а понякога и вечер по 2 капсули. А през деня хапвам повечко омега 6. Но дали не трябва да се пият когато ям салатата с зехтина . Тоест когато приемам Омега 6 да пия и Омега 3. Аз като изпия две капсули сутрин, нямам нужда и от бронирано кафе. Но вършат ли работа , като ги пия отделно от Омега 6 или трябва да се приемат заедно?

# 398
  • Столичанин ама не в повече :D
Седмицата ми от тегава стана ужасна и затова за пръв път откак пиша в тоя форум седя от час и въобще не знам какво точно да напиша за тоя пуст холестерол, но има значение не само дали храната е растителна, но и какво точно, в стандартните хранителни препоръки хляба съществува (под формата на пълнозърнест), просто защото ако на някой му се каже да го изключи, е доста невероятно да го стори (тези които го правят обикновено са проучили нещата и не се влияят от стандартизирани листовки с хранителни препоръки), вече въобще съществуването на препоръчителни храни в графа десерти и сладкарски изделия ми се струва несериозно, защото въпреки, че отново се има предвид ограничено хранене, някой може да си помисли, че ще яде количества локум и целувки и ще си подобрява холестеролите и изобщо здравето.

# 399
Каква може да е причината за продължителен  глад, даже и след хранене, предимно вечер? Да изключим инсулина (мисля, че не е от него), но...дали не ми пада КЗ, дали е от жегите или от ниско кръвно (ниско, колко да е ниско- около 100-110/60-65- едно време ми беше 99/60 и се чувствах ок, та не мисля, че само от него може да е), от някой друг хормон, кортизол?🤔🤔 Вчера вечерях 200-250 гр хек (варен в тиган, добавям сол и зехтин накрая)+ 2 моркова на ленти (с белачката). През деня кефир- на айрян (с много вода и кубче лед) и в купичка с малко горски плодове и слънчоглед. Едно кафе със сметана. Кефирът ми е от мляко 3,5%, не нискомаслено...Вчера и никъде не ходих. Гладът започна 2- 2,5 часа след вечерята, през деня всичко е шест. Не че не мога да изтърпя глада, обаче ми е странно защо се появява- В кефира все пак остават някакви вгх (колкото и да се "изяжда" лактозата), в морковите има също и т.н. Рибата е протеин- обикновено ме засища. Точно глад чувствах, стомахът не си го чувствах празен. Вода пих достатъчно...
Днес 13 000 крачки+ 40-45 минути на едни спортни уреди в един парк до нас- сега почти не съм гладна. Но в началото на разходката (бях яла, т.е. не съм била гладна) пак този глад...Дали пък не е от задушното време и жегата...Сега не съм гладна, а след ходенето и спортуването щеше да ми се струва по-вероятно да съм гладна... Дали пък не е от някоя от добавките, които приемам?🤔🤔

# 400
  • Paris, France
Ям чия и лен, както и си купувам консерви от дроб на треска. В тях има и ретинол, както и малко витамин Д. Признавам, че не съм особено редовна в момента, но сирена почти не ям (А много обичам), млечни ям само обезмаслени с добавен студенопресован зехтин и това е. Ям и доста богати на омега 3 яйца. Тигана мажа със зехтин. В салатата не добавям мазнина.

dolce, при високи и ниски температури има повишена консумация на ВХ и енергия. В първия случай за да се охлаждаме, във втория за да се топлим. Ниските температури са под 10°С, високите над 18°, май бяха. При потене има и отделяне на повече натрий.

Другото е да ти е дошъл много 50г протеин наведнъж, въпреки зехтина и черният дроб да го е направил на глюкоза.

Заседяването сваля метаболизма и понякога увеличава глада. Като си излязла да ходиш, мускулите са поискали глюкоза. Не случайно на нюкасълската не препоръчват спорт. Една от причините е, че увеличава глада.

Не мисля, че е от суровите моркови.

Може калориите да са ти дошли малко.

Като ти се яде, глътки оцет и яж! После спорт, ако можеш, ако не пак оцет и сън.

Гладът не е непременно лошо нещо. Не знам какви добавки пиеш.

Не помня какъв ти беше кортизола. Може да се е качил.

# 401
Невена, цинк цитрат 50 мг (12 мг е цинкът), магнезиев  (200 мг, много по-рядко приемам по 2 таблетки на 2 пъти), ниацин (nicotinic acid 500 mg- четох, че това била по-добрата форма, а не nicotinamide), фолиева киселина, Сорбифер (желязото), вит. Д (Вигантол- понякога забравям), селен (през ден- 200 мкг са в 1 таблетка), келп, хром пиколинат (250 мкг), Б 12 1000 мкг...Вит. Ц понякога към желязото за по-добро усвояване...И хормона за ЩЖ. На 3-4 приема са добавки и лекарства...
Не знам как да го обясня глада...не е глад в стомаха (не  и стърже, не се чувствам с празен стомах), не е и глад в главата (нямам неистово желание за храна или подобно)...Нещо като глад "в гърлото" е?🤔🤔 Не знам да имам рефлукс или нещо подобно. Чувала съм, че някои хора бъркат липсата на течности с глад. Но течности пия. Имам чувството все пак, че е свързано по някакъв начин и с топлината. Двете най-нови неща са ниацинът и кефирът. Но пък те съвпаднаха и с вдигането на температурите. Дали не предозирам леко с хормона за ЩЖ?🤔 Чудя се, дали от това е възможно да изпитвам глад...Ама пък кг въобще не мърдат особено стремглаво надолу- всичко става с голям зор.🤪🙄
Дали пък не трябва да увелича магнезият? Заради жегата и потенето?

Последна редакция: ср, 10 авг 2022, 01:30 от dolce miele

# 402
  • Paris, France
Според мене виновници могат да бъдат ниацин, Б12 или вит С. Точно както го описваш глада, "в гърлото" усещах от ниацин. Индуцира ИР в големи дози. Затова и го спрях 🌞 + палпитациите и зачервяването. Важен е при мазен дроб и лош холестерол, разбира се.

https://www.livestrong.com/article/329987-why-do-vitamins-make-you-hungry/

https://mentalhealthdaily.com/2016/08/11/niacin-weight-loss-or-g … ects-body-weight/

Такъв глад не изпитвам като преям с черен дроб, който е богат на Б12 и ниацин или с гъби, богати на ниацин. Само от хапове се получава.

Бих пила ниацина по-рядко.

Трябва ти и коензимиран Б комплекс щом пиеш големи дози Б12 и ниацин.

От вит С не ми се получава глад, но е възможно.

Цинкът може да отвори апетит. През ден да го пиеш?

https://www.medicalnewstoday.com/articles/326142#supplements

Залагам на ниацин.

# 403
Долче, на мен тази храна ми се вижда малко за цял ден , при толкова упражнения и ходене.

# 404
И на мен ми се видя малко. Кефира, малко плод, морков и парче риба, а и лъжица сметана и мало семки.... И дъщеря ми на 9 не би се нахранила с това, 25 кг. тежи.

Общи условия

Активация на акаунт