Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... през август

• 73 997
  • 1 821
  •   1
Отговори
# 1 755
О, случайност е, разбира се. Просто съвпадение.

Явно трикът за карт. кюфтета е да постоят в хладилник преди това. Сега за пръв път го чувам. Скоро ще пробвам и ще пиша.

# 1 756
  • София
Пандич, арачините ми се получават изключително добре. Правя ги, когато ми остане ориз от гарнитура. Добавям подправки и доматена салца, овалвам в галета и стават супер.

# 1 757
Моят наряза две парчета диня преди малко и кухненският бокс стана леш. С една универсална кърпа с размери 25/25 см се наложи да бърша след него, че нямаме друго оборудване в хотела, а аз това нося. То плот, вратички на шкафове, под, ужас направо.

# 1 758
  • Варна
И тук благодаря за идеите, ще видим какви ще ги свърша.

# 1 759
  • Euskal Herria
Подсетихте ме за картофените кюфтета, ама по-нататък ще ги правя. Че снощи приготвих огретен, имаме и за тази вечер. Усъвършенствах се, като готвя, порциите да са само за две хранения.

# 1 760
  • София
Яна, как го постигна? Аз още готвя като за цялото войнство, а ако не съм сготвила се изсипват всички на обяд или вечеря 🤣.

# 1 761
  • София
Много обичам картофени кюфтета, но много връткаво. Баба ми ги правеше уникални. По два йенски съда пълнеше. Сега за моите лами ще трябва двойно на нейните.

Аз обичам лесни вечери. Днес ще сме на зелена салата, която някой трябва да купи. От френско нося андуй и няколко сирена. Е воала.

Дремнах следобед, чудесна се наспах. Сега си пуснах едно кафе и след малко ще излизам по задачи. Как ще се връщам в ритъм след дългата ваканция, идея нямам.

Може ли рецептата за огретен, моля?

# 1 762
Баба ми правеше най-вкусните картофени кюфтета на света. Винаги ги държеше в хладник преди пържене. В редките случаи, в които правя, също държа сместа в хладилник - колкото по-дълго, толкова по-добре. Още малко да се захлади и ще направя, доядоха ми се покрай вас.

За довечера съм планувала миш-маш, някоя мръвка може да добавя, за да избегна жалния поглед на МУ.

Ходих на бърз пазар - довлачих един стек олио за баба. Чакам да ми донесат смокини за сладко. Сега е момента да споделите някакви тайни за най-невероятното смокиново сладко Simple Smile

Правя едни стари документи, написани на ръка. Гррр. Много мразя ръкописно написано.

# 1 763
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Моят наряза две парчета диня преди малко и кухненският бокс стана леш. С една универсална кърпа с размери 25/25 см се наложи да бърша след него, че нямаме друго оборудване в хотела, а аз това нося. То плот, вратички на шкафове, под, ужас направо.

имаме такова в България, донесох си едно и тук. от някакв левче го взех, нямаше и пет лева.

# 1 764
  • София
Гледала съм го този нож и се чудех върши ли работа. Значи върши. Ще купя другия път като го мерна някъде.

# 1 765
  • София
И аз, защото доста дини и пъпеши си заминават, защото ни мързи да ги нарежем.

# 1 766
  • София
Каквото и да купите като уред, ако мъж реши да изцапа кухнята, плота, вратите и пода - и с бисквита ще се справи. Това е талант.

# 1 767
  • София
Който цапа, чисти. 🤣

# 1 768
Може ли рецептата за огретен, моля?

Първа стъпка- опит за картофени кюфтета! Grinning

Майтапът настрана.
Общо взето-
Скрит текст:
сваряваш картофи, но не съвсем до готовност. После ги нарязваш в тавичка,  добавяш разбити в прясно мляко (или течна сметана за готвене) яйца,  слагаш сирене, зеленчуци по желание- може и лук, и тиквички, и карфиол, и грах... каквото и както обичаш, печеш, накрая поръсваш с кашкавал, може и без, може и заливка, подобна на тази за мусака да направиш, особено ако не си сложила смес от яйца и мляко преди това, подправки, каквито ти сърце желае (аз и доматчета наситнени понякога слагам) и допичаш. В оригиналните рецепти масло слагат отгоре също.
Аз лично много рядко готвя нещо стриктно по рецепта, огретенът не е от тези изключения. Експериментирам и път с път няма да ми се получи еднакъв. Grinning
Не зная доколко ти помогнах, но поне придоби представа някаква, надявам се.

# 1 769
Гответе, гответе. Кака "сготви" багажа. Боядисана, нафризирана, сипах чаша ледена 🍺 И нека почивката започне сега 🌞

Общи условия

Активация на акаунт