Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 78

• 45 729
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, следя Ви от известно време. Relaxed
Някой по-горе беше писал за проблеми с акнето по време на бременност.
Аз съм в 8 г.с. и ми се появи отвратително акне само по брадичката/положението е направо трагично- оттоци, зачервяване, сърбеж лющене на корички, абе пълна програма.....в тинейджърските години съм нямала такова чудо/.
Ходих на два дерматолога в кожният диспансер и двамата ми предписаха мазила с кортикостероид. Днес лекарят ми изписа Фусидин крем за мазане. Та питането ми е някоя от вас позлвала ли е такива препарати по време на бременност, тъй като знам , че не е хубаво да се употребяват кортикостероиди ? И дали като е само локално  би имало пак някакъв минимален шанс да попадне в кръвта?

# 496
  • Вестерос
Аз лично не бих се мазала с нищо.

# 497
Аз няколко пъти през бременноста имах периоди с много пъпки, повече от колкото някога съм имала изобщо в живота си,просто изчаквах да отминат сами. От хормоните е ще отмине

# 498
Нямам никакво кървене или зацапване. Единствено дискомфорт в яйчника, сякаш имам голяма киста. Не знам как по-точно да го опиша. След три дни ще е първия ми преглед, пада се 6 седмица и 3 дни. Дано всичко е наред. Благодаря ви 🤗

# 499
Нямам никакво кървене или зацапване. Единствено дискомфорт в яйчника, сякаш имам голяма киста. Не знам как по-точно да го опиша. След три дни ще е първия ми преглед, пада се 6 седмица и 3 дни. Дано всичко е наред. Благодаря ви 🤗
Щом няма зацапване и кървене най- вероятно се дължи на това, което ви написах по-горе. Най- точно лекарят ще каже на прегледа Ви след 3 дни. Всичко ще е наред. Не се притеснявайте. И аз бях така, че и с болки и между другото впоследствие получих и леко отлепяне на плодния сак без обаче да имам кървене и зацапване, а сега вече съм в девети месец и скоро очаквам моето момченце да се появи.

# 500
Ако има някоя бъдеща мама от Варна ,може ли да ми кажете къде мога да намеря чай Лактеса?!

В дрогериите или някои аптеки трябва да го има а ако не ви се обикаля можете да кажете на ваши близки да питат в близки аптеки на различни вериги…също така и онлайн аптека Фрамар но предполагам че ще има включена доставка.

# 501
Здравейте дами, събирам мнение за фетална ехокардиография. Разбрах, че се прави между 18/20 и 24 седмица. Аз вече влизам в 18 седмица. По информация съм се насочила за др Анна Кънева и др Румен Маринов. Какви са вашите мнения? Коя седмица е най - добре да се отиде? Втората фетална ми е в 20 седмица и няколко дни.

# 502
Здравейте дами, събирам мнение за фетална ехокардиография. Разбрах, че се прави между 18/20 и 24 седмица. Аз вече влизам в 18 седмица. По информация съм се насочила за др Анна Кънева и др Румен Маринов. Какви са вашите мнения? Коя седмица е най - добре да се отиде? Втората фетална ми е в 20 седмица и няколко дни.

Funn, оптималното е между 20 и 24,аз нали бях в 16 и той каза ,че е много рано. Слава Богу вече всичко е наред и моят АГ потвърди и от феталната ми потвърдиха,но самият д-р Маринов ми написа и каза между 20 и 24 седмица.

# 503
Irna, миличка, Маринов в Надежда ли преглежда ше? Как се свърза с него? Че в супер док гледах на др Кънева има свободен час чак за 29.11,когато вече ще ни е време. Една приятелка е била при нея и каза, че си се чака за час при нея. Явно трябва да се замислим за час, предполагам и че за Маринов се чака. Иначе ще гледам след втората фетална да е.

# 504
Irna, миличка, Маринов в Надежда ли преглежда ше? Как се свърза с него? Че в супер док гледах на др Кънева има свободен час чак за 29.11,когато вече ще ни е време. Една приятелка е била при нея и каза, че си се чака за час при нея. Явно трябва да се замислим за час, предполагам и че за Маринов се чака. Иначе ще гледам след втората фетална да е.

