Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 47

  • 78 287
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
  • In transit
  • Мнения: 14 446
Джасте, овесеното брашно готово ли го вземаш или смилаш овесени ядки? И какво друго слагаш в палачинките? Много добре изглеждат! Heart Eyes

Соленки с пържен лук, за мезе на бирата


Сандвичи с песто, кашкавал и домат


Яйца по панагюрски

# 481
  • Мнения: 16 801
Мики,
Скрит текст:
тези са с домашно смляно брашно от фини овесени ядки. То има готово овесено брашно, но още не съм се "престрашила" да купя. Wink
Иначе технологията и продуктите са като за нормални палачинки.
Смлях в чопъра 1ч.ч. фини овесени ядки(чашата ми е от по малките, нещо средно между чаша за чай и чаша за кафе), сложих ги в купа, добавих 1с.л.сусам, 2 яйца, 1 ч.ч. (същата с която мерих ядките) прясно мляко, на върха на една малка лъжичка сол, 1/2ч.л. хлебна сода, 1 с.л.зехтин и малко водичка. Разбърках с лъжица добре да се получи консистенция за палачинки, не се наложи пасатор, нямаше бучки, но може и него да ползвате. Намазах с капка зехтин тиган с незалепващо покритие за палачинки и с черпака сипвах доза като за истински такива. Разливате си сместа в тигана както за палачинки. Като са готови от едната страна се обръщат от другата, както нормалните палачинки. Стават малко по бързо тъй че е добре да ги наблюдавате. Готовите палачинки хапвате кой както му се услажда. Пп Аз не вярвах, че ще се получат истински палачинки и тръгнах с нагласата, че нищо няма да стане и ще хабя продукти, но с изненада открих, че палачинките се получават даже по добре от нормалните, не се късат, мекички и леко жилавки. Абе, чудни. Много съм доволна от резултата, с уговорката, че вкуса им не е съвсем като на нормалните, защото все пак са с овес, но са супеееер. Пп От горните продукти излязоха 7 палачинки. Ако сместа ви се сгъсти (овеса увлича течността) ) докато ги приготвяте, добавете малко водичка.

Последна редакция: сб, 03 сеп 2022, 17:36 от Джаста Праста

# 482
  • София
  • Мнения: 15 853
Пълнен патладжан с кайма.



Бях спряла да пържа картофи, защото все не попадах на хубави, които да не се скашкват, но днес улучих разкошни - станаха с хрупкава коричка и мекички отвътре.

Последна редакция: сб, 03 сеп 2022, 19:05 от Тайна

# 483
  • Мнения: 1 046
Да не видя нещо, картофите на Бени Simple Smile

Скрит текст:

Кренвиршки

Петъчния ми обяд за работа: лаваш с пилешко, яйца и зеленчуци, овче кисело мляко с накисната чия, кленов сироп и  боровинки

Овчарска салата

Пиле с ориз

Картофена супа

Гювече с колабаси,сирене, зеленчуци, яйца

Спагети с бекон и дом.сос

Бъркани яйца и салата с домати и моцарела

И плодчета

# 484
  • софия
  • Мнения: 3 070
Днес пържени филийки и боб.

# 485
  • Мнения: X
Тел бургер със синьо сирене и картофи соте с авокадово олио и подправки

# 486
# 487
  • Мнения: 17 116
Ориз с тиквички и домати

# 488
  • Русе
  • Мнения: 2 275
Отдавна не съм качвала нищо, но вчера и днес направих няколко снимки и реших да се появя.
Плато сирена и грозде


Свински вратни пържоли с лук, сини сливи, мента и розмарин

Скрит текст:
Печен пипер с магданоз, копър, зехтин и балсамов оцет


Пилешко бонфиле с чушки и лук

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 08:55 от *sve*

# 489
  • София
  • Мнения: 15 853
Имах останали 3 филийки от хляб за тостове и опитах нещо, което гледах.Както винаги  с малки изменения.








 За внука със сирене, за мен с маринован лук.




Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 20:45 от Тайна

# 490
  • Някъде по Дунава
  • Мнения: 5 503
От вчера гофрети

# 491
  • Мнения: 902
От последните дни:
Кифлички с пълнеж от кашкавал и шунка
Пълнени чушки с ориз
Салата
Ориз със месо и много магданоз

Пълнозърнест хляб
Бисквитена торта с маскарпоне и Нутела
Кекс със шоколадова глазура

# 492
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 707
При всички е от вкусно, по-вкусно. Доста неща правя показвани от вас, за което ви  благодаря!
Ето и сега "мандраджийските банички" на Мики

От -spam303- - "пилешки гърди с крема сирене"

И моята салата с червен лук/нали доста имаме тая година/

Пак от тук "свинско месо с грах", в случая с пилешко/нали и доста грах произведохме/. Някой ще каже - нищо сложно, но аз до скоро не ядях грах и не готвех...

В събота се занимавах с чушкопека.

Първите мариновани вече са готови.
- не ги стерилизирам, стоят най-отдолу в хладилника. Скоро изядохме последните от мин. година.
Последното за сезона сладко от белени сини сливи, този път търсих рецептата от ония години, когато имаше кой да го прави Cry

# 493
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 121
Рибена чорба
Селски хляб

# 494
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 139



Два вида банички

Бърза вечеря за закъснелия синковец

Ястие с тортила чипс

Общи условия

Активация на акаунт