Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 47

• 78 222
  • 747
  •   1
Отговори
# 720
# 721
Най накрая стигнах до печката и приготвих свястна вечеря, че напоследък времето ми е доста ангажирано и хапваме нещо бързо, салати, сухоежбина и сме на "обери хладилник".
Та тази вечер - Маринован свински врат без кост на фурна(ползвах готова течна марината с уиски, мед и много подправки, нямах и много доверие, но се оказа доста сполучлива), гъби на тиган с масло и зехтин и свежа салата от бейби спанак, рукола, чери, синьо сирене, пармезан, зехтин, лимон, сол, всичко в компанията на студена малцова бира:

Скрит текст:

Пп Моренка, със закъснение, но от сърце - да ти е живо и здраво детенцето, да има много късмет и успехи в живота и най важното: да е щастливо. Flowers Four Leaf Clover

# 722
Кюфтета от тиквички
Салата от настъргани краставици, чери домати, магданоз с балсамсамова глазура
Сладкиша със сини сливи на Бени, много е вкусен.Леко го промених обаче- използвах пълнозърнесто брашно, сложих и малко орехи, 2-3 капки есенция бадем и освен содата и бакпулвер(не знам защо 😆).И леко заприлича на негърче, но нищо 😂 и така беше вкусен.

# 723
Салата с риба тон

И с варени яйца

И рулото по рецепта на Мама Яси

Яси,
много ти благодаря за съдействието,аз го приготвих с домашен конфитюр от сини сливи с какао. Съпругът ми опита крайчетата и каза ,че е чудесно.

# 724
Само едно ароматно кексче с лимон и подправки днес

# 725
Люта паста с чиле кон кесо и ужасно вкусно японско пушено масло 😍

# 726
# 727
Идвам на отчет и аз с някои манджи.
Изпуснала съм съвсем някои поводи и празници и ми се иска поне да пожелая на празнуващите да са много щастливи и да имат стабилно здраве Simple Smile

Бъркан турманик с кашкавал, юфка с масло и сирене и вити банички от готови кори

Друсан кебап, руска салата, пържени картофи

Пържен пипер със сирене, сарми, салата

Джолан и картофено пюре, и фалшив Цезар с кейл и едам Stuck Out Tongue Closed Eyes

Добруджанки, домашна паста, питка с масло и сирене, с каймак в тестото

Салати... Вече каквото и да намеря дребно в градината - късам и ядем, докато има.

Печени смокини, пилешка супа, кюфтета и картофи

Мусака с тиквички, пържени филийки и джобчета за довечера

Дамски каприз

# 728
Охха ,😍😋 че вкусничко е било у вас! Обичам екскурзиите и да опитам храната на чуждите народи , но много бързо ми домъчнява и за нашата си Simple Smile затова снощи по никое време пилешка супа, че много ми се беше дояло а кюфтетата са от милото
https://pep-4o.blogspot.com/2009/11/8-12.html?m=0

# 729
Пеп-чо как приготвяш супата ?

# 730
  • София
Сигурно само на мен ми се пресича застройката, дори и да ползвам не цяло яйце, а жълтък и лимон Simple Smile А как бих зарадвала ММ, ако я докарам на вид като на Merelenda! Преди да ми кажете да темперирам - хора, почти половината супа пресипвам лъжица по лъжица при застройката, преди да я сипя в тенджерата... Ако може някой да даде съвети - приемам всякакви (публично или на ЛС).
Аз си я обичам всякак, но злоядото обича повече застроена супа и ми отказва бистрата напоследък.

# 731
Ами само с жълтък и добавяш малко течност към него и после всичко в супата . Може да я изключиш да изстине малко и тогава , и да не слагаш веднага капака отгоре , би трябвало да се получи .

# 732
Пеп-чо как приготвяш супата ?
По горе в поста ми има линк към рецептата ми, подробно обяснена.

# 733
  • При децата ми
Сигурно само на мен ми се пресича застройката, дори и да ползвам не цяло яйце, а жълтък и лимон Simple Smile А как бих зарадвала ММ, ако я докарам на вид като на Merelenda! Преди да ми кажете да темперирам - хора, почти половината супа пресипвам лъжица по лъжица при застройката, преди да я сипя в тенджерата... Ако може някой да даде съвети - приемам всякакви (публично или на ЛС).
Аз си я обичам всякак, но злоядото обича повече застроена супа и ми отказва бистрата напоследък.

Първо изчаквам супата малко да се охлади. Слагам почти винаги цяло яйце, две-три лъжици кисело мляко, лимонтузу, и започвам да вземам от супата по-малко, като непрекъснато бъркам. Изсипвам сместа в супата, като бъркам енергично, и не слагам капака отгоре докато супата не се охлади добре. Чувала съм, че не трябва да се слага капака след, като се застрои.

# 734
  • Под сянката на разлистените кактуси
Вратна пържолка с печени картофи и задушени гъби

и салата

Общи условия

Активация на акаунт