Да, в Надежда,бързо дават час. Звъниш на телефона на болницата за записване на час. Аз бях записала,но го анулирах след две потвърждения,че всичко е наред,той само ме наплаши,не нарочно,разбира се,а просто бях отишла много рано и преградата още не се беше оформила перфектно,сега вече е наред всичко. ☺️ Не се чака дълго,поне аз като записах даже ми дадоха за следващия ден тогава.

# 505
Благодаря ти мила, ще го реша допълнително, знам че е рано. Но знаеш как е, все го мислим☺️
  А и се притеснявам да не стане като с първата ми фетална в последния момент, едвам намерих час за преглед 😀

# 506
Здравейте момичета. Бременна съм в 11г.с и преди месец бях на д-р Начев-ендокринолог(София) за намаляване на тсх, защото беше леко високо 3,94 тогава. Изписа ми л-тироксин за сваляне и пускане на тсх и фт4 след 30 дни, за да видим дали е правилната доза. Днес пуснах и съм го смъкнала до 0.76, съответно звъня, за да ми каже дали да намаля дозата или да продължавам същата, той едва ли не ми се скара, че съм му звъняла, а не съм отишла на преглед пак при него като все си мисля, че може и по телефона да каже как да процедирам оттук нататък. Аз през месец, ако ходя да оставям по 50-100лв, само за да ми види излседванията, къде
ще му излезне края.. Ще ходя при друг еднокиронолог, защото отношението му не ми хареса много. Имали ли сте подобна ситуация, или ако сте пили л-тироксин за сваляне как сте коригирали дозата спрямо това което написах по-горе? Благодаря предварително! Simple Smile

# 507
Здравейте момичета. Бременна съм в 11г.с и преди месец бях на д-р Начев-ендокринолог(София) за намаляване на тсх, защото беше леко високо 3,94 тогава. Изписа ми л-тироксин за сваляне и пускане на тсх и фт4 след 30 дни, за да видим дали е правилната доза. Днес пуснах и съм го смъкнала до 0.76, съответно звъня, за да ми каже дали да намаля дозата или да продължавам същата, той едва ли не ми се скара, че съм му звъняла, а не съм отишла на преглед пак при него като все си мисля, че може и по телефона да каже как да процедирам оттук нататък. Аз през месец, ако ходя да оставям по 50-100лв, само за да ми види излседванията, къде
ще му излезне края.. Ще ходя при друг еднокиронолог, защото отношението му не ми хареса много. Имали ли сте подобна ситуация, или ако сте пили л-тироксин за сваляне как сте коригирали дозата спрямо това което написах по-горе? Благодаря предварително! Simple Smile

Аз отдавна съм с Хашимото още след първата бременност и сега отново по време на тази бременност сама си регулирам дозата. След забременяването се беше вдигнало на три,почнах всеки ден по 50 мг,после беше 0.95,смъкнах на 25 мг и преди три седмици беше 1.92 и пия в момента 50 25, редувам и пак ще пусна скоро. В 22 г.с. съм. Ако е само за дозата можете и да запишете онлайн консултация през healee. Аз само в началото на бременността записах и от там нататък вече сама.

# 508
Дами здравейте ,бременна съм би трябвало в 11 седмица .
Скоро съм на доктор но съм се шашнала и днес направих тест .
Ами две черти но едната е червена а другата е розова.
И друго ми направи впечатление ,преди винаги като правех ми се показваше винаги първо предната и после задната черта ..а днес  първо задната а после предната .
Кажете си мнението моля .

# 509
Извинявам се за тъпия (евентуално) въпрос, но реално това е отделен преглед от стандартната морфология е Надежда за 20-22 седмица, така ли? В страницата на Надежда съм чела, че при тях всяка фетална морфология включва и детайлна ехокардиография на плода. Или в случая при Маринов се записва отделно в случай, че специалиста по пренатална те насочи, че има нужда?

Да, в Надежда,бързо дават час. Звъниш на телефона на болницата за записване на час. Аз бях записала,но го анулирах след две потвърждения,че всичко е наред,той само ме наплаши,не нарочно,разбира се,а просто бях отишла много рано и преградата още не се беше оформила перфектно,сега вече е наред всичко. ☺️ Не се чака дълго,поне аз като записах даже ми дадоха за следващия ден тогава.

Общи условия

Активация на акаунт