СЕДМИ КЛАС Трето класиране за щастие - късмет на смелите!

• 58 323
  • 763
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Etaniel се присъедини доста по-късно към темата и не е знаела, че си учител по мат. от 73-то, но предполагам, че се е досетила от последните ти постове.Simple Smile

# 526
  • София
Колегите по ФВС умеят да играят хора и то,
 много добре. Simple Smile
Моето "прегрешение " през изминалата учебна е, че оставих двойки на две момичета по Модул "Геометрия ", в Профил Математика, 11 клас.

# 527
  • в очите на дъщеря ми
Ох, ох, оффффф гледам, 15.09 споменавате, тоалети избирате...ма, имайте милост, още се свестявам след НВО приключението, отпуска не съм била🤣🤣🤣...

# 528
Подкрепям Мамзел Нитуш, изобщо не споменавайте 15.09. Като се сетя коя дата сме и рязко си припомням, че ваканцията вече почти се е изнизала. А на мен не ми се ще да почват училище. Мнението на наследниците по въпроса мисля също е ясно.
Гардеробът ще е тотално за смяна, но вече предприех и съответните стъпки - зимното и есенното яке са купени.

# 529
На мен 15.09 ми е тройно критичен, защото се връщам на работа след майчинство. Ще влезем в мега график и направо не ми се мисли. Поне средният младеж продължава в същото училище, но след тази година (4 клас) трябва да го местим, че се падна в много кофти клас. Надявам се поне при наборката адаптацията в новото училище да върви гладко и да няма грижи там.

# 530
Колко сте изписали....
Аз също дочувам алтернативи за 3-то,4-то класиране,кое с определена сума,кое с връзка от министри,аман.Няма да изпадам в подробности,да не наливам масло в огъня.Да са живи и здрави децата,класирани по честен и заслужен път.
За началото на учебната година нищо не съм закупила,а като гледам ще има нужда от нови дрехи и обувки,продължава да растееее....Изчаквам инфо за учебници и помагала.Радвам се,че не ми е претенциозен,само да е в тъмната гама.Ниже се ваканцията,идва и времето за море и после с нови сили на пангара.

# 531
Здравейте,
По отношение на класирането в 91 НЕГ мога да кажа само едно: "мъртво родено класиране" .
РУО София се подиграва със страховете и нервите на родители и деца:
В трите немски гимназии един и същи ден подаване на документи, и в 73 и в 35 веднага попълват освободената бройка, ако изтеглиш и подадеш на друго място. Като погледнеш списъка на подали за участие : доста хора с бал от 430 -452(мин за второ класиране), а и над това не са посмяли да рискуват, защотото РУО София прави графиците на една и съща дата за трите немски.
Последните два бала са подадени в 15,50-16,05, тоест те са знаели, играли са на сигурно. (Знам, че не е редно , но когато отдох на 4.08. до 91 , чисто човешки казах, какъв  е нашия бал, и попитах , да рискуваме ли , обясних, че имаме брат в тази гимназия , а и ни е много удобно като локация.) Те предпочетоха да вземат деца с по-нисък бал. Опорочен конкурс. Нагласено класиране.  Само балове  под 400 подадени през деня.
Може да се подаде жалба до РУО с копие до МОН и Прокуратура за пълна проверка на провеждане на класирането. Ще се засекат телефони, камери и ще се види в кой момент , как са подадени последните две свидетелства, както и в кой момент са изтеглени и от кое училище, има си начини за проверка и доказване.
Това класиране е като при ЗОП, последният подал винаги пе
Знам, че ако подам жалбата може да рефлектира на по-големият ми син, който е в 91 НЕГ, но пък , това може да е за урок на РУО да не правят графици в един и същ ден , защото от първа немска се извиняват , че  не били съгласни с този график , ама така било казано от РУО.

Аз мисля, че няма смисъл да пишете до РУО и МОН, всички са в един отбор. Вижте и в СМГ две деца с много висок бал на трето,  не се записват и освобождават две места за четвърто. Защо ли?

