Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 78

• 45 745
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
  • Вестерос
Обикновени нощници, памучни, с копчета, без, както ти е удобно.

# 466
Привет момичета! Съжалявам предварително за негативната намеса, но не знам какво точно да направя за да си помогна. В 13 гс съм и от 10ина дни съм в нещо като депресия, меланхолия, апатия. По цял ден само лежа, не ми се занимава с нищо, абсолютно никаква домакинска работа, нито готвя, нито пералня пускам, нямам желание за среща с други хора и роднини(освен с мъжа ми),срам ме е да го кажа, но няколко дена даже не влизах да си взема душ… всичко ме дразни, купила съм си книги саже не искам да ги отварям не ми се чете, нищо не ми се прави…. не знам какво става, не искам да навредя на бебето си!!! ТоЗи период започна и съвпадна с периода когато смених антидепресанта си, понеже този който пия вече го няма по складовете и се наложи да започна друг(който и преди съм пила). Казва се сеталофт, на основата ма сертралин е, което се води безопасно за бременни, а старият ми беше също на основата на сертралин(золофт) и психиатърката и аптекаря каза, че са си направо едни и същи и не би трябвашо да има проблем.(като цяло са леки ад). От януари месец тази година бях започнала терапия с психолог няколко месеца и имаше пособрение, но не усетих много много да е моя лекар(не ми се връща пак при нея). От три седмици звъня на друг психолог, който ми препоръча гинекологът ми, но явно е много заета жената и нито ми вдига, нито връща обаждане…
Детето ни е желано, отношенията с мм всичко е наред, близките ми са здрави… т.е.няма нещо сериозно, което да предизвика този “срив”… пиша поста за да разбера, ако е имало друга майка с такъв проблем или подобен, как се е справила? Какво я е измъкнало?  Благодаря ви!
Моят съвет е да поискаш изследване на щитовидни хормони. Често Хашимото се съпътства от такива състояния, рязко качване на тегло - без причина, суха кожа, постоянна умора, косопад. А през бременността болестта се влошава, т.к. бебето "дърпа" от тези хормони.

# 467
  • Ловеч
Здравейте, може ли съвет за избор на протеин. От няколко дена съм с положителен тест, не съм ходила още на преглед, но ми се иска да пия протеин, защото апетита ми се увеличи рязко и да не се тъпча, а и да е хубаво за ембриончето/тата.
Предварително Ви благодаря

# 468
Протеините които пият бременните май не са много вкусни. Изследвали ли сте изобщо? Ако е в норма не виждам смисъл. Пробвайте с яйца, пилешко

# 469
Здравейте, може ли съвет за избор на протеин. От няколко дена съм с положителен тест, не съм ходила още на преглед, но ми се иска да пия протеин, защото апетита ми се увеличи рязко и да не се тъпча, а и да е хубаво за ембриончето/тата.
Предварително Ви благодаря

здравейте, на мен моят АГ ми предписа да пия ето тези протеини (https://www.pregnaco.com) за бременни, но само защото общият ми белтък е малко под долна граница. Според мен се консултирайте все пак с вашия АГ преди да го започвате.

# 470
Аз приемам този сега в 9-ти месец. Много пречистен е, има обаче минимално количество кофеин. С шоколадов вкус съм си взела. Взимам по една доза на ден, разтварям в ядково мляко.

# 471
Контракции ли са постоянни менструални леки болки, но без втвърдяване? Корема ми е мек. В 29гс съм

# 472
Контракции ли са постоянни менструални леки болки, но без втвърдяване? Корема ми е мек. В 29гс съм
Според мен е добре да се чуете със следващия бременността лекар, но е възможно да има повишен маточен тонус. Аз имах такъв дискомфорт в един период и след като ми пуснаха запис излезе че не ми е спокойна матката. Дано при вас да не е това, но по-добре да проверите.

# 473
Здравей те мамита
Аз съм на 3 седмици от бременоста ми
Нормално  ли е да ми се повръща щат постоянно ми си повръща  имам и главоболия

# 474
Нормално е

# 475
Нормално е !Аз главоболието до го имах почти до 3 м.След третия м отшумяват симптомите а може и по рано,при всеки е различно.

# 476
  • София

Моите подготвителни контракции са такива, в 37 г.с. съм, леки са болките и нямам втвърдяване. Така, че по-добре отидете на преглед, а и за ваше успокоение.

# 477
За два часа бяха, оттогава нямам такива, пия си магнезия. Аг ми каза ако продължат да ида за тонове, но спряха. Бебето не беше обичайно активно на следващия ден, но сега си е с нормално движение. Следващия ми преглед е след 4 дни на фетална морфология, но не знам дали в тази връзка ще се вифи нещо

# 478
Здравейте, дано да е на правилното място. Болничния ми изтича на 03.11, тогава е и комисията. Ако отида на 03.11 ще ми го удължат ли или трябва на следващата дата да отида/?
Благодаря предварително!❤️

# 479
Здравейте, дано да е на правилното място. Болничния ми изтича на 03.11, тогава е и комисията. Ако отида на 03.11 ще ми го удължат ли или трябва на следващата дата да отида/?
Благодаря предварително!❤
мен лично доктора ме е викал няколко пъти на същия ден от който изтича болничния и го пуска със същата дата , та имам 2-3 болнични които се през застъпват  дните и никога е нямало проблем.

Общи условия

Активация на акаунт