СЕДМИ КЛАС Трето класиране за щастие - късмет на смелите!

• 58 194
  • 763
  •   1
Отговори
# 345
Защо в системата вече го няма класирането със съответния статус?

# 346
Защото системата си свърши работата. Едва ли ще е изненада, че скоро изобщо няма да е достъпна.

# 347
  • София
Как се разбира за коя паралелка е свободното място и каква е квотата? Благодаря
Никак  И аз това сега си мислех.

# 348
  • София
Еднакъв файл ли гледаме? Има си всичко в него - училище, име на паралелката,  брой свободни места БЕЗ квоти или съответно с квоти за момичета/момчета.

В примера става ясно - 1 място за момче в Испанската с френски и едно за момиче, пак там , но с втори италиански.

# 349
Как се разбира за коя паралелка е свободното място и каква е квотата? Благодаря
etaniel, ако в колоната "На общо основание" има цифра, това е бройката за свободните места(без значение от пола), а ако има нула, и някоя от другите две колони има цифра, това са свободните места съответно или за момче или за момиче.

# 350
  • София
Гледате различни файлове, според мен. Единият е за свободни места за четвърти етап, където са посочени паралеките и свободните места, а другият е график за попълване на свободните места по училища. Публикувани са един след друг на сайта на РУО София.

# 351
Има ли някъде информация за баловете на трето класиране за Варна?

# 352
Здравейте,
Бих искала да помоля за съвет, големият ми син е в първа немска , малкият ми син тази година кандидатства и не успяхме на второ класиране, той е с бал 449 (452 беше минималния) , на трето бала беше по-висок,
сега за 4 класиране пак има две бройки за момчета , но ние се записахме в другата немска гимназия. Сега се притеснявам, че ако изтегля оригиналното свидетелство и ако не успеем за първа немска пак (може пак да има деца с по-висок бал). От неговото училище не бяха много сигурни дали после ще се запази неговото място , а и не бяха малко приятелски доста настроени, когато попитах за изтеглянето на оригинала. Дайте съвет - дали да рискуваме или не. Принципно първа немска ни е доста по-удобна като локация.

# 353
  • София
Здравейте,
Бих искала да помоля за съвет, ...
Не знам какъв съвет очаквате. Риск има и вие трябва да прецените дали да го поемете. Няма как да се "запази неговото място". Изтеглите ли документи -> длъжни са да го обявят и да направят класиране за това място. Както в момента са обявили места за девойки. Тъй като сроковете в 91 НЕГ са доста кратки, най-вероятно ще знаете резултата там, докато обявят процедура за освободеното място в 73то и ако не сте успели, ще може да участвате в 73то, но дали няма някой да ви измести... никой не може да каже. Щеше да е по-добре, ако има още някое място за младежи, а не само бъдещото освободено от вас. Огледайте добре баловете в двете гимназии и вземете решението семейно. Трябва да знаете какво рискувате. Успех!

# 354
  • София
Седнах да видя цените на учебниците. Нови ще ми излязат около 140 лв., оффф. Дано намеря употребявани и да излезе по-евтино. Ще дочакаме ли някога безплатни учебници?

# 355
  • Майничка
...Нови ще ми излязат около 140 лв., оффф. Дано намеря употребявани и да излезе по-евтино. Ще дочакаме ли някога безплатни учебници?
Ти пък! 😁
Подозирам, че в помощта за осмокласници калкулират учебниците.😉

# 356
Близо 200 дадох и аз в озон бг и то без физиката, защото него го имаме. В допълнение, сборник по алгебра, по геометрия още 20 лева.

# 357
  • София
За учебниците - миналата година открих https://www.borsata.net/
Изпратих нашите стари и поръчах 2ра употреба, всичко мина през Спиди и беше супер удобно.

# 358
  • В царството на игрите:)
Седнах да видя цените на учебниците. Нови ще ми излязат около 140 лв., оффф. Дано намеря употребявани и да излезе по-евтино. Ще дочакаме ли някога безплатни учебници?
След парите, които дадохме за уроци, курсове и помагала в 7 клас, 140 лв. ми изглеждат като песен Simple Smile

# 359
За учебниците - миналата година открих https://www.borsata.net/
Изпратих нашите стари и поръчах 2ра употреба, всичко мина през Спиди и беше супер удобно.
                  И ние ползвахме същата борса! Изключително коректни и бързи.Имат и нови и втора употреба учебници.Цените са обявени за двата вида.Има обявени и учебниците,които купуват с цените.Препоръчвам.Със Спиди стана много бързо.Изпратих старите и получих новите за следващия клас.

Общи условия

Активация на акаунт