Защо не е нормално да се изневерява?

• 10 328
  • 269
  •   1
Отговори
# 75
От така описаните панически страхове разбирам едно.
Има хора, които правят секс, защото им е приятно, удоволствие, правят си кефа, както бе написано. Има и бг-мами, за които секса е другия да си "получи", напрежение, страх от болести и всичко друго, освен удоволствие.
Ми кара ли ви някой насила?
Отговора е следния: мислите си, че като "дадете" (щото явно не получавате), така по-лесно ще "вържете".
С едно изречение - не ми изтъквайте никаква любов, за вас важното е да задоволите чувството си за притежание.
Толкова силно чувство, че подтиска даже истеричните ви страхове от всичко, което мърда.
Аз не познавам хора, болни или разболели се от венелически болести, а изследвания за такива много мъже си правят, за да имат тапия за пред такива като вас Wink
Нещо като висшето образование и кандидатстването за работа.
TrollfaceTrollface

# 76
  • София
Ужас, а аз познавам пострадали от папиломи - от онези, от които презерватив няма как да предпази. За мъжа от двойката е много кофти, защото са му избили на "жезъла".

# 77
  • Далечният изток
Аз пък не съм изисквала никога да ми показват резултати от изследвания.... И от мен не са искали. Хм, а не съм си и правила всъщност.
Ама това е, щото не изневерявам... Grinning

# 78
Не си искала, ама никога не е късно, та хората гледат да са подготвени Wink

Попаднах на интересна (за мен) антропологическа статия за историческата обусловеност на брачната институция и единствеността във връзките.
От времето на първите общества от бронзовата ера, края на палеолита.
Няма да ви отегчавам, но статията потвърди идеята ми, че институционализирането на съвместния живот на мъж и жена се основава на чувство за притежание, за собственост, ако щете.
По модерному - един вид счетоводни правила са причината. Приходи, разходи, баланс.
Болестите също са смятани в баланса, това е причината девствеността да е била условие при сключване на такива отношения. Така, като ви чета, ние сме наследници на този вид манталитет - на културите от Индия до Египет, в по-голяма степен отколкото на гръко-римската, в която счетоводния баланс е превърнат по-скоро в търговски - може де не е девствена, ама да е с пари/зестра Simple Smile

Но и при двете, а и при останалите (изчточните - Китай, Япония) култури цялата работа си е алъш-вериш.
А любовта са я измислили комунистите, за да чукат без пари Trollface

# 79
  • София
Естествено, че е алъш вериш. Тийнейджъри не се гледат с въздух и любов.

# 80
Е то как да живееш?!
Купуваш си маруля - мислиш за отровите
Купуваш си месо..за антибиотици и хормони
В магазина, следиш Е-та..
За секс..лаборатория
И като стигнеш 100г..вече няма за какво да си спомняш!

# 81
Еее сега, любовта е малко по-стара и от комунизма, и от брака, и от продажбата на булки за златни жълтици.

# 82
Еее сега, любовта е малко по-стара и от комунизма, и от брака, и от продажбата на булки за златни жълтици.

Всяка любов е започнала с риск..Някои даже с изневяра!

# 83
Виждам проблем на социално ниво. Дава се приоритет на социалната полезност на индивида, тоест той се възприема като част от масата, винтче (или гайка  Wink ). Следствие - тотално отричане на всякакъв индивидуален риск - винтчето е нужно и длъжно на масата, и поемайки риск (да се счупи) вреди на обществото Trollface
Е, да обаче без риск няма еволюция.
Нито пък приключение, нито вкус, нито цвят, нито мирис на живота.
Има хора, които не са привлечени от приключението, настоящия налаган манталитет ги устройва напълно и те го подкрепят.
Защитници/чки на статуквото. На навика, на спокойствието, на "ненасилието", тоест на тоталния контрол Simple Smile
С 2 думи - врагове на развитието. Ще докарат от 10 кладенеца морал, за да осъдят тези, които не са като тях.

# 84
  • София
Отговорям директно и ясно на въпроса от заглавието - не е нормално да се изневерява, защото ако те хванат може да си изядеш боя. А дори да не те хванат, винаги ще се намери някой да се раздрънка или ти ще се изпуснеш пред половинката или неговата/нейната половинка ще разбере и пак може да си изядеш боя, но от другия тъп ъгъл в четириъгълника.

# 85
Логиката става като в онзи виц "Щом нямаш кибрит, значи си п****ст".

Значи, който не изневерява, пречи на прогреса. Освен това страда от страхове, не може да си изживее пълноценно живота и т.н.

# 86
Но темата е за изневяра...
А там е чист егоизъм обикновено.
Любовницата чува едно..Законната като разбере, почти същото чува..обикновено.
Странно, че жените имаме интуиция и усещаме. Мъжете рядко се усещат като ги окичат с рога.

# 87
Shil  представи си че не съществуват никакви предпазни средства и хомеопатията не е добре развита и се замисли колко деца би могъл/могла да имаш и кой ще се грижи за тях ако родителите им са заети с чужди мъже/жени да си правят още деца .
А за венеричните болестите и СПИН да не говорим .

# 88
  • София
От друга страна, е сложно. Не всеки във всеки момент е прекрасно сингъл или в прекрасна връзка. В живота не всичко е черно и бяло. Има сиви зони, които всъщност са много цветни.

# 89
Браво на баштаткото, добре е схванал основната идея на прогреса Wink
Иначе добре е да се въздържаме от гледане в канчето, ровено в бельото и ръсене на морал за 5 пари върху другите.

Общи условия

Активация на акаунт