Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 38

• 25 422
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Арабела и Виола, явно сестрички.
Арабела ми е някак странно.
В моите детски години имаше един детски сериен филм в който принцесата се казваше Арабела.
Филмът беше или чешки или полски, та името явно е с такъв произход.

# 646
Чешки беше😉

# 647
Стефанина - на бабите Стефка и Нина

# 648
От Фейсбук страница - бебе Данимир.

# 649
  • София
Арабела и Виола, явно сестрички.
Арабела ми е някак странно.
В моите детски години имаше един детски сериен филм в който принцесата се казваше Арабела.
Филмът беше или чешки или полски, та името явно е с такъв произход.

Боже, колко много исках да имам пръстена на Арабела.

# 650
От Фейсбук страница - бебе Данимир.
Бебе Данимир и аз познавам, чудех се дали е странно име или вече наставките -мир, -слав и т.н. могат да се слагат навсякъде...

# 651
Познавам 15 год. госпожица Денимира. Като беше бебе все не можех да й запомня името.
Ненко, Ненка.

# 652
  • Milky way
Стасимир Smiley

# 653
Зинка
Моша
Магда
Ленко
Геновева

# 654
Магда не ми се струва стрнно. Може би нетипично за млад човек.

Геновева познавам две. За мен това е ужасяващо име, винаги се сещам за Многострадалната Геновева от "Под игото".

Съседката ми е млада жена, около 35 и с това име, защото дядо ѝ Гено се сърдел, искал внуче на негово име. Тъжно е какво правят родителите да угодят.

# 655
Кузо Божинов- депутат от ВМРО

# 656
Кузо Божинов- депутат от ВМРО
Предполагам, че това е нещо , като умален вариант на Кузман.
Също както има собствено име Гошо, Мишо, Сашо и от там бащино Гошев , Мишев и Сашев.

# 657
Още едно на -мир. Живомир е нетипично и рядко име за мен, макар че има нелошо значение. Един вид благопожелание "да живее и да обича мира".

# 658
Още едно на -мир. Живомир е нетипично и рядко име за мен, макар че има нелошо значение. Един вид благопожелание "да живее и да обича мира".

По-скоро не мира, а света. Идва от руски, както Владимир - да владее света, а не да владее мира. Но това окончание -мир вече се лепи на всичко.

Най-непонятно ми е името Десислава, старо, но прекрасно име, което е преиначено на Десимира. Ужас ужасен!

# 659
  • София
Днес загубих ума и дума- Илисавета, в официални документи, няма шега, няма измама. Много сме се шегували с Илена, Имилия и т.н., но Илисавета, ама истинска Илисавета ме срази.

Общи условия

Активация на акаунт