🌸🐟 АВГУСТ 🐟🌸 2022 💙 👶🏻👧🏻 🎀 (Тема 17)

• 48 864
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
След днешния преглед стана ясно, че съм с изгладена шийка, регулярни контракции на 4-5мин, които не усещам, както и 1см разкритие. Да съм се готвела за тази или другата седмица най-късно. Ще пробваме естествено раждане. Бебо е доближил 3кг, което ме успокоява донякъде. Да видим...
Изчакай ме. Поне да ходим заедно другата седмица. Колко са те десетина дена.

# 211
Ама и в родилното за Папазов ли ще се изчакваме 😀 Ама големи ръце има този човек...
Разбрах го по трудния начин, не ме бяха гледали за разкритие до днес. Разбира се, веднага прокървих.
Иначе аз и Medelin13 искам да взема, ама тя пък бърза... други за Окръжна - Варна?

# 212
Днес в 12:15 се появи Ава 🤍 с планово секцио в 38+4. Щастието е с размери 3.440 кг и 50 см. Като нарисувана е ❤️

# 213
Папазов два пъти ме е проверявал за разкритие и двата пъти нямах никакво и не ме е боляло. Беше като ме приемаха предните две бременности. Първия път чак беше шашнат, че с 10 дневно преносване нямам никакво разкритие и никакво изменение на шийката. Човека беше напълно убеден, че термина ми е грешен. По време на секциото също, защото водите и плацентата също не отговаряли за преносване. Предложих да му покажа менструалния си календар и за мое голямо учудване взе, че дойде. Аз имам редовен цикъл и няма как да съм сбъркала. Съгласи се накрая, къде ще иде. Но наистина има големи ръце, то й той хич не е малък.

Можем да си спретнем купон в болницата като отидем всичките. Май имаше още някой за там.

Днес в 12:15 се появи Ава 🤍 с планово секцио в 38+4. Щастието е с размери 3.440 кг и 50 см. Като нарисувана е ❤️
Честито. Да е жива и здрава. Бързо възстановяване.

# 214
На мен ми падна тапата. Което, доколкото знам не значи, че ще е съвсем скоро. Но да отбележа.

# 215
Ама и в родилното за Папазов ли ще се изчакваме 😀 Ама големи ръце има този човек...
Разбрах го по трудния начин, не ме бяха гледали за разкритие до днес. Разбира се, веднага прокървих.
Иначе аз и Medelin13 искам да взема, ама тя пък бърза... други за Окръжна - Варна?
Аз също ще раждам в Окръжна болница Варна, но термина ми е 24.08.🙂

# 216
Момичета аз психически приключвам. СРП то.не е мн високо 11,ще ни държат няколко дни. Ходихме на ехограф за главичката. Казаха че малката има увеличение на двете мозъчни полукълба и малка киста в дясно,както и съмнение за лека форма на Даун. Имаме правен инвазивен тест и всички морфологии,кокто и прегледи на 2 седм при АГ които през цялото време казваха бебето е наред. Аз външни белези не откривам за синдром при моето зайче. Гърдите ще спра кърмата защото психически рухнах. За първи път чувам лека форма на Даун. Какво значи това? Ще се побъркам. При двама АГ се следях и тестове и един куп изследвания мамка му. Според АГ на бебето му няма нищо просто в Сливен за некомпетентни и нещо бъркат. След като изляза от тук ще посетя в Ст Загора един доцент и ако трябва в София ще отидем да видим дали наистина и има нещо. Прикачваш ви снимка да споеделите дали наистина виждате някаква прилика с на Даун. Психически не знам нямам сили.

Последна редакция: сб, 06 авг 2022, 20:26 от Милото

# 217
Оф аз снощи малко получих допълнителен стрес. Бях получила писмо от болницата, но го отворих чак вечерта, реално очаквах да е за преглед на определена дата. И видях че пише че е за някакъв вид стимулация в 39 седмица…. Като прочетох в гугъл - възможно най естествената (ръчно премахване на тапата). Естествено изпаднах в истерия. Аз съм се разбрала за индукция в 41 седмицаи искам да дам възможност до последно всичко да мине естествено. Цяла нощ сънувах глупости, сутринта се обадих и ми преместиха датата без никаква драма 🤣 Бях се наточила на скандал и истерия 🤣

Иначе съм качила към 16 кила, като от 3 седмици съм на диета и качвам по малко. Но съм висока и ми е голям само корема и гърдите. Дупето си изгуби тонуса, имам целулит, но това са бели кахъри. Знам жена 1.60 висока качи 25 кила и след 2 месеца беше клечка и друга с качени 10 кила, които още не е свалила. Това е много индивидуално всичко. Аз лично без бременност след 30г не свалях килограми лесно като на 20 и 25, та не се и надявам да ме поканят да се снимам в Плейбой след като родя, но поне да не ми виси корема като престилка до коляното 🤣

Милото, извинявай ама каква каква форма на Даун или я има или не излишната хромозома. Няма ли вариянт да се изпишеш срещу подпис и да отидеш в Пловдив или Стара Загора? Имам чувството, че лекарите там са на твърди наркотици…

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 14:46 от Червенокоса_вещица

# 218
Момичета аз психически приключвам. СРП то.не е мн високо 11,ще ни държат няколко дни. Ходихме на ехограф за главичката. Казаха че малката има увеличение на двете мозъчни полукълба и малка киста в дясно,както и съмнение за лека форма на Даун. Имаме правен инвазивен тест и всички морфологии,кокто и прегледи на 2 седм при АГ които през цялото време казваха бебето е наред. Аз външни белези не откривам за синдром при моето зайче. Гърдите ще спра кърмата защото психически рухнах. За първи път чувам лека форма на Даун. Какво значи това? Ще се побъркам. При двама АГ се следях и тестове и един куп изследвания мамка му. Според АГ на бебето му няма нищо просто в Сливен за некомпетентни и нещо бъркат. След като изляза от тук ще посетя в Ст Загора един доцент и ако трябва в София ще отидем да видим дали наистина и има нещо. Прикачваш ви снимка да споеделите дали наистина виждате някаква прилика с на Даун. Психически не знам нямам сили.

Не знам кой какво ти казва, но физически изглежда прекрасно! Аз външно не виждам никаква забележка по нея, силно се надявам и стискам палци и вътрешно да е така.
Имайте впредвид че всеки лекар прави грешки и апаратура също!
Не бързайте да правите изводи, успокойте се малко и изчакайте Heart

# 219
Ами не подписах за съжаление сутринта декларация за оставаме. Бях шашната и без д ами кажат какво е подписах заради инфекцията. Но това за Даун него очаквах. Двама доктори в различни градове. Три фетални и неинвазивен тест и сега съм в шок лека форма на Даун. Аз не виждам прилика не знам. На ръба на нервна криза съм,по точно аз вече съм е такава. След като ни изпишат веднага ще я заведа някъде на преглед. Отделно ще и пусна кариотип за всички хромозоми. Дано Гопсод се смили над мен и да си е здрава и добре😢😢😢Просто си е едричка😢

Последна редакция: чт, 04 авг 2022, 09:58 от Милото

# 220
Ох, Милото, аз съм за преглед в София... Може да се обадите в Токуда и да помолите за час по-скоро при д-р Масларска, тя е неонатолог и педитър: https://acibademcityclinic.bg/tokuda/lekari/detaili/d-r-radka-maslarska

Има страхотно отношение и към бебетата, и към родителите. Стискам палци всичко, което са ви казали да е от некадърност и да не се потвърди! Кога се очаква да ви изпишат?

# 221
Предполагам до края на седмицата живот и здарве. Според АГ няма синдром на Даун,просто са некадърници. Мануелян в Бургас я гледа всеки месец,нищо такова не ми каза. Отделно и гледа мозъка в 31 седм каза че всичко е перфектно. Не знам просто съм в шок. Истински шок. Толкова бях щастлива че изкарах до датата която трябваше да е секциото и че се роди голяма и уж здрава и сега гръм. Балона с радоста се спука!

# 222
  • Пловдив
Не забелязвам Даун и аз.Оф, дано минат притесненията ти по-скоро, Милото!

# 223
Милото, и да ти кажа да се успокоиш, знам че няма да помогне. Просто се опитай да включиш рационално мислене, какви лекари и къде може да посетиш при първа възможност. Много е вероятно да си измислят диагнози за да пускат клинични пътеки по по-малките градове. Няма да се учудя ако и пари започнат да ви искат. Просто седни и направи списък къде при кой да отидеш и какво да провериш. Звънни ако трябва предварително поговори с лекар. Също си намери онлайн психолог, защото наистина може да врътнеш с тази обстановка.

# 224
  • София
Честита да е малката Ава Simple Smile Да расте здрава и щастлива, а на мама - бързо изписване Simple Smile
Милото, според мен тия там не са много компетентни. Какви глупости говорят. Като ви изпишат задължително се консултирайте в София или в някой друг град, където има сериозни специалисти. Излишен стрес ви насаждат. Дано ви изпишат скоро и да се успокоиш с консултация при компетентен лекар. На мен си ми изглежда съвсем здраво и добре изглеждащо бебе. Дано всичко е наред и загърбите тази история.

Общи условия

Активация на акаунт