🌸🐟 АВГУСТ 🐟🌸 2022 💙 👶🏻👧🏻 🎀 (Тема 17)

• 48 872
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
Относно гурелчетата на оченцето, може да е конюнктивит. Капят се капки от рода на Тобрадекс. Сподели с акушерките, те ще ти кажат. Каката беше лепнала от болницата, бързо и мина.

# 196
  • София
Милото първите дни гърдите не се надуват от кърмата, а от банките, които са ти вливали, обезболяващи, инжекции, упойки, както отичат краката, така и гърдите. За това - студен компрес, топъл се слага на пълни с мляко гърди, може да се опиташ да избуташ лимфата, която се е насъбрала вътре, ако искаш ще потърся клипче или снимка.

# 197
Пробвам с помпата нищо не тръгва момичета. Снощи малката ми се стори топла. Цяла вечер обяснявах на едната сестра,а тя ми вика “Не бе въобразяваш си”. Да вярно че преди 14 години съм гледала бебе,но не съм толкова тъпа. Днес казах на визитацията на докторката,че имам съмнение за температура,за горелчетата и за пишкането. Според тях може би е претопляне. Взеха и кръв за изследвания. Ще се побъркам.И сега ми казаха че има някаква инфекция. Не знам каква. Оставят ни тук в болницата и ще е на антибиотик. Отделно ни пращат на детски ехографист защото фонданелата и била по удължена,профилактичен преглед. Според АГ няма място за притеснение,просто бебето е по-едро с голяма глава и няма как фонданелата да е малка. Все пак се роди за момиче доста голяма 4.100.В момента не ми е до гърдите,ще се побъркам честно

# 198
Спокойно, с каката изживях същото, но с голяма драма и рев, точно в деня на изписването .. персоналът се сети,че нещо не наред,буквално час преди да си тръгнем. Взеха и кръв и хоп, Високо ЦРП около 20, 5 дни бяхме на АБ. По-добре лечение на време, отколкото да ви изпишат и да станат проблеми във вас. Инфекция от болницата,може да има хремав персонал... и при мен така и не ми каза. Бях с чиста МБ при раждането, никога не съм имала високо ЦРП, ама карай! Важното е,че е на време хваната!

# 199
Ох Милото, не се притеснявай всичко ще е наред, дано по бързо мине...

Момичета благодаря ви за съветите, аз до тоалетна още не съм ходила, вече е ад, 5ти ден , снощи мислех че ще родя, бебетата са много ниско и като мръднат боли, имам чувството, че няма да ми издържи шийката и ми притискат постоянно мехура, заради което ми е трудно и пишкането, за капак и възпалени хемороиди, имам постоянни напъвания, заради запека вероятно. Днес сутринта отидох до Аг, не ми обърна внимание Confused каза че дуфалака, ще ми подейства чак след 4,5 дни, а до тогава, не знам. За хемороидите ми даде цикатридина маз, аптекарката каза че е за рани, дано ми помогне...
Вчера цял ден бях на плодове и вода, като хапна малко и имам чувството, че ще се пръсна, сега изпих дулкософта с две чаши топла вода с мед и след малко ще пия и дуфалак, и вчера ги пих и двете, но ефект никакъв. Тази нощ почти не съм спала заради тези неща...

# 200
Милото много бебета са с инфекция и на антибиотик след раждането. На момичето с мен му обясняваха, че ако е боледувала през време на бремеността обикновенно бебето след това е с високо ЦРП и се налага антибиотик. Водят я обща инфекция и в общи линии и те не знаят от какво е. На дъщеря ми беше голяма фонтанелата и се затвори чак на 2г. Беше на 1г и 8м като питах последно лекарката ни за нея и тя беше учудена, че още не се е затворила, било по наследство каза, щом няма никакви признаци за проблем. Някой си се раждали с по голяма фонтанела и се затваряла по бавно. Хубаво е проблемите да се хващат още в родилното, а не после като се приберете и да се чудиш какво да правиш.

# 201
Милото много бебета са с инфекция и на антибиотик след раждането. На момичето с мен му обясняваха, че ако е боледувала през време на бремеността обикновенно бебето след това е с високо ЦРП и се налага антибиотик. Водят я обща инфекция и в общи линии и те не знаят от какво е. На дъщеря ми беше голяма фонтанелата и се затвори чак на 2г. Беше на 1г и 8м като питах последно лекарката ни за нея и тя беше учудена, че още не се е затворила, било по наследство каза, щом няма никакви признаци за проблем. Някой си се раждали с по голяма фонтанела и се затваряла по бавно. Хубаво е проблемите да се хващат още в родилното, а не после като се приберете и да се чудиш какво да правиш.

Каква е дозата на Лецитина? По колко да пия? Мъжа ми сега е купил. И горе долу до колко дни има ефект?

# 202
Аз пиех по 3х1. И ми подейства още след втория прием, но малката беше на 8-9м като направих първото запушване и се оправих бързо и с нейна помощ. Само с помпата е трудничко. След като премина запушването го пих известно време и 1х1 за профилактика.

# 203
  • София
Gro1, аз до момента (38+2) съм качила 7 км. само на корем. Бях 67 като стартирах, сега съм 74. Първите месеци постоянно повръщах, не ми се ядеше нищо, след това почнаха киселини. Сега на моменти ми се яде, но не мога да ям много, защото ми става много тежко. Не мога да си поема въздух и ям по много малко. Като цяло е индивидуално за всеки. Не се вторачвай прекалено. Ще ги свалиш след раждането със сигурност. Като излезе малкото човече, всичко ще си дойде на мястото Simple SmileSimple Smile
Лизи, а хемороидите на мен ми предложиха цикатридини, но свещички или един крем за мазане - долопрокт. С него се родих, още след първото мазане болката намаля. Мажа се от няколко дни и вече почти не ме боли. Не че са изчезнали, но поне не ме боли. И двете неща са съвместими с бременност. Дано скоро си решиш проблема със запека. Ужасно е.

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 10:52 от kuche_98

# 204
Аз пиех по 3х1. И ми подейства още след втория прием, но малката беше на 8-9м като направих първото запушване и се оправих бързо и с нейна помощ. Само с помпата е трудничко. След като премина запушването го пих известно време и 1х1 за профилактика.
Благодаря ти! За сега бебка не е при мен. Ще пия 3х1 че да видим и ще се мъча на ръка или с помпа за изцеждане.

# 205
Лизи от месеци съм на свещички. Защо се мъчиш с напъване, за мен е освен,че е ужасно ме е и страх да не родя в тоалетната.
Поне 2 пъти в седмицата поставям ИзиЛакс. Не предизвикват напъни, резултата идва след 5 мин, просто омекотява материала.
И са смешни пари за 18 броя 6лв.
Пробвай.

Мило, стискам палци всичко да е наред 🙏

Честито на всички вече родили, желая ви здрави бебчета 🍀🤗

# 206
Милото ,стискаме палци всичко да е наред, дръж ни в течение Hands Punch

# 207
Относно кг качих общо 16,сега съм в 38г.с.,но ги качих до края на шестия месец,може би заради шепите с хормонални,които пиех.Оттогава за последните два месеца и половина съм качила само 2кг,така че не винаги последните месеци се качва най много,индивидуално е.И аз искам да питам нещо,слагаха ли ви НМХ на родилите със секцио с тромбофилия и да ми препоръчате педиатър в Стара Загора.
Милото,всичко ще е наред,по добре инфекцията да се овладее в болницата и да се приберете без притеснения за да се радвате на своето съкровище:praying_hands:

# 208
Направих пост във фейсбук групата за вече родените бебчовци, да ги съберем заедно. Заповядайте да се похвалите.

# 209
След днешния преглед стана ясно, че съм с изгладена шийка, регулярни контракции на 4-5мин, които не усещам, както и 1см разкритие. Да съм се готвела за тази или другата седмица най-късно. Ще пробваме естествено раждане. Бебо е доближил 3кг, което ме успокоява донякъде. Да видим...

Общи условия

Активация на акаунт