Парфюмни размисли и страсти - 275 август 2022 г.

• 61 558
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
За мен  е нещо тъмно, мазно и влажно, пикнатно, в смисъл на ароматно-подправково, в някои марки е шоколадово, в други трюфелово, в други  мухливо. Ако се сещате за Коко Мадмуазел и махнете цветята и плодоведе, остава пачулито.

# 151
Цитрусов парфюм, който в същото време да е мек и женствен познавам само един - Korloff Paris Kn°I, парфюмната вода. Тоалетната вода не, тя е със същата пирамида, но на практика ароматът е различен, изразено билков.  Парфюмът често се предлага на много добра цена в Мейкъп, сега обаче имат само ЕДТ.

# 152
Здравейте, идвам за базово, може би леко глупаво питане..определяте ли пачули като остър аромат, или за вас е топъл..пачули пример..Angel. Опитвам се да се понауча от вас, за да разчитам поне базово пирамидите. Четох, четох..но за резливост, острота не придобих представа..явно нямам и достатъчно тестове направени Simple Smile
За пачулито си трябва тестване според мен. Аз едва сега започнах да опитвам повече парфюми с пачули, преди бях носила само Chanel Chance и го възприемах като парфюм “само за офиса”. Острото, стерилно пачули ми мирише на току що измит под с белина и не го понасям. За мен такова е пачулито в повечето Angel-и, новия Patchouli Blanc na Van Cleef&Arpels, Rose Prick на Том Форд. Другият вид пачули, който съм установила, че много харесвам, ми мирише на земя, на мокра пръст. Засега съм го открила в Chloe Absolu de Parfum и в Angel Eau Croisere 2020. За втория ми е малко съмнително да е използван друг вид пачули от това в останалите Angel фланкъри (тествала съм оригиналния, EDT, Iced Star, Eau Croisere 2020, Sunessence), затова допускам, че може да е ефект от някаква реакция между съставките. Много ще се радвам да ми препоръчате други аромати с такова  “влажно” и “мръсно” пачули, в комбинация с плодове или рози например. Шанелското (Coco Mademoiselle, жълтия Chance) пачули е някъде по средата според моето усещане, не го усещам нито като твърде стерилно, нито като твърде землистo, но е специфично и “взискателно”.

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 21:13 от lorem_ipsum

# 153
Здравейте, идвам за базово, може би леко глупаво питане..определяте ли пачули като остър аромат, или за вас е топъл..пачули пример..Angel. Опитвам се да се понауча от вас, за да разчитам поне базово пирамидите. Четох, четох..но за резливост, острота не придобих представа..явно нямам и достатъчно тестове направени Simple Smile
За пачулито си трябва тестване според мен. Аз едва сега започнах да опитвам повече парфюми с пачули, преди бях носила само Chanel Chance и го възприемах като парфюм “за офиса”. Острото, стерилно пачули ми мирише на току що измит под с белина и не го понасям. За мен такова е пачулито в повечето Angel-и, новия Patchouli Blanc na Van Cleef&Arpels, Rose Prick на Том Форд. Другият вид пачули, който съм установила, че много харесвам, ми мирише на земя, на мокра пръст. Засега съм го открила в Chloe Absolu de Parfum и в Angel Eau Croisere 2020. За втория ми е малко съмнително да е използван друг вид пачули от това в останалите Angel фланкъри (тествала съм оригиналния, EDT, Iced Star, Eau Croisere 2020, Sunessence), затова допускам, че е може да е ефект от някаква реакция между съставките. Много ще се радвам да ми препоръчате други аромати с такова  “влажно” и “мръсно” пачули, в комбинация с плодове или рози например. Шанелското (Coco Mademoiselle, жълтия Chance) пачули е някъде по средата според моето усещане, не го усещам нито като твърде стерилно, нито като твърде землистo, но е специфично и “взискателно”.

Влажно пачули и рози има в Rose Noir, Byredo. Hands Plus1 Много харесвам пачули в парфюм, от любимите ми съставки е.

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 17:05 от Dewi D

# 154
Пачули за мен не е остър аромат. Но не е и топъл, по-скоро някак прашен. Харесвам го по принцип, но зависи от комбинацията.

# 155
За мен пачули е аморфен аромат. Не го харесвам като цяло, само в редки случаи ми е поносим, но зависи как е комбиниран. Цяло чудо е, че харесвам Angel, който се води едва ли не най-якото пачули.

# 156
Има и много остро пачули, зависи с какво е смесено, по принцип придава плътност и дълбочина, в зависимост от това как е обработено растението е различно. акордът трюфел мисля се постига със смесване на пачули с нещо друго , шоколадово пачули с роза е noir de noir tom ford, според мен най-добрият им парфюм, ефвктът е шоколадова роза

# 157
Я да попитам и аз тогава. Как ви мирише ментата в дамски парфюм, усеща ли се? Аз като я видя в пирамида и директно затварям страницата Blush
Но наскоро я видях в пирамидата на парфюм, който много обичам. Нищо подобно не усещам аз, конкретно в този парфюм. Мъжки е, ако има значение.

# 158
Усеща се, но бързо отминава.
Пачули е трудна и многолика съставка. Не ми е от любимите, нося само зимата.

# 159
Мента съм срещала повече като  билково,повече като подправката, суха и сладка, не такава летлива като масло от мента, но е рядка нотка

# 160
  • Пловдив
На мен пък ментата ми допада и бих се радвала ако споделите нескъп парфюм ,в който сте я открили.

# 161
На мен пък ментата ми допада и бих се радвала ако споделите нескъп парфюм ,в който сте я открили.

За мен при Aura Mugler има едно ментово усещане.

# 162
  • Пловдив
Пробвала съм го ,но не усетих нито мента нито бор и гора, както го оприличават.

# 163
По темата, за Nahema какво усещате освен роза и доста роза. Допълвам ... изведнъж се зачудих, дали на не сменя Mon Guerlain bloom of rose в кошницата с Nahema.

# 164
Преди години съфорумка беше посочила като любим парфюм Бялото пачули на Том Форд. Взех си мостра и тъкмо правех тест в офиса /работя сама/ влезе синът ми и каза: "Леле, тук мирише на нещо мръсно". И беше прав, така усещах аромата и аз. След този случай обаче с изненада откривах, че доста парфюми, които съдържат като съставка  пачули, ми харесваха и станаха любими.

Общи условия

Активация на акаунт