Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 78

• 45 749
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
  • Вестерос
Все пак е удачно да напишеш града.

# 436
  • Варна
Здравейте мамита,
Бихте ли ми препоръчали АГ доктор/професор/доцент , който да бъде човечен и да си разбира от работата наистина, да може да реагира при сложни ситуации. Понеже се лутам няколко месеца по доктори. Повечето които съм посещавала съм ги молила и подсещала за дадени изследвания,че трябва да се пуснат в дадена г.с , налагало ми се е аз да си тълкувам повечето резултати, въпреки че си плащам всичко или съм останала разочарована от арогантно държание.
Просто искам да се доверя на някой на 100% и да си родя при този човек, защото ми е писнало да се разкавам от лекар на лекар.
Няма значение в кой град в Бг ще е и също така колко ще ми струва. 🙂
Аз мога да препоръчам д-р Диляна Атанасова МЦ Марковс гр София. За жалост само на два прегледа съм била при нея, но знам че води и ЖК с пакети (бях проучвала, но се отказах сега съжалявам) . Но след тези два прегледа научих неща, които изобщо не знаех през цялата си бременност. Не се съмнявам в доктора си, но имах нужда от повече обяснения и ги получих от нея. Разбирам, че той е бил прав,.но когато ти е за първи път и не си наясно искаш малко повече подробности, та аз ги получих от тази докторка.

# 437
Здравейте, извинявам се, ако въпросът ми не е за тук, но да попитам на някоя от вас случвало ли й се да измерят бебчето с 2 дни назад. За пръв път ми се случва, до сега винаги е вървяло с няколко дни до седмица напред. Включително и в събота бях на проследяващия ме АГ и тя го измери, че върви с 4-5 дни напред. Днес бях на преглед в Токуда и докторката там ми каза, че е с 2 дни назад, като тя много бързаше имаше много пациенти, пусна по едно измерване на BPD, AC, HC, FL и каза, че е с 2 дни назад. И се чудя възможно ли е от събота до днес, за 2 дни да има чак такава разлика в измерванията...или е по-скоро въпрос на колко точно са направени измерванията, предвид, че човек ги прави. Кръвотоците каза че са добри и тя и АГто в събота. Ще се радвам на съвет.

# 438
  • Вестерос
Според мен някой от двамата не го е измерил правилно, все пак различни доктори, различни апарати. Съмнява ме за два дни да има изоставане такова. Ако искаш отиди на трето мнение.

# 439
И аз мисля, че им разлика просто в измерванията. Все пак различни апарати, различни хора са измерва ли и може от там да идва разликата. Всичко ще е наред!

# 440
Два дни не са нищо по принцип,но,да, напълно възможно е. Случвало ми се е да измерят така в рамките на няколко дни малкия ми син различно,сега и с третата бременност ми се случва. При прецизно мерене може и два ,три пъти да измерят и се взема осреднена стойност,ако бебето не е в подходяща позиция например. Няма повод за притесние,а и различни ехографи.

Моят АГ в 16-та седмица беше измерил по-голямо BPD,явно е било по-малко тогава,а в 18+4 като бях на преглед измериха по-малко. 😀 После в 20+4 пак мерено и е измерено според ехографа,че отговаря на 21+4. 😀 Аз като цяло знам,че не са точни тези мерки. Малкият много пъти го мереха с голяма глава,в крайна сметка на едно прецизно измерване точно преди раждането се оказа, че главата си отговаря,даже по-скоро малка.И така се роди, той си вървеше дребен най-вече по корем и крачета и се роди в 37+3 2630 и 47 см,напълно здрав и доносен.

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 20:36 от Irnata_87

# 441
Привет,имам въпрос ако съм записана на женска консултация,имам ли право да взема направление за АГ и да отида при друг за второ мнение или трябва да си платя прегледа?

# 442
Много ви благодаря, Момичета! Определено по-прецизното измерване с осреднени стойности от трите на всеки показател беше в събота направено, а днес беше доста набързо. Благодаря ви, че ми вдъхвате кураж 💚

# 443
Не се притеснявайте! Има моменти от бременността, в които плодът изпреварва 1-2 седмици и после си отговаря на гестационната седмица или изостава. Бебетата растат с различен темп, а 2 дни назад не е дори изоставане. Всяка от нас е с различна овулация.

# 444
Не се притеснявайте! Това е просто ориентир.

# 445
Привет,имам въпрос ако съм записана на женска консултация,имам ли право да взема направление за АГ и да отида при друг за второ мнение или трябва да си платя прегледа?

Би трябвало да имате право на направление без значение специалиста ЖК е едно а прегредите друго.Аз лично преди седмица взех направление за УНГ и платих само на джипито зя няправлунието тоест потребителската такса а при Унг като отидох жената ми каза че съм освободена от такса което не го знаех.Дано не ви подведа но мисля че ви се полага направление няма смисъл да плащате като поп достатъчно държавата ни е “стъргала” за здравни осигуровки ежемесечно Simple Smile лично мнение

# 446
А каква е разликата между прегледите и женската консултация? Питам, защото досега съм ходила само на прегледи, а моята лекарка прави и ЖК, за каквато ме записа.

# 447
А каква е разликата между прегледите и женската консултация? Питам, защото досега съм ходила само на прегледи, а моята лекарка прави и ЖК, за каквато ме записа.

Според мен женската консултация си е това което акушерката ви води бременноста до края а преглед при друг специалист май е съвсем друго така мисля дано не греша.Нека която мама е по наясно да каже да не ви подведа.

# 448
Прекарах някакъв много странен грип/вирус, в резултат на което имунитета ми явно е паднал и ми излязоха доста афти в устата.
С какво мога да ги мажа, в 8 г.с. съм Sad

# 449
Аз съм мазала с Urgo , но АГ ми разреши. Прави като филм и не боли при хранене. Консултирайте се все пак 🙂

Прекарах някакъв много странен грип/вирус, в резултат на което имунитета ми явно е паднал и ми излязоха доста афти в устата.
С какво мога да ги мажа, в 8 г.с. съм Sad

Общи условия

Активация на акаунт