Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 54

• 29 611
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
Баница правя по веднъж на години че много обичам и там не мога като с тортата да мина с опитване само (или пък даже без, сладкото не ми е толкоз интересно по принцип).
Кефир с удоволствие бих почерпила, даже в момента и с домашно мляко го глезя добичето и хептен здравословен ще е.

# 676
Невена, припомни ми колко омега 3 (приблизително) има в ч.л. от маслото от дроб от треска? Не знам къде го запазих...
Гъбата се плакне, но аз не я плакна всеки път. И не всеки път чак на 100%. Като прецеждам кефира през цедката, най-често лисвам отгоре малко вода от каната. То и бурканите мия около веднъж седмично, не всеки ден.😁 Пробиотици са все пак.😉 Чудесно си вирее и изобщо не е придобива гъбката.😃

# 677
  • София
Dolche,  ето аз си го запазих написаното от Nevena за омегата:
Цитат
чаена лъжичка от мазнината около дроба от треска (консерва) съдържа около 2.5 - 2.8 г омега 3. Самият дроб не го знам колко съдържа, че има и протеин. Ако ядеш само масло, примерно, около 50 г дневно, то трябват около 2 лъжички + малко с лечебна цел.

# 678
Габриела9, това измерване не знам как е правено, но нещо не съответства на високия LH. Зная, че LH/FSH трябва да са около 1:1 за забременяване. Твоите отиват към 2:1, което може, заедно с хиперинсулинемията на първи час, да е показателно за СПКЯ. Не всяко СПКЯ дава видими кисти. Аз нямах.

Талия 60 не е гаранция за липса на омазняване на вътрешни органи. Чела съм и за диабетици Т2 с подобни талии, които са с твоя ръст и даже 1.70м. Само фиброскан може да покаже такова омазняване.

За мене, ако си отслабнала, то вероятно си загубила мускул.

С такава ИР и инсулин на първи час в момента е сууууупер тъпо да тръгнеш да качваш 8 и 9 кила, защото ИР пречи на забременяването, а и очевадно ти липсват витамини.

Друго : за забременяване TSH трябва да е под 2, идеално 1 според jerami. Твоето е вече 2, като Т4 е нормален, но Т3 е към горна граница. Това също е показателно за ИР. Като тръгнеш да дебелееш, TSH ще се качи. После???????

Вит Б12 не е оптимален. dolce miele да обясни, моля 💐❤🤩, че ме заболяват пръстетата.

На гладно си ОК. Проблем имаш на първи час. К1, магнезий, Б витамини, кардио, силови ще ти помогнат да го преодолееш.

Jupiter май пусна, преди няколко страници статистика колко ИР пречи на раждане на живо бебе, не само забременяване. Увеличават се аборти, усложнения. Статистиката е плашеща.

Прави са всички, които ти пишат, че няма как да имаш 5% мазнина. С такава нямаше да имаш цикъл изобщо и LH щеше да е на дъното. Културистите си инжектират LH, защото тялото им спира да го прави.

За калкулатора - при диетоложката пише, че си 161см, пишеш, че си 162, в калкулатора си сложила 163, но всичко това, всъщност, няма никакво значение. Ни-как-во. Важно е да нямаш мазнини в коремните органи. Какви мазнини имаш по задника, бедрата, циците не е от значение. Талията я ползваме ориентировъчно, но не е 100% сигурна.

В калкулатора, в най-долното поле ти излиза, че имаш 18.9% мазнини, което си е ОК и възможно.

За забременяване са нужни омега 3, защото обвивките на яйчниците са направени от него, много магнезий, йод (без йод фоликулите не зреят до качествени яйцеклетки) и още 1000000000 други вещества, коитп ако не са оптимални, до живо раждане не стигаш дори и да забременееш.

Може би не ти е нужно чак кето предвид при ниския инсулин на гладно, но много спорт и добавки да.

Протеин по около 90г също ти трябват за да не губиш мускул.

В резюме - отслабване може и да не е нужно, но дебелеене, че и до 49 или 57 кила с твоето телосложение ще доведат до силно влошаване на ИР.

