Хитринки за всякакъв случай - 32

• 41 255
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
Мицеларна вода или кислородна вода, спирт, ябълков оцет, ацетон? Дали ако първо се мине с малко мазнина или обезмаслител, няма да падне част от оцветяването (просто предполагам, но при някои видове изцапано може и да проработи)? Хрумва ми и за пяна за почистване на фурни- със силиконовите формички за мъфини прави чудеса.

# 541
  • Велико Търново
Стар фугин (1г+) дали ще успея да махна с циф?
В хола още има следи от некадърния майстор, съответно фугин извън фугите...

# 542
Пробвай първо с парцалче, напръскано с оцет.

# 543
За каишката съм пробвала много неща вкл. мицеларна вода, белина и т.н. Голямо търкане падна и пак не е уау. Ще пробвам с обезмаслител и пяна за фурна да видя какво ще стане. Благодаря Ви!

# 544
Тя пяната за фурна пак е обезмаслител, мисля.
Досадно си е със светлите каишки наистина. Понеже ми харесва да ги сменям и имам различни цветове, съм си поръчала бройка от Али Експрес и хич не ми е жал да хвърлям когато вече не ми харесва как изглежда и вече не се измива само с топла вода и сапун или с мицеларната вода. За нещо дето съм го купила за 2-3 лева не си струва нервите и времето. Малко по сталински ама съм си решила проблема поне Grinning

# 545
  • Ст.Загора
И аз тук с въпросче , как почиствате контактите отвътре , около дупките ?  Не смея да бъркам Grinning , а с времето се събира прах .

# 546
Повечето съвременни имат вградени капачета на дупките. Ако мнооого се тревожиш буташ бушона, чистиш и после вдигаш.

# 547
  • в сърцата на децата <3
И аз тук с въпросче , как почиствате контактите отвътре , около дупките ?  Не смея да бъркам Grinning , а с времето се събира прах .
Спираш тока! След това с отвертка отвиваш централното болтче. Бройката болтчета е според бройката контакти - ако точката има контакт с три гнезда, в центъра на всяко има по едно. Като ги махнеш капачката на контакта пада. Нея можеш и под вода да я миеш, няма проблем. Самото тяло вътре можеш да почистиш с прахосъбирачката (не го знам има ли си име, едно такова рошаво, шарено) и ако искаш с клечка за уши напоена със спирт да почистиш и входовете за щепсела. Капачката подсушаваш отлично и тогава по обратен ред монтираш, завинтваш и накрая пускаш тока. Ако не си сигурна на кой бушон ти е този контакт - проверяваш като включиш някакъв уред или за най-сигурно спираш от главния бушон.

# 548
И аз тук с въпросче , как почиствате контактите отвътре , около дупките ?  Не смея да бъркам Grinning , а с времето се събира прах .

С отвертка. Още по-лесно става с акумулаторно винтовертче.
- Отвиваш централния болт.
- Махаш пластмасата.
- Миеш на чешмата, в миялната или в леген с водица.
- Сушиш.
- Сменяш посоката на винтоверта и завинтваш обратно.

Само не мий с абразивни неща, че повечето пластмаси се драскат.

П.П. За тази операция няма нужда да се изключва бушонът. Даже контактите могат да си се ползват, но все пак внимателно.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 12:35 от Черна станция

# 549
Обожемой, след последните мнения се почувствах егати мърлата Grinning Grinning Grinning
Забърсвам праха с кърпа. Никога не би ми минало през ума да разглобявам и мия контакти.

Момичета, казвам го съвсем добронамерено, не за да си мерим чистофайничеството. И без това не ми е силна страна, предварително съм загубила Grinning

# 550
  • в сърцата на децата <3
Ама ти да не мислиш, че аз ги правя тия гимнастики ката ден? 😂😂😂 Разглобявам и чистя основно като боядисвам, иначе една кърпа за прах, може да ѝ пръсна от препарата за стъкло (примерно на кухненския гръб се замърсяват повече) и датс ол.

ЧС, принципно е така, ама не давай такива акъли, че не знаеш кой как ще бръкне по пластините и ще го изпере тока. Не де знае и как е занулен, щото от специалисти по тока най-много "чудеса" съм виждала, включително след като ми вързаха кухнята с ново окабеляване ме биеше тока от съдомиялната, та сама разглобявах и занулявах контактите... Като не знае човек какво прави, най-добре да си изключи централно бушона и да му е мирна главата.

# 551
Оцветени бели фуги в баня има ли шанс да се почистят? Оцветяването е с неясен приозход, някакъв лилавеещ налеп имаше по част от плочките, който при влагата се е разтекъл и е оцветил фугите.

# 552
Силните почистващи препарати увреждат фугата. Аз бих пробвала първо с препарат за баня, съдържащ хлор, или с гел белина, да престои малко и после търкане с четка. По строителните магазини има и едни бели маркери за фуги, но не съм ползвала такъв.

# 553
Някъде бях чела за почистване с кислородна вода  , но го пиша само като информация не съм пробвала .

# 554
Обожемой, след последните мнения се почувствах егати мърлата Grinning Grinning Grinning
Забърсвам праха с кърпа. Никога не би ми минало през ума да разглобявам и мия контакти.

Питаха ни КАК и отговорихме. Не съм писала, поне аз, че го правя всяка седмица. И всяка година даже не го правя, но понякога се налага. Иначе ключовете за лампите се мият лесно с памуче намокрено с одеколон. Със спирт остават едни бели облаци.

Общи условия

Активация на акаунт