🌸🐟 АВГУСТ 🐟🌸 2022 💙 👶🏻👧🏻 🎀 (Тема 17)

• 48 856
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Милото, и моето момиченце има секрет, педиатърката каза,че в момента се чисти от моите хормони и е нормално, дори каза , че може и малко кръв да има, да не изпадам в паника.
Имай впредвид,че и гърдичките й може да се подуят, също не е повод за паника, ще си минат самички Simple Smile

# 181
Lizi в началото на бременността имах постояннен запек, който преборих с упорито пиене на топла вода, като това продължава и до днес и нямам никакви проблеми. Просто трябва постоянство. Сутрин на гладен стомах пия по 2 чаши топла вода с лимон, на обяд преди да обядвам пак изпивам по една чаша топла вода. Както казах с постоянство действа 😀

Момичета имам и въпрос, който доста ме тормози през цялата бременност, а именно - заветните килограми. Колко килограми сте качили до сега, съответно родилите мами - колко килограма качихте през цялата бременност? Наиситна ли в 8ми и 9ти месец се качва най-много? През първата ми бременност качвах много равномерно, но сега от няколко седмици изпитвам постояннен глад и виждам, че кантара хич не стои на едно място 😁 май ще кача доста този месец 😶 Ще се радвам ако споделите!

# 182
Sultry успех утре за секциото!

Iva_nna Честит да е Явор !

# 183
Момичета гърдите ми ще гръмнат! Какво да правя? Пробвам с помпата не става,не тръгва нищо! Нито коластра,нищо. Сега на ръка пробвах една две капки потекоха. Направо усещам че започва Ада като при първото раждане и кърмене.

# 184
  • Бурса
Милото студени компреси слагай. Нормално е, до 2 дни ще се успокоят. Не че са пълни, просто така се случва да отичат първите дни, цедене няма да ти помогне, не ги тормози допълнително.

# 185
  • Пловдив
Милото, да, няма какво да се направи друго, освен студени компреси.Гледах видеа, че просто трябва да се изтърпи.Не е от това, че са препълнени.
Sultry, успех и от мен!Да мине всичко като по вода! 🍀
Ванче, честит Явор!Живи и здрави! 🌹

# 186
  • София
Gro1, аз съм качила 16кг до тук, сега съм в 37 г.с. Даже не знам къде са точно, защото не се виждам толкова напълняла. И мен много ме тормози, че качих толкова много, защото с баткото качих само 10кг и си бях супер. До 4ти месец бях 8-9кг отгоре, отдавам го на прогестерона, който пиех. Като го спрях, започнах да качвам значително по-малко.
Но какво да се прави, важното е бебка да е добре, пък после ще ги свалям.

Милото, моите станаха на камък на третата вечер в болницата, но с помпата успях да ги изцедя и ми олекна.
Момчетата са казали студени компреси, вярвам че ще помогнат.

# 187
Милото, топли компреси или душ, за да се отпуснат каналите и едва след това опитай да цедиш. След като се изцедиш и усетиш облекчение, сложи студени. С каква помпа си? Вземи си лецитин, за да не направиш някое запушване.

# 188
  • Пловдив
Милото, аз също съм чела, че помагат студени компреси. Дори си купих от аптеката такива, които ги слагаш първо в хладилник, но при мен не се случи да ги ползвам.
Gro1, качих 10 килограма за цялата бременност. Не пазех диети, киселините ме почнаха към 6-7 месец и ядох по малки порции, за да нямам дискомфорт после.
Сега, 11 дена след раждане, съм +3 кг от теглото, което бях преди да забременея.

# 189
Gro1 качих 12 кг за цялата Б
В 9тия нищо не съм качила   ,ама аз не го и изкарах целия де.Две седмици след раждането съм минус 10 кг и ми остават 2 до  началното тегло.Кърменето помага на матката и съответно на корема да се свие.
Милото те са го казали - топли компреси преди сукане/цедене , а след това студени.Аз лично се разраних първите дни с помпата и НЕ я препоръчвам.

# 190
Милото, топли компреси или душ, за да се отпуснат каналите и едва след това опитай да цедиш. След като се изцедиш и усетиш облекчение, сложи студени. С каква помпа си? Вземи си лецитин, за да не направиш някое запушване.
Ще взема още утре. На коя фирма да е и колко мг? И компреси ще почна. Само да се прибера.С електрическа на Кангаро! Благодаря много.

Имам друго притеснение бебка не пишка редовно,иначе ака! Тука вс сестри казват че е нормално,но аз се притеснявам. Спи и яде,но трябва да я будя. Колко трябва да хапва новородено на 3 дни? Аз съм забравила всичко. Как се случват нещата при новородените. Въобще нямам спомен със сина ми как е било преди 14 години! Лицето и е зачервено,уж няма температура,но гледам има гурли на едното оченце. С физиологичен разтвор ли да ги премахвам?

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 01:55 от Милото

# 191
До мамите които са имали момичета. Моята девойка и напарвиха масаж и се изходи. Обаче има бял секрет от срамните устни. Питах сестрите било нормално! Толкова е различно да гледаш момиче и момче. Усещам си гърдите много напрегнати явно кърмата ще слиза,но усещам че и почват да ме понаболява. Как да си помогна?? Все тъпи въпроси,но мн искам този път да се пробвам да кърмя!

Милото, аз след всяко кърмене се цедя с ел.помпа, ако не се е нахранил го дохранвам. И останалото мляко го  прибирам във фризер.

# 192
На мен кърмата не ми е тръгнала още. Пробвам да и давам но тя си търси шишето. Гърдите от вчера започнаха да стават твърди.

# 193
Щом гърди те ти стават твърди, значи е тръгнала. Ако имаш откъде да вземеш някаква помпа на авент, ръчна, примерно и да пробваш с нея.
Лецитин съм купувала на Солгар, но какъвто и да вземеш е ок.

# 194
Милото Лицетин ползвах на Велмарк, него ми препоръчаха в аптеката. Слегай горещи компреси, в болницата ми казаха да пълня 2 памперса с гореща вода и да ги слагам на гърдите или под горещ душ, това в техни условия, вкъщи използвах кърпи.
За пишането като питах, защо не виждам да се пълни памперса ми обясниха, че те в началото пишкат съвсем малко и може и да не забелязвам, а също и тъй като губят течност след раждането е нормално. Ако нещо се съмнявам, че изобщо не пишка да сложа легнин в памперса и съм щяла със сигурност да видя. Не съм си правила такива експерименти. С малката влязох в такава драма, с баткото нямам спомен. Другото, което е остави гърдите свободни, не трябва да са стегнати. Което ми напомня, че забравих да си сложа бюстие в багажа.

Общи условия

Активация на акаунт