Само добавям към написаното от Melusine, че чернодробни ензими в норма не винаги изключват мазен дроб. Също, че всеки човек толерира различен % мазнина в дроба.

Първият пост изчети, но режим като препоръчвания може и да не ти е нужен. Но може и да е. Може и да се наложи да сваляш кила. Има подобна история в първия пост.

tays, златна си 💐. Ама това чудо трябва и да се мие, така ли? А да се къпе всяка седмица? С какъв шампоан 🥳? Да се маже с крем след къпане, лосион? Нокти да му режа? То ще се окаже бетер куче 🌞.

Елора, браво 💐. Ми и аз като тебе, шшшшшшшт. Ама е голям кеф, нали? Прати някой кракер насам, че свършиха. Само ФаФли, пакетирани кифли и бисквитки ми останаха. Иде ми да убия домочадието. Че и ги скрили по дъното на шкафовете, гадините!

natka, и кефир приемам, и баница ям 🤩.

Много благодаря за изчерпателни отговор. Чакам за час за ендокринолог, понеже сега лятото няма свободни... явно тази диетоложка ми е казала неща, които просто искам да чуя, защото аз доста отчаяна отидох при нея... И просто ме е успокоило с думи и си е взела парите за час и за режим... Имам ендометриозна киста затова са такива показателите.
Много благодаря за коментарите! ♡

Ще ограничавам въглехидратите и след 3 4 седмици ще отида пак за изследвания.
Освен храненето ще започна и упражнения. Явно в момента качването на килограми не е най-важният проблем.

# 679
Допълвам Невена в отговора ù към мен - моите чернодробни ензими са си в норма, и на кръвни изглеждам яката работа (ако не ми гледаш холестерола), обаче по същото време интернистите ми вдигат скандал за омазняването на дроба. Някъде бях чела, че ензимите последни се влошават и тогава е вече почти необратимо късно да се вземат мерки. Габи, опитай да увеличиш протеина и ако се чувстваш добре по принцип, да започнеш да ходиш на фитнес. Успех ти пожелавам и да опиташ да се успокоиш, доколкото е възможно, много добре помня колко са ме плашили и какви работи са ми говорили и на мен, когато бях толкова млада. 🌹

# 680
Габи, опитай да увеличиш протеина и ако се чувстваш добре по принцип, да започнеш да ходиш на фитнес. Успех ти пожелавам и да опиташ да се успокоиш, доколкото е възможно, много добре помня колко са ме плашили и какви работи са ми говорили и на мен, когато бях толкова млада. 🌹

Благодаря наистина!
В момента тези неща са нови за мен и затова съм объркана, но ще намеря повече информация и ще гледам да вляза в крак с нещата. Проблемът е, че един ми казва едно, друг съвсем различно. Но явно не трябва да слушам тази диетоложка щом всички сте на това мнение.
Ще увелича протеина и ще започна с упражнения и може леки тренировки и на фитнес на първо време.

# 681
Да, и под протеин разбираме храна - чисто месо (най-добре без свинско и кайма или да са ограничени) и яйца. Не си купувай протеинови барчета, млека, протеин на прах. Това също от личен опит го казвам, доста години съм по залите. Щом си в тази тема, изкуствени подсладители и храни с прекалено дълъг състав са за избягване. Събери си информация, направи си план и си действай полека. 🌹

# 682
Тайс е за бой, че е изхвърлил толкова много мазнина с омега 3!🙃 12,8 гр омега 3 за 100 гр (консервата е 120 гр). Пресичат съдържанието с стъклена бурканче, ще го взимам като добавка.🙂 Малко дроб, 1-2 ч.л. мазнина.
Невена, так а добре ли е?🤔🤔 
Излиза ,че в цялата консерва има 15.36 гр омега З. Значи трябва да се изяде за 3 дни ,за да имаш около 5 грама на ден 😉. Аз поне така го изчислих.
Елора, тази кръвна захар 5.7 кога я измери, 1 час след консултацията на крекери, еклери и т.н или на гладно сутринта ,че не ми стана
 ясно?

