За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 299
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Ами то патладжанът няма да се усеща самостоятелно в лютеницата, но ще добавя към вкуса.
Не правя лютеница, затова пропорции не знам, но и с моркови съм яла домашна и е много вкусно.

# 631
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 251
Трънка, няма филе... Бедра били Sad отказах се! Който не знае на какво е промоцията, остава с продукта само в мислите си... Не взех пуешко месо. Няма пуешко- няма провал Simple Smile

# 632
  • Мнения: 5 792
Вкъщи бедрото се обезкостява и се пълни като балентинка, с каквото има в хладилника Simple Smile

# 633
  • Мнения: 17 116
С малко чопърче като кълцаш за лютеница голямо количество да не забравиш от време на време да му даваш почивка, че като прегреят горят.

# 634
  • На брега на реката
  • Мнения: 8 600
Друг вариянат е, ако има пасатор, да се нарежат чушките и да се пасира крайния продукт!

# 635
  • Мнения: 43 474
Аз бих добавила препържена мазнина в лютеницата, а не както Мики е обяснила. Мазнината се сага в съд на котлона и се оставя за по- дълго. После се охлажда, за да не прегори продуктите и се ползва. Винаги е по- вкусно така.

# 636
  • Мнения: 10 671
на мен ми е най-вкусно, като към варящата се готова лютеница се добави олио и се "запържи", макар да не е точно запържване. но това е при трудоемката лютеница с изваряване и т.н. на вкус са подправките - аз слагам по-малко захар, но пък добавям кимион /обожавам/.
последните години правих на фурна, поради липса на време, но тази година май няма да имам време и за това. уви.

# 637
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Мдааа... запръжка с малко от участващите зеленчуци и подправки, добавени в края (ама съвсем накрая, както се слага и магданоза например) на готвенето е страхотия... става друго ястие. Simple Smile

# 638
  • In transit
  • Мнения: 14 206
Ани, сложи 100-на грама олио. Ако ти се види малко после добави още...или както е казала Мария, сложи запържени олио. С кимион става вкусна лютеницата, и аз я харесвам, но с магданоз и мед е като най-вкусната лютеница на баба.
Може да настържеш моркови за плътност, ако не слагаш патладжан. Както е казала Морена, той не се усеща, но прави вкуса по-добър.

# 639
  • Мнения: 7 966
Чушките може да се смелят и с машинка за месо. Така става като едросмляната по магазините. Ние обичаме лютеницата по-финна и за това ги пасирам. Загрявам олио в по-широк съд, слагам чушкеното пюре леко да се запържи, добавям изварения предварително домат и подправям на вкус със сол, мед/захар, черен пипер, чесън на прах, кимион, индийско орехче и канела.

# 640
  • Мнения: 10 671
ние ги мелим с ел. машина за месо, а тази на фурна я пасирам.

# 641
  • Мнения: 798
Какво мога да направя сравнително бързо и лесно с малко парче плешка, около 300гр? Нещо съм забила.

# 642
  • Мнения: 1 852
Свинска кавърма на тиган - лук,чушка, гъби, каквото имаш подръка. Накрая ронена чубрица,може и яйца да забулиш под капак и ще стане като гювече

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 14:21 от Krotinia

# 643
# 644
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Какво мога да направя сравнително бързо и лесно с малко парче плешка, около 300гр? Нещо съм забила.
По-бързо и лесно от китайско/азиатско...  Ако нарежеш месото на лентички, за да се сготви бързо... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт