🌸🐟 АВГУСТ 🐟🌸 2022 💙 👶🏻👧🏻 🎀 (Тема 17)

• 48 872
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Милото, според мен детето си е перфектно. Имай предвид, че много болници и доктори ''намират'' несъществуващи болести, за да ви оставят още няколко дни и да минете по някоя пътека. Аз като раждах сина ми, той беше с ЦРП 3 (при граница за болницата 3) и пак беше на антибиотик пет дни. И аз се бях притеснила, ама това си е само за пътеката.
Стиснати палчета бързо да забравяте всичко и да остане лош спомен.

# 241
Милото,аз също се присъединявам към мнението на останалите мами.Виждам едно прекрасно пухкаво бебе.От това,което съм чела,болните бебенца са с плоски лица и извити нагоре очички,това го няма при твоята принцеса.А и тест щом си правила,трябва всичко да е наред.Тези лекари там сигурно не са виждали такова голямо бебе.Действай по запазването на час за изследвания и прегледи час по скоро,а ние тук всички стискаме палци,подкрепяме те и ще се молим всичко да е ОК❤❤❤

# 242
ЦРП то е 11 при норма 5. За него ще го проживя,но днес я водихме от частнацата болница в Окръжна където завеждащата на неонатологията изрази съмнение за Лека Форма на Даун,нз какво значи,но и намирам писано по случая. Сега пак си гледах Вижън теста и изследванията от там. Пише че няма съответните синдроми и пола. Жената тогава ми звъня и лично ми съобщи радостната новина. Не мига да си го обесня,как според тази докторка има лека форма?🤷♀На феталните и гледаха ностната костица,пръстчета на ръцете и вс си и беше ОК. Аз като си я гледам не намирам прилики честно казано с Даун. Цялата е надупчена за изследвания и отделно абуката е под мишницата и. Не мога да я гледам така,честно. Предпочитам нещо лошо ма мен да се случи от колкото да гледам как малката ми душица на 4 дни се мъчи. В понеделник сме на преглед при този доцент в Ст Загора и каквото е рвкъл Бог ще стане. Така или иначе аз няма да спра да я обичам и да се грижа за нея.
Как са ви предписвали Достинекса са спиране на кърмата? Гърдите ми са камък и ме наболяват, Пих едно хапче. Сестрата ми каза 2х1 за 4 дни не е ли много? И как да облекча тези гърди малко,като ги стисна и адски боли!

# 243
  • София
Милото, много ми е тъжно, че минаваш през ада в момента и ти изпращам много сили, които само една майка може да има. Аз също не виждам никакви признаци на Даун при твоята принцеса и смятам, че това заболяване или го имаш или не. Няма как да са го пропуснали при тестовете и ФМ.  Добре си запазила час при лекар в Стара Загора, ако се налага да идвате в София, кажи ще намерим контакти с лекари.

M. Angelova, Честита дъщеричка и тук! Да ви е много здрава и да расте безкрайно щастлива малката Ава♥️♥️♥️

Pupelina, много неприятно, че са те изписали без Митко, но важното е той да е добре и скоро да си го приберете вкъщи. ♥️

# 244
Милото, опитай се да запазиш спокойствие  и мен ме бяха вкаралш в жестоки филми с каката. Не знаех къде си намирам.
Първо Трансфонтанелната ехография в началото не е показателна, наскоро наплашиха адски и наши познати и ходиха в Ст.Загора. От там им казаха,че на толкова малко бебе е нерентабилно да се прави! Така, второ този който гледа, може и завеждащ да е на неонатология, шеф на болница и т.н, но има и такива който нямат права/сертификати и т.н да провеждат такова изследване. Аз също имах ужасни преживявания  и стрес. На моя позната така и казаха голямо бебе,голяма глава, май има хидроцефалия! Просто скандално отношение към родилки! Съпреживявам всичко през което минаваш, при мен беше същия филм.  Посетихме доц. Ралица Георгиева в София, бивш национален консултант, прочети за нея! Жената веднага ни прие и така.. мъките ни приключиха! Но в такъв филм ме бяха вкарали, съсипаха ме психически, може би от стреса чак към 1г. се успокоих и се радвах на детето, до тогава само притеснения....
Пиши ми на лично, ако имаш нужда! Просто съм била на твое място, толкова позната история!

Редактирам и добавям,че в малкия град просто е под всякаква критика здравеопазването...

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 22:07 от 33hope

# 245
Привет,

В неделя ни изписаха и чак днес успях да наваксам с четенето.
За забременях 75кг, влязох да раждам 77кг, днес седмица след секциото съм 70кг, надявам се да изчезнат още малко.

# 246
Със силни и редовни контракции съм, но по-скоро не са болезнени, само сериозен дискомфорт и се изопвам като струна с всяка... и силни болки в кръста, но шпа изобщо не ги повлия. Имам и бодежи ниско, но все си мисля, че е от прегледа за разкритие днес. Наболява ме мускулно и като пишкам. Чудя се какво да правя, но с това едва 1см разкритие днес ще се опитам да остана вкъщи възможно най-дълго.

Милото, и аз не мисля, че са прави за Даун, за първи път чувам за "лека форма", а и не виждам такива белези по нея... прекрасна ти е малката бузанка!

# 247
Милото, докато не чуеш други мнения, не взимай на сериозно мнението на тази докторка, игнорирай и не мисли за това. Питай я какво е видяла, че дава такива диагнози. Не се тревожи, всичко ще е наред Hug

# 248
Милото, Достинекс пих аз по 4дни по 1 вечер, че сваля кръвното. Ако са мн напрегнати по 1/2 ми бяха казали сутрин да взимам. Изобщо не трябва да ги пипаш гърдите.

# 249
Милото стиснати палци дано да се развият нещата при Вас по възможно най-добрия начин! 💜🍀💕
Аз вчера бях на ЖК, пуснаха ми изследвания и ме гледаха на ехограф. По ПРМ съм в 36+5 г.с. и според ехографа бебето изостава с 3 дни и тежи 2,790 кг. Плацентата е висока и предна, първа към втора степен, води в норма. Не са ме проверявали за разкритие, тъй като бебето е все още високо( ще ме проверят за разкритие след две седмици, тогава съм и на тонове) Дадоха ми и документите за болницата, термина ми е на 24.08.

# 250
Здравейте момичета! Днес минах преглед за разкритие (с термин 13.08 съм), шийката е скъсена на 50%. Как да го разбирам това? След колко време според Вас би започнало раждането? На преглед съм пак в петък.

# 251
Милото, и на мен малката си ми изглежда напълно здрава.
Какво по хубаво от голямо бебе Simple Smile
Да не би доцента да е Мумджиев ?
Аз съм от Стара Загора , ако има нещо питай и казвай , ще помогна с каквото мога .

# 252
Милото, Достинекс пих аз по 4дни по 1 вечер, че сваля кръвното. Ако са мн напрегнати по 1/2 ми бяха казали сутрин да взимам. Изобщо не трябва да ги пипаш гърдите.
Ужасно много са напрегнати гърдите,като камък са. Не знам как изведнъж станаха така. Адски напрегнати и боли😢

# 253
Милото и аз се присъединявам към мнението на останалите майка! Бебенцето ти изглежда напълно здрава!

Saudade в коя седмица си?

Urahara123 и аз съм със скъсена шийка на около 50% от около няколко седмици. С лежане оправям положението. Ако искаш да раждаш вече 🤣 просто се движи повече и ще се забързат нещата според мен.

# 254
ЦРП то е 11 при норма 5. За него ще го проживя,но днес я водихме от частнацата болница в Окръжна където завеждащата на неонатологията изрази съмнение за Лека Форма на Даун,нз какво значи,но и намирам писано по случая. Сега пак си гледах Вижън теста и изследванията от там. Пише че няма съответните синдроми и пола. Жената тогава ми звъня и лично ми съобщи радостната новина. Не мига да си го обесня,как според тази докторка има лека форма?🤷♀На феталните и гледаха ностната костица,пръстчета на ръцете и вс си и беше ОК. Аз като си я гледам не намирам прилики честно казано с Даун. Цялата е надупчена за изследвания и отделно абуката е под мишницата и. Не мога да я гледам така,честно. Предпочитам нещо лошо ма мен да се случи от колкото да гледам как малката ми душица на 4 дни се мъчи. В понеделник сме на преглед при този доцент в Ст Загора и каквото е рвкъл Бог ще стане. Така или иначе аз няма да спра да я обичам и да се грижа за нея.
Как са ви предписвали Достинекса са спиране на кърмата? Гърдите ми са камък и ме наболяват, Пих едно хапче. Сестрата ми каза 2х1 за 4 дни не е ли много? И как да облекча тези гърди малко,като ги стисна и адски боли!
Пиши ми на лично за гърдите!

Общи условия

Активация на акаунт