# 683
Вечерта беше.
Цял ден похапвам, че и се прибрах, не бях и гладна, ама ядох. И пак ядох 2 шок. бонбона и реших да се боцна.
На работа глюкомера не си нося.

# 684
Да, и под протеин разбираме храна - чисто месо (най-добре без свинско и кайма или да са ограничени) и яйца. Не си купувай протеинови барчета, млека, протеин на прах. Това също от личен опит го казвам, доста години съм по залите. Щом си в тази тема, изкуствени подсладители и храни с прекалено дълъг състав са за избягване. Събери си информация, направи си план и си действай полека. 🌹

Ще трябва с яйца и бобови култури, защото не ям месо. Ще прочета по-подробно темите и ще потърся и упражнения. Благодаря отново!

# 685
Предполагам знаеш, но растителен протеин за да е пълноценен и да се усвои правилно, трябва да е комбинация между бобови и въглехидрат (боб с ориз примерно), има информация доста по темата из мрежата. По-специфично ще е значи при теб, може би и добавки ще трябват по малко, особено като забременееш, но не си първата, която не яде месо, ще си ги оправиш нещата едно по едно. 😊

# 686
Сигурно задавам глупав въпрос, тоест когато ядем дроб от треска да не приемаме и отделно омега 3, така ли?Flushed

# 687
Ето това е темата за кефирената гъба:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1019585.585

Момичета, ако на някоя от вас порастне и има излишна, моля да ми пишете.
2 години имах гъбка, но миналата година лятото много дълго време отсъствах и тя се развалила в хладилника.

Елица, ако си в София, с малко търпение ще те снабдя.
Аз онзи ден пресипах всичкото в бурканче, но остана в кутийката. Долях на майтап мляко и вчера направо си кърках Joy, половин кафеена чашка, но си беше много готино.
Сега пак съм му наляла мляко и набъбва, ще прихвана и аз , ехееее, то много забавно с гъбката. Невигъб не е къпан, но е пресипан и той, мерси на Долч за идеята с шпатулата от силикон. Издоих го, сега е чистак подреден пак в хладилника.

Габи, що не съм на твое място, да ми кажат да дигна килата , ще се спукам от ядене на режимни храни.
Ти обаче не ядеш месо, не зная по какви причини.
Ще се оправиш, хайде, ще чакаме новини за бебе Heart, пожелавам ти го от сърце !

Къде е Диабетс с нейните вчерашни изследвания. Аз като дърта клюкарка, все чакам добри новини в темата и съм съпричастна с всички , искам всички да стигнем положението на Елорка някой ден.
Тя е желЕзо, затова сега лапа бАнбонЕ и  си свирка Blush

За омегите кажете, аз досега, като взема някоя консерва, излапвах дроба в рамките на една порция и мятах мазнината в канала, егати . Човек се учи, докато е жив .

# 688
Габи, ако не е твърде лично за теб, можеш ли да си снимаш тялото без главата? Любопитно ми е на тази височина, как изглеждат тези 41 кг. Аз съм висока 162 см, в момента съм 50 кг., но най се Харесвам, когато съм 48 кг. Нямам идея какви проценти мускули, мазнини и прочие имам, ще се измеря и аз утре сутрин по този калкулатор да видя какво ще покаже.
Просто ми е странно това, което е писано, че на тази височина трябва да си 57 кг, за мен тогава ще си откровено пухкава. Според мен би било добре да качиш едни 5 кг като за начало.

# 689
Благодаря на всички за коментарите и съветите, много сте мили ♡
Ще видим сега 1 месец с режим и храна и след това ще пусна пак изследвания.

sharpy ще ти изпратя снимка на съобщение. Да, аз не искам да ставам 57. 47-8 са ми напълно достатъчни, за да се чувствам добре и да не ме поздравяват всички хора и познати с това колко съм отслабнала, дали се храня и от какво съм болна... та поне 4 5 6 кг ако успея да си върна ще е супер.

Общи условия

Активация на акаунт