Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 78

• 45 635
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
Happy, в 16+6г.с. От 7г.с ме е замъчила. Дано бързо се разкара при теб!

# 601
Дай Боже! Аз съм в 11!
Изписа ми Цефиксим. Някоя дали го е пила? Пише на листовката, че не е за бременни 😒

# 602
Дай Боже! Аз съм в 11!
Изписа ми Цефиксим. Някоя дали го е пила? Пише на листовката, че не е за бременни 😒
Изчетох листовките на всички АБ, към който има силна чувствителност и на нито един не пишеше, че става за бременни. Всички бяха с препоръка за консултация с лекуващ лекар! Blush

# 603
Дай Боже! Аз съм в 11!
Изчетох листовките на всички АБ, към който има силна чувствителност и на нито един не пишеше, че става за бременни. Всички бяха с препоръка за консултация с лекуващ лекар! Blush
Благодаря!
Голям шах- в едната лаборатория(в болница) излиза клесбиела, а в другата- ешерихия коли

# 604
Здравейте, бременна съм в 16гс. Явно ме почва вируса с повръщане и разстройство. Какво мога да пия, ако звънна на аг по това време няма да ми вдигне. Вомитусхил капки стават ли? А за разстройство

# 605
Здравейте, бременна съм в 16гс. Явно ме почва вируса с повръщане и разстройство. Какво мога да пия, ако звънна на аг по това време няма да ми вдигне. Вомитусхил капки стават ли? А за разстройство
Миналата седмица и аз го изкарах този вирус в 37г.с. - вомитусхил капки, три пъти на ден витамин Ц от 500, натриев цитрат три пъти на ден, парацетамол за температурата, като АГ ми каза и свещички вомикур 2 на ден ректално, но аз вече не повръщах и нямах гадене, когато се свързах с него, тъй като повръщането и гаденето започнаха вечерта и бяха само  първата нощ, а на следващия ден имах само температура и отпадналост, поради това не ги слагах, а за всеки случай продължих само с вомитусхила. Разстройство нямах така че не съм имала изписан медикамент. При мен всичко мина за 48 часа - вечерта ми стана лошо, през нощта повръщах, на следващия ден имах температура и на третия ден вече нищо ми нямаше.

# 606
Има ли мами на които не са им стигнали болничните (180 дни) по лкк и се е налагало да ги пратят към телк.
Как се процедира и дали от телк биха се заяли да откажат продължението на болничния, става дума за 9 дни, ако това има значение.

# 607
Здравейте, в понеделник пуснах влагалищен секрет и днес излезе резултата. Утре ще го пратя и на лекарката, но все пак вие как го разчитате и ако сте били с подобен резултат, какво е предприел АГ-то ви? В 12 седмица съм.

# 608
Здравейте, в понеделник пуснах влагалищен секрет и днес излезе резултата. Утре ще го пратя и на лекарката, но все пак вие как го разчитате и ако сте били с подобен резултат, какво е предприел АГ-то ви? В 12 седмица съм.

Аз не съм имала гъбички бременна,  но трябва да се лекува, най- вероятно ще изпише глобули и мазило, това  е разрешено при бременност.

# 609
Аз също имах Candida albicans, даже нямах никакви оплаквания и беше някъде 12-13 седмица . Но ми изписаха глобули слагах еднократно два пъти през 5 дни. И сега ми е чиста микробиологията. Не се притеснявай, ще ги изчистиш.Гъбичките са често срещани при бременните.

# 610
Има ли мами на които не са им стигнали болничните (180 дни) по лкк и се е налагало да ги пратят към телк.
Как се процедира и дали от телк биха се заяли да откажат продължението на болничния, става дума за 9 дни, ако това има значение.
Мами не намерих отговори на моите въпроси тук, но споделям, ако на някоя друга и се наложи, да знае какво да прави.
Лекаря, който ми издава болничен с лкк комисия ми подготви документите, с тях и с копие от моят 1-ви болничен + епикризата от болницата(която имам заради лежане там още в началото), се отива в рзи-гише телк и се подават документи за входиране, които вече се препращат към телк и когато има решение, те ще ми звъннат, за да ме уведомят.
П.п. Останах потресена как пред гишето на ТЕЛК имаше предимно роми, как тяхното племе е тоолкова болнаво от нищо правене 🤦‍♀️

# 611
Момичета, самоинициативно с пуснах изследвания и кръвната захар ми е 4,75.
Предвид, че съм в 29 г.с. висока ли е? Чак в края на месеца съм на преглед и ще пусна до тогава още веднъж някои показатели.

# 612
  • Вестерос
Какви са референтните стойности?

# 613
  • София
Не е висока, супер е.

# 614
Благодаря, изписа ми Гиназол, дано бързо ги оправя. Simple Smile
Аз също имах Candida albicans, даже нямах никакви оплаквания и беше някъде 12-13 седмица . Но ми изписаха глобули слагах еднократно два пъти през 5 дни. И сега ми е чиста микробиологията. Не се притеснявай, ще ги изчистиш.Гъбичките са често срещани при бременните.

Общи условия

Активация на акаунт