СЕДМИ КЛАС Трето класиране за щастие - късмет на смелите!

• 58 187
  • 763
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте,
Бих искала да помоля за съвет, големият ми син е в първа немска , малкият ми син тази година кандидатства и не успяхме на второ класиране, той е с бал 449 (452 беше минималния) , на трето бала беше по-висок,
сега за 4 класиране пак има две бройки за момчета , но ние се записахме в другата немска гимназия. Сега се притеснявам, че ако изтегля оригиналното свидетелство и ако не успеем за първа немска пак (може пак да има деца с по-висок бал). От неговото училище не бяха много сигурни дали после ще се запази неговото място , а и не бяха малко приятелски доста настроени, когато попитах за изтеглянето на оригинала. Дайте съвет - дали да рискуваме или не. Принципно първа немска ни е доста по-удобна като локация.
Ние сме в подобна ситуация за Френската. На 3 то класиране тя щеше да е влязла 100%, но ако рискувам 133 ФЕ, където места няма. Така и останахме за 4то...Рискът не е малък.

# 361
Учебници принципно търся втора употреба и то не от борсите, а от деца от съответното училище. Големият беше с интензивно изучаване на английски и в осми клас извън езика имаше малко предмети. Купи си от дете необходимите учебници за малко над 20лв. И сега вече трета поредна година ги взема от същото дете на съвсем приемлива цена. Сега за 10 учебника даде 70лв, усреднена цена по 7лв на учебник. Наборът има всичко необходимо, защото е в същото училище като големия и в същия профил. Само учебниците по език ще купим.

# 362
  • София
Sirly, не знам какво решение взехте, но аз си мисля, че като освободите вашето място в 73-то, то трябва да се обяви на “пето класиране”, и не виждам причина да не си го заемете вие обратно. За две места рискът не е толкова голям като за едно.
Но от друга страна, на трето видях, че двете свободни места за момичета при мин. бал от второ класиране 467,5 се заеха от девойки с 467,5 (сигурно е имала диплома, различна от 6,00) и 467,  т.е 1/2 точка. Това с изтеглянето на оригиналната диплома ми се струва ужасно несправедливо за 4-то класиране.

# 363
Здравейте, отказахме се , защотото:
ходих до 91 и помолих поне да кажат дали има шанс с нашия бал, категорично отказаха да дадат някаква насока , в 73 казаха, че като изтегля днес , мястото ще се влючи в тяхното днешно класиране , и няма да излезе за следващо класиране , приключвали с класиранията и после излизали отпуски. Имали право днес да си попълнят бройките. Поне това ми обясниха , особено нелюбезно директора, който се оказа в канцеларията. Мисля, че се ядоса защо искаме 91 , явно конкуренция.
Малко ми е тъжно, че е така направено 4 класиране, защото така може сега деца с примерно между 350-400 бал да се запишат , останали с оригинали и незаписани. 

# 364
Можете да изтеглите документите по всяко време. Така ученикът ще е с оригинал и незаписан.
Приемът не може да продължава до безкрайност. Идеята е от една страна да не останат деца без училище, а от друга - паралелките да бъдат допълнени до максималния брой ученици или, ако не са събрали минимума, това евентуално да се случи до 11 септември.

# 365
Привет,
И мен ме изкушава едно свободно място в друга паралелка в у-щето, в която записах наборката нооо не смея... А тя пък толкова много иска точно този език...
Учебниците ги купих от една група за учебници втора употреба във ФБ от различни хора. За 8 учебника и 2 помагала по АЕ съм дала 65лв. Верно поразхождахмеме се по жегите 3-4 дни или аз, или нея пращах да си ги вземем от продавачите, но са като нови и на половин цена. За първия език казаха ще събират пари на РС и ще купуват общо.
Остана да купим униформа (утре вече ми е обещала да отидем), ама да видим...😉
Книга от списъка не е отваряла. Спи до обед(даже и до 13-14ч) и после излиза с приятели или пък на плаж! Но иначе чете други книжки, гледа филми и така...ми, детството трябва да е безгрижно все пак😄

# 366
@Дидева - не става въпрос да е незаписан и с оригинал , прозвуча малко като подигравка ! Исках да кажа , че от една страна не е справедливо за всички този принцип на 4 класиране.

# 367
Подкрепям, трето и четвърто класиране така са направени, че деца с по-ниски балове могат да се класират пред такива с по-висок. Никой не може да ме убеди, че това е справедливо. Но все пак сме в България, трябва да има вратички и за наши хора😥

# 368
В момента тече обществено обсъждане за изменения и допълнения в Наредба 10 за организация на дейностите в училищното образование. Можете да направите своите предложения във връзка с трето класиране и допълване на паралелките ( това, което наричате четвърто класиране), както в Портала за обществени консултации, така и на публикувания в страницата на МОН e-mail до 22.08.2022 включително.

# 369
  • София
Подкрепям, трето и четвърто класиране така са направени, че деца с по-ниски балове могат да се класират пред такива с по-висок.
Това не го разбрах.

# 370
  • София
Подкрепям, трето и четвърто класиране така са направени, че деца с по-ниски балове могат да се класират пред такива с по-висок.
Това не го разбрах.
Много ли ти е важно?

# 371
  • София
Привет,
И мен ме изкушава едно свободно място в друга паралелка в у-щето, в която записах наборката нооо не смея...
С пълното съзнание, че е голям риск, ама да поразсъждавам - щом мястото е в същото училище, "изтеглянето" на документите е по-скоро формално. Ако решите да го направите, би трябвало да може да отидете, да кажете, че отписвате детето от паралелка Х и в същото време кандидаствате чрез подаване на оригиналното свидетелство (което си е при тях и без това) за участие в класирането за обявеното свободно място КАКТО И за мястото, което вие самите освобождавате. Т.е. да кандидатствате за две места - обявеното и вашето си. Една идея по-спокойно е, отколкото опит в друго училище. А директора може да се окаже по-отзивчив и да ви каже - "госпожо, имаме вече 5 подадени заявления, не правете глупости, записани сте вече" или пък да каже "никой не е проявил интерес все още, така че не се притеснявайте, ще ви се получи".

Последна редакция: чт, 04 авг 2022, 18:16 от мандаринка

# 372
Подкрепям, трето и четвърто класиране така са направени, че деца с по-ниски балове могат да се класират пред такива с по-висок. Никой не може да ме убеди, че това е справедливо. Но все пак сме в България, трябва да има вратички и за наши хора😥
Това малко ми звучи като аз ще си седя на сигурно защото мога да си изгубя мястото, но едновремено с това ще критикувам всички останали, които са решили да опитат. И на всичкото отгоре ще твърдя, че правят нещо, което не е съобразено със закона.
Не е честно. Никой никого не е спрял.

# 373

"Нашите хора" не се възползват от такива вратички, отдавна са си наредили картите. 3 и 4 класиране са за обикновени хора, които са си рискови играчи.

# 374
А училищата, които са обявили, че ще обяват резултатите от 4 класиране днес, на сайтовете ли го правят? Мерси

Общи условия

Активация на акаунт