Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... през август

  • 69 792
  • 1 821
  •   1
Отговори
# 1 770
  • София
  • Мнения: 14 023
Хайде Чирозче, наздраве, лек път и прекрасно изкарване.

# 1 771
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
  • Мнения: 7 094
Гответе, гответе. Кака "сготви" багажа. Боядисана, нафризирана, сипах чаша ледена 🍺 И нека почивката започне сега 🌞
Чиърз, кака Grinning Някои работят още...

# 1 772
  • Мнения: 12 236
А моята днес свършва. Утре сутринта вдигаме гълъбите. Искам ОЩЕ 😓😓😓😓

# 1 773
  • София
  • Мнения: 10 396
Машшала, Сирос! Весела почивка!

Мерси за рецептата на огретена, тия дни ще я бъде.

# 1 774
  • София
  • Мнения: 9 692
Сиросче, приятна почивка!

За огретена и на мен първата ми мисъл беше, че са картофени кюфтета, структурирани различно. Grin Иначе аз го правя и с кисело мляко, вместо прясно или сметана. Каквото имам слагам.

# 1 775
  • София
  • Мнения: 14 023
И аз. И бекон и гъби съм слагала. Предпочитам го с прясно мляко.

# 1 776
  • Somewhere in the World
  • Мнения: 1 336
Сиросче, наздраве и да се насладиш на почивката.Hug

Изобщо не мога да се занимавам да готвя, обявила съм стачка, камо ли да се въртя с картофени кюфтета...
Душата ми спи, направо не мога да мръдна...какво ми става, незнам!
А довечера съм на спорт, как ще стане идея си нямам.

# 1 777
  • Мнения: 12 112
Мерси, дами! Да ви се връща.

Съншайн, некои почиваха по два пъти, че и три пъти. 😈 Аз почивка от декември, не съм видяла. Полага ми се. 😋

# 1 778
  • Мнения: 2 204
При нас вали, но повече гърми...Дано малко поразхлади поне.
За сладко от смокини да споделя.Сварява се сирип от литър вода и килограм захар.Измитите смокини подреждам в тавата на фурната на един ред и заливам с част от сиропа до половината на смокините.Пека на 160 с вентилатор.Ако ми се вижда малко сиропа, доливам.По някое време обръщам смокините и като стане сиропа карамелен са готови.От една доза сироп правя две тави, но моите смокини са от големите зелени.

# 1 779
  • Мнения: 7 356
Полага ти се и още как Hug
Наздраве и приятно прекарване! Да не забравиш да ни радваш с по някоя и друга снимка, че и ний сме хора все пак.

# 1 780
  • София
  • Мнения: 14 023
Споко, ще ни покаже октоподи и после ще каже, че много лесно се правят, докато ние ги предъвкваме на ластик 🤣.

# 1 781
  • София
  • Мнения: 10 396
За октоподи не знам, ама каква лесна рецепта за сепия знам...само сепия нямам. Но и с калмари става. Joy

Последна редакция: ср, 31 авг 2022, 17:08 от бъръльо-бъръльо

# 1 782
  • София
  • Мнения: 14 023
Еми давай я, а после ще те ковем, ако  ни подхлъзнеш 🤣.

# 1 783
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 244
пренасям. разсмя ме, а наистина имах нужда.


и се сетете за кого си помислих Wink

# 1 784
  • София
  • Мнения: 10 396
Пляскаш почистената сепия в тенджерата под налягане с един дафинов лист. За 10 мин, за калмарите по-малко. Вадиш, допачистваш от ципите, ако има. Режещ на парченца и плясвам в тигана с малко доматено пюре и струйка сметана, овърташ за минута-две. Мляс е.
Това е мъжката бърза рецепта на баща ми. Прави си я при всеки възможен случай.
Можеш и подправки да сложиш, например чесънче. Малката я префасонира веднагически в лесен и любим сос за паста.

Общи условия

Активация на акаунт