Отговори
# 1 605
  • София
Не за всички светът е отворен. Съгласна съм, че има много красиви места, не само по морето, но освен красота, хората искат и условия и добро обслужване.

# 1 606
Sl, аз това казвам. Ето една снимка от днес. Не е с много добро качество,  зумирах до последно,  за да не ги плаша. За обслужването съм съгласна, но рибата се вмирисва от главата.

# 1 607
  • София
В смисъл?

# 1 608
В смисъл, не може сезонен труд да се заплаща по-ниско от целогодишна заетост.

# 1 609
Ако имаш предвид месечна заплата, доколкото знам поне в момента - не се, заплатите дори доста са се качили и са доста по-високи от средните иначе (но и натоварването е голямо). Ако имаш предвид, че за 3 месеца работа някой трябва да изкара колкото други за година, как пък не. В смисъл ако успеят от бакшиши, живи и здрави, но твърда заплата абсурд.

# 1 610
Последните 8-9 години все в Синеморец бягахме с децата от данданията и чалгата. Мило ми е, родно ми е, трепва ми от красотата му, но избягвам да го съпоставям на глас с други места, че все някой се засяга.

ММ е влюбен в Норвегия и ми говори за пенсиониране там + Сандански. Аз повдигам лява вежда ехидно.

A това е Синеморец през моите очи и обектив:

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 18:47 от Agent Provocateur

# 1 611
  • София
Пак не разбирам. Заплащането е ниско, но допълнителните, необлагаеми не са лоши. Обслужването е кофти, качеството също.

# 1 612
Агент, аз пък това лято за първи път посетих Банско. Само за 4 дена. Влюбих се. Няма друго място в България, където да съм изпитвала такава любов от пръв поглед. Направо ми се прииска да се преместя или поне почивките, лятото и зимата, че карам ски, да съм си там! Много е красиво! За съжаление с телефона някак не направих нито една достатъчно красива снимка, която да публикувам тук като теб Simple Smile

# 1 613
Ре, казах че е красиво. Както и че си нямам идея какво е обслужването. Между другото миналото лято като се прибирах, от летището в София до паспортна служба Варна видях много учтиви и усмихнати служители. Имам леки пререкания с ММ, който периодично ме навива за бг курорти.

# 1 614
Ако имаш предвид месечна заплата, доколкото знам поне в момента - не се, заплатите дори доста са се качили и са доста по-високи от средните иначе (но и натоварването е голямо). Ако имаш предвид, че за 3 месеца работа някой трябва да изкара колкото други за година, как пък не. В смисъл ако успеят от бакшиши, живи и здрави, но твърда заплата абсурд.
С тези разсъждения, няма смисъл...

# 1 615
Агент, като дойдеш в Сандански, обади се да пием по едно.

# 1 616
Кое няма смисъл? Както казах, на месечна база заплатите вече не са толкова ниски. Но дай да им дават три месеца по 10 хиляди лева, за да имат за цяла година, това ли ти е тезата, че не разбрах? Примерно на сервитьорка? Твърда заплата?

# 1 617
  • София
Агент, ежегодно прекарваме и ние по около месец там от 13 години. Ами, свободно ми е. И детето ни се чувства свободно там. Любим Синеморец!

Ходим и в чужбина на почивки поне 2 пъти годишно, освен на Синеморец. Ами навсякъде ми е добре. Избирам местата и компаниите внимателно и винаги се съобразявам със спецификите на местната култура. Приемам различията и се наслаждавам на моментите и местните традиции. И така обикновено не се разочаровам.

# 1 618
Туризмът не се свежда до сервиз. Не ме разбирате, защото сте от другата страна и виждате върха на айсберга, но и претенции нямам. Аз съм съгласна, че няма обслужване. Ако се изкарваха пари колкото за година, както се изразихте, нямаше да ви обслужват пенсионери, деца или незаинтересовани.

# 1 619
Сервитьор, викач, мияч на чинии, камериерка е неквалифициран труд. Да се очакват заплати като на изпълнителни директори е меко казано смехотворно. Да не говорим колко нагло би ми се видяло някоя сервитьорка да ми претендира за такъв доход, защото не ѝ се работи повече от 3 месеца в годината. Много заведения са отворени целогодишно - в тях и заплатата си върви цяла година, и бакшишите.

Общи условия

Активация на акаунт