Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 78

• 45 657
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
Имам 5 дни до секцио и съм с ужасно течение с неприятна миризма. Лекувах 2 пъти стрептококи, предполагам пак са те.
Имах изписах тогава освен антибиотик и Ломексин.
Дали мога да поставя пак ломексин днес?

# 106
  • гр.Пловдив
Имам 5 дни до секцио и съм с ужасно течение с неприятна миризма. Лекувах 2 пъти стрептококи, предполагам пак са те.
Имах изписах тогава освен антибиотик и Ломексин.
Дали мога да поставя пак ломексин днес?

Можеш без проблем,аз 10 дни преди секциото лекувах стафилокок с ломексин + амоксиклав 1000мг и имаше невероятен ефект,оттървах се от всякакво течение и дискомфорт,бях много притеснена,но се радвам,че се доверих на АГ

# 107
  • Видин
Здравейте момичета,  днес правих обременяване с глюкоза, а това са готовите резултати, но за жалост чак в понеделник ще посетя ендокриноложката. Ще се радвам, ако някоя от вас изкаже мнение.

# 108
Здравейте момичета,  днес правих обременяване с глюкоза, а това са готовите резултати, но за жалост чак в понеделник ще посетя ендокриноложката. Ще се радвам, ако някоя от вас изкаже мнение.
Лора, единствено тук из темите съм чела, че при бременни искат да е до 6, но нека някой с повече опит да се изкаже. (така или иначе референтни стойности за бременни няма от самата лаборатория )

# 109
Момичета от вчера  усещам сякаш ритничета ниско в корема  към пикочния мехур можеби. Леко болезнени като болката усещам чак в ануса😑 В 7 месец съм болката Не е постоянна а така сякаш как Бебка рита когато я усещам попринцип в дуги части на корема.Днес само ниско наколко пъти я усетих да рита и ме болеше като рита. С предна плацента съм такече от скоро я усещам когато мърда и това болезнено усещане за първи път чувставм.Та въпроса ми е тя ли е или е повод да звънна на аг

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 15:52 от Нели Николова 593643

# 110
Съвсем долу ниско ли? И като леко прорязване подобно? На английски е lighting crotch, на български не знам как е. Аз му казвах като ме риташе бебка по онова време 'звезди посред бял ден' защото си беше точно такова...

# 111
Съвсем долу ниско ли? И като леко прорязване подобно? На английски е lighting crotch, на български не знам как е. Аз му казвах като ме риташе бебка по онова време 'звезди посред бял ден' защото си беше точно такова...
да съвсем доло пикочния мехур дето е от вчера само там усещам ритничета няма какво друго да е в останалото време нищо ми няма Началото на седми месец съм мислех че няма сили за такива ритничета Simple Smile

# 112
Ооо там като ритат и в ребрата е просто... Аз тогава се бях стреснала да не би да раждам (първо бебе ми бебе, все си мислех е туй е, ся ще се пръкне отдолу хахах😅) и звънях и тичах при АГ да види за всеки случай. Ако искате, за Ваше спокойствие, се обадете на следящ АГ да не би да е друго, но по описанието е същото.

# 113
Ооо там като ритат и в ребрата е просто... Аз тогава се бях стреснала да не би да раждам (първо бебе ми бебе, все си мислех е туй е, ся ще се пръкне отдолу хахах😅) и звънях и тичах при АГ да види за всеки случай. Ако искате, за Ваше спокойствие, се обадете на следящ АГ да не би да е друго, но по описанието е същото.
Благодаря ти за отговорите писах и на аг Simple Smile

# 114
да съвсем доло пикочния мехур дето е от вчера само там усещам ритничета няма какво друго да е в останалото време нищо ми няма Началото на седми месец съм мислех че няма сили за такива ритничета Simple Smile
все си мислех, че с тези ритници ще пробие плацентата и ще го изтърся нейде Grinning

# 115
Вижте какво съдържат въпросните ядкови млека в кутия. Аз съм с наблюдения, че само соевото натурално няма подобрители. Всички други май имат. Пиех само от него на joya. Соевото мляко също има и най-много протеини, а при мен общия белтък беше нисък.

Момичета, на мен напоследък ми излезнаха пъпки.. не са много, единични са, но ме дразнят определено.. С какво мога да ги третирам по време на бременност?  Sad Знам, че всякакви киселини са забранени.. а те се борят най-ефективно с това..

И също да ви попитам - напоследък обичам да закусвам овесена каша и да пия капучино. Кое мляко е най-добро за бременни? Може би бадемовото? Имате ли наблюдения?

# 116
Здравейте! В 33+ 4 на преглед се установи, че бебето не наддава и коремчето му е изостанало с 2 седмици. Веднага ме хоспитализираха. Кръвотокът е добър ( винаги е бил, с тромбофилия съм и се следеше редовно), тоновете са добри ( ходя от 2 седмици преди да се установи забавянето). В момента ми правят вливки ( новфилин, магнезий и витамини), отделно пия но-шпа, слагам утрогестан и бия през ден фракси. Ако не наддаде до седмица искат да го вадят 😞 Много ми е притеснено, как така взе да изостава в тези късни седмици и то без нарушения в кръвотока и плацентата.

# 117
Здравейте, в 27г.с. с много чести безболезнени контракции съм,като досега приемах освен максимални дози магнезий и Кордафлекс 3х1. Сега ще заменям Кордафлекс със Сулбатамол. Има ли доволни от Сулбатамол, да е помогнал за спиране на контракции или поне намаляването им?

# 118
Моя доктор ми изписа превантивно  овули Гино певарил, по 1 на 3 дни.
Предатои  ми да ми вземат секрет за микробиология  и се чудя дали да пропусна Гино певарила предната вечер преди взимането на пробата или да не я пропускам?

# 119
Когато на мен ми вземаха микробиология не съм пропускала поставяне на глобули
Vasilka900 моето бебче от около 32 г.с започна според док да бъде я с голяма глава и малки крака или някакви други несъразмерни мерки на г.с. На всеки преглед имаше отклонение с поне две седмици плюс минус. И така до 37 г.с .
Пих протеини, ядях много извара, яйца, пилешко🤪 Роди се нормално бебче 🥰 Пожелавам всичко да е наред и да изкарате до края

Общи условия

Активация на акаунт