Парфюмни размисли и страсти - 275 август 2022 г.

• 62 260
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
Nuptial bouquet ми е любим от Аткинсъните. Много романтичен и викториански, ала Джейн остин ,бягаш през градината за среща с любимия.
Сякаш не е точно парфюм, а онзи аромат на момина сълза и сапун, който остава след дълга вана, а когато вали сапунът се превръща в роса. Много е момичешки и искрен.
Шалимар и суфлетата и филтре са само вдъхновени от оригиналът.
Филтре сякаш е основно лимон и ванилия, което на мен ми прилича на лимонови бисквитки, без да е супер буквално гурме или твърде детински
Суфле -  вземеш оригиналния шалимар, заглушаваш всички "ръбове" - яркия Бергамот, горчивината, кожата и ги прекарваш  през мускусно облаче и пудра захар- френски, елегантен цитрус с ванилия и една  шик герленска подложка
Суфле люмиер е съвсем друго,  има нещо газирано  в него, вместо бергамот сякаш има лайм, ванилията   е някак по-кулинарна, но и по-незабележима  и има добавено нещо плодово. Този е най-далеч от шалимар.

# 496
Mini Rebel,
Shalimar Souffle de Lumiere, няма НИЩО общо със Souffle и Philtre! Ако те интересуват, трябва да ги пробваш. Много са различни.

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 19:20 от Magda Dimitrova

# 497
След дълго чакане до мен стигна Datura Blanche / Keiko Mecheri.
В първия миг след като пръснах ме заля миризмата на горчиви бадеми подобна на тази в Datura Amaretti / Panouge и си казах "Греда", но няколко минути след това аромата омекна и стана прелест. Има аромата на татул, който не мога да се наситя да вдишвам, има креместа тубероза, има лека горчивина от тонката, която укротява тези бели цветенца да не те удушат и е много, много красив.
Бих казала че Datura Blanche, Datura Amaretti и Prends-Moi (Take Me)  на Isabey са много подобни като аромат и идея, но белия татул е най-фин, изискан, женствен и ненатрапчив.
Невероятно сполучлива покупка "изстрел в мрака" Sparkling Heart

# 498
Някой попадал ли е на парфюм с истински аромат на салвия? Не на цвят, а на листата. Каквото съм пробвала, е все свръх подсладено и с тежък зелен аромат, но за мен няма общо с истинската миризма на стрити между пръстите листенца.

# 499
Днес получих Coco EDP Chanel. Oтдавна не ме беше впечатлявало нищо Heart Благодаря на Денси и на другите дами, които ме окуражиха с мненията си!

# 500
Честит! С много любов да се носи!

# 501
  • Бургас
Честит Коко, сега се чудя дали да не те последвам.Но си знам, че няма да го нося, обикалям го от години и не се престрашавам:smiley:

# 502
Бях се подготвила за нещо от рода на Синия час, но останах доста впечатлена.Да, усеща се леко ретро, но е толкова красив и многопластов, че нямам търпение да се захлади и да го разнося хубаво Heart

# 503
И аз отдавна го умувам. И, въпреки че съм фен на Шанел и имам другите Коко и си ги обичам, този някак си ме респектира  и не смея на сляпо.

# 504
Днес получих Coco EDP Chanel. Oтдавна не ме беше впечатлявало нищо Heart Благодаря на Денси и на другите дами, които ме окуражиха с мненията си!
Честит! Голям любимец ми е, и аз дължа благодарности на Денси за него!

SOTD: Narciso Poudree
А в ума ми днес звучи това:
https://www.youtube.com/watch?v=x8ThFxxJC5c

# 505
  • София
Солена луна, права си за Nuptial Bouquet, усетих момината сълза, както и фрезия и леки теменужки, невинен, кристално свеж пролетен букет е.
Ъпдейт за Суфле Лумиер - ходих да пръсна по-сериозно и стана "не" за мен. Изби мъжка, одеколонеста нотка на кожата ми, може и от жегата да е. Припомних си на кожа и L'Instant, май ми харесва доста повече от Ленстан Мажик, който получих от размяна и му се чудя още, ще го видя като захлади времето с тази нотка на прах за пране.

# 506
  • Burgas, Bulgaria
Честито, много и прекрасни емоции с новата придобивка Ви пожелавам! Аз лично предпочитам EDT версията. Сигурно много е изписано и за двете версии, много различни и същевременно еднакви, просто ...прекрасни! Flowers Hibiscus

# 507
Благодаря Flowers Hibiscus С какво ти харесва ЕДТ повече?За този месец съм си отпуснала най-много още една бутилка, като се колебаех дали да не презапася Инсоленс едп или Мирх и Тонка на Джо Малоун, но пък може да "завия" към Coco edt Simple Smile

# 508
Днес имам възможност да пробвам Boss Ma Vie Pour Femme. Като аромат има сходство с Alien Flora Futura, който обаче за мен е по-хубав. Ma Vie е свеж и остър, докато Flora Futura е кремест и мек.

# 509
  • Burgas, Bulgaria
Благодаря Flowers Hibiscus С какво ти харесва ЕДТ повече?За този месец съм си отпуснала най-много още една бутилка, като се колебаех дали да не презапася Инсоленс едп или Мирх и Тонка на Джо Малоун, но пък може да "завия" към Coco edt Simple Smile
EDT е по-флорален и лесен за носене, докато edp е по-сладък и по-пикантен. Поне така се разкрива върху моята кожа. Това обаче в никакъв случай не е по-лека версия на EDP, Chanel никога не прави тази очаквана диференциация. Flowers Hibiscus
P.S С уговорката, че нося винтидж версиите и на двата аромата, не съм пробвала реформулировките им и не знам как са се изменили във времето. Flowers Hibiscus

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 09:35 от kolevaangela

Общи условия

Активация на акаунт