Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 78

• 45 730
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
Здравей  те мамита
Нормално  ли е лицето  ми се напълни с пъпки дали е от бременоста

# 481
Здравей  те мамита
Нормално  ли е лицето  ми се напълни с пъпки дали е от бременоста
Много бременни страдат от акне, заради повишените нива на хормоните. И при мен имаше период на изпъпчване по-голям дори от това през пубертета ми. Ако имате притеснения, разбира се консултация с дерматолог и АГ-то ви никога не са излишни.

Последна редакция: нд, 30 окт 2022, 21:16 от Green cake

# 482
Аз смених следващия ме лекар и тези дни ще ходя да пускам изследванията, които ми е написала. Но не разбирам - написала в "урина, стерилна урина". Каква е разликата? Може ли с една чашка от аптеката да мина?

# 483
Аз смених следващия ме лекар и тези дни ще ходя да пускам изследванията, които ми е написала. Но не разбирам - написала в "урина, стерилна урина". Каква е разликата? Може ли с една чашка от аптеката да мина?

Стерилната урина е само да се види дали се изолират бактерии и гъбички. Обикновената е анализ,в който се вижда колко са левкоцити, еритроцити, има ли кетони,там всички си показатели. Може да спазиш условията за стерилна и от една чашка да изследват и за обикновена. Трябва след тоалет,средна струя от първа сутрешна урина за стерилната да е.

# 484
Здравейте! След 4 дни закъснение на цикъла, си направих три теста и са положителни. Последният ми цикъл беше на 27.09. Записаха ме на преглед за установяване на бременността на 04.11 (т.е 11 дни от закъснението на цикъла). По календара за месечния цикъл, ми изчислява, че съм в 5 г.с и 5 дни. Притеснява ме, че имам дискомфорт в левия яйчник и то постоянно. Не мога да го нарека болка, а просто дискомфорт, но ако се изсмея или изкашлям, ме наболява. Ще се радвам все пак за съвети, защото ми е първа бременност и всяко нещо, което усещам ме притеснява. На 30г. съм. Благодаря ви предварително 🤗

# 485
  • Вестерос
Нормално е. Ако обаче много те боли и не минава дълго време, може да пиеш но шпа.

# 486
  • БГ
Здравейте, може ли следящия бременноста да издаде направление/бележка за запис на тонове? В 38 г.с. съм.

# 487
  • Вестерос
Мисля, че тоновете не се покриват от касата, плащаш си ги.

# 488
Здравейте! След 4 дни закъснение на цикъла, си направих три теста и са положителни. Последният ми цикъл беше на 27.09. Записаха ме на преглед за установяване на бременността на 04.11 (т.е 11 дни от закъснението на цикъла). По календара за месечния цикъл, ми изчислява, че съм в 5 г.с и 5 дни. Притеснява ме, че имам дискомфорт в левия яйчник и то постоянно. Не мога да го нарека болка, а просто дискомфорт, но ако се изсмея или изкашлям, ме наболява. Ще се радвам все пак за съвети, защото ми е първа бременност и всяко нещо, което усещам ме притеснява. На 30г. съм. Благодаря ви предварително 🤗
Най- вероятно ви боли отляво защото от левия яйчник се е отделила оплодената яйцеклетка и на левия яйчник е жълтото тяло. Мен даже много ме болеше и се бях изплашила да не е извънматочна бременност, на после АГ ми каза че ме боли, защото там е жълтото тяло. Така че не се притеснявайте въобще, а ако започне да ви боли - мен и кръста много ме болеше менструални болки имах, можете както са Ви посъветвали и другите момичета да пиете нош па.

# 489
Най- вероятно ви боли отляво защото от левия яйчник се е отделила оплодената яйцеклетка и на левия яйчник е жълтото тяло. Мен даже много ме болеше и се бях изплашила да не е извънматочна бременност, на после АГ ми каза че ме боли, защото там е жълтото тяло. Така че не се притеснявайте въобще, а ако започне да ви боли - мен и кръста много ме болеше менструални болки имах, можете както са Ви посъветвали и другите момичета да пиете нош па.
И мен ме болеше като цикъл и аз мислех, че е нормално, но към 11-та седмица прокървях силно и се оказа, че съм имала контракции през цялото време. Имах сериозно отлепване и лежах доста време за да се възстанови. Та, мисълта ми е, че по-добре лекар да погледне и да види на какво се дължи болката и дали има нещо притеснително.

# 490
Здравейте в 8 месец съм вече и от началото до края ми е постоянно лошо! Имам проблеми с кръвното ту е ниско ту високо,замаяност,стягане в главата,не мога да седя в тесни задушни пространства общо взето съм изпаднала в предродилна депресия изписани са ми много лекарства имала съм и сърцебиене. Моля ако някоя мама е била като мен да сподели дали това е нормално.

# 491
Най-вероятно вече нямаш търпение и си се ошашкала. Почивай си, наспивай се и не чети глупости. Повярвай, много ще ти е от полза, тепърва идва трудното.

# 492
И мен ме болеше като цикъл и аз мислех, че е нормално, но към 11-та седмица прокървях силно и се оказа, че съм имала контракции през цялото време. Имах сериозно отлепване и лежах доста време за да се възстанови. Та, мисълта ми е, че по-добре лекар да погледне и да види на какво се дължи болката и дали има нещо притеснително.
Ако има зацапване, респективно кървене вече е друг въпрос, но потребителката не пише за наличие на такива оплаквания. Освен това тя е в много по- ранна седмица от тази, в която сте била Вие и в която сте имали все още болки и кървене. А и все пак  потребителката пише след няколко дни ще отиде и на преглед. Дано даже не е рано и да може да се види евентуално и наличие на пулс.

# 493
Момичета, бременна съм в 26 г.с и от седмица  се появи болка, търпима в опашката най-вече, когато  съм седнала.
Има ли някоя от вас такава и предполагам, че може да е породена от нарастването на бебенцето и разширяване  на таза,  но вече доста си боли и е постоянно, а не знам как да я облекча.

Последна редакция: вт, 01 ное 2022, 13:53 от hintt

# 494
Ако има някоя бъдеща мама от Варна ,може ли да ми кажете къде мога да намеря чай Лактеса?!

Общи условия

Активация на акаунт