# 532
  • София
А моля Ви се има време до 15.09, че пак се започва с ранно сутрешно ставане 😄 За дрехи при нас избор няма-униформи. То за една риза и смотан елек ще се тръсна 100 лв. Тениски още толкова минимум 🤦‍♀️Само където си мисля как непрекъснато ни подготвят, че пак ще си стоим по къщите и ние и децата. Ако има проблем с топлоподаването този път. Дано се разминат нещата.

# 533
  • София
Разсъждавате изключително махленски.  Не е въпрос до харесване или не, а до установяване на порочни практики, които не се случват без намеса на служители от държавна администрация.
Само че прокуратурата и разследващите органи не се занимават с установяване на порочни практики, а с престъпления. А разпечатки от лични телефони, проверки кой кога е излизал и с кого е говорил и всякакви други подобни действия, могат да се извършат само от тях. Това се опитват да Ви кажат вече няколко човека. Проверка от други органи на държавната администрация - МОН, РУО - посмъртно не може да установи, че секретарката Пенка се е обадила на майката на Пенчо и й е казала, че към момента няма подадени заявления с по-висок бал от неговия /нещо, което в най-добрия случай ще представлява нарушение на трудовата дисциплина/. Но нищо, де, Вие пишете сигнал до прокуратурата, но не забравяйте да ни уведомите, когато прекратят преписката със заключението, че няма данни за извършено престъпление.

Последна редакция: пн, 08 авг 2022, 22:38 от sanaka

# 534
Купих учебниците аз. И тетрадки. Имат униформи, тях септември ще ги купувам.
Чете "Декамерон" в момента. Впечатлен е, че е от задължителната литература:)
В офиса днес се оказа, че 50% от колегите събота и неделя са дали +  резултат. Та тази седмица пак ще се тестваме, наблюдаваме и броим дните. Аман.

# 535
Леле, край няма! Дано само да не затварят децата, че вече тотално ще ги съсипят.

# 536
  • Сф
Ей, накарахте ме да се върна на първи пост на SirlyK. Мисля, че тя казва следното. Отишла да пита в НЕГ или там където е ходила (и да се жалва,) какви са борещите се балове за четвърто. Да, обаче не и казали . Като излязло класирането, видяла че  баловете са под 400 ( а на нейното дете е над, тя даже им е казала бала ) И се е ориентирала също, че приетите са играли в последния момент на сигурно( защото са знаели баловете и са с бал доста нисък, под 400 което сравнено  с второ класиране 450 е направо невероятно) т.е. тя казва , че те са знаели бала и затова са играли иначе никой нормален няма да се пробва с толкова нисък бал. Предпочели да вземат тъпаци , вместо нейното дете едва ли не, каза.  ( Поне така ми прозвуча) И сега иска жалба за нечестна игра. Прокурор, Интерпол и незнамкакво. Но всъщност на нея НИЩО не и е пречило да участва и без да знае баловете - риск! Но нали трябва и да се отпише..Добре, и да са знаели бала, вие защо не се тупнахте в 16.50 с високия бал и щяхте да им объркате играта, нали? Защото не ви е стискало ,  това което имате да загубите. Ами четвърто е за рискови играчи. На мен също някъде ми казваха горе долу, другаде не. Може пък да са обикновени симпатии. " Не ни трябва да се затрупваме с молби и на вас да ви направим лошо като не влезете, защото вече имате училище, риска си е ВАШ.По всяко време на четвърто има риск!" Това звучи ли като нечестна игра?

# 537
  • в очите на дъщеря ми
Тъй, тъй Пюр и сИга ще проследяваме разговорите на Пенка с балдъзата и, пък тя с кого е говорила не ми се мисли 🤣🤣🤣
Боже, колко мъка има на този свят....!

# 538
Мисля, че по-важно от това дали детето ще учи в една или друга гимназия след 7 клас е да запазим здравия разум.

# 539
Предлагам госпожата да пише жалба до арменския поп. Там може и да има успех! Има една приказка-Кьорав карти не играе, та ако я перефразираме - Страхлив на 4 класиране не участва.

Общи условия

Активация на акаунт