Парфюмни размисли и страсти - 275 август 2022 г.

• 60 906
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Момичета и момчета, Byredo по-скоро трайни или нетрайни са?
Знам, че не може да се обобщава, всеки парфюм и всяка кожа са различни. Питам за вашето лично усещане за марката. Конкретно ме интересува Tulipe или Rose of no man's land, но и марката като цяло.
Наскоро бях с хрема, и още не си вярвам на носа Confused

Аз в момента имам 4 на Byredo, един, от които е без спрей и не ги намирам за толкова слаби, колкото се коментира. Усещам си ги през целия ден, а рядко подновявам, пръскам по 5-6 фъса. Както се казва, до кожа си е, а може би и до обоняние, някои свикват с аромата, други не. На дрехи, като че ли най- се задържат.

# 136
И при мен най-силни и най-трайни са ароматите, които не харесвам. Ако имам глупостта да пръсна нещо лавандулово, го усещам и след душ Rolling Eyes

Благодаря за мненията за Биредо, и двата аромата ми харесват, но на мен не са трайни. Ще ги пробвам пръснати на дреха, супер идея, и в по-хладно време пак на кожа. В последните дни, голяма жега и бях по цял ден в движение, само шанелите издържат до вечерта без подновяване.

Също благодаря на Deetron, преди време ми беше препоръчал Van Cleef, наистина се оказаха много трайни на мен. Още не съм открила моя аромат, но всичко, което тествах досега, беше добро.

Как се ядосах на себе си. Искаха да поръчам мостра на един конкретен парфюм. Намерих я на сайт, сложих още няколко мостри в кошницата за пълнеж, и поръчах.
Снощи пристигат, точно тази, заради която поръчах, я няма! Прегледах си поръчката онлайн - няма я. Явно съм забравила да я сложа в кошницата, не знам. А така я чаках, уф...

# 137
  • София

Да се похваля с покупка насляпо. Уж не ги правя тези неща вече, ама какво ми стана?! Сигурно ще да е от името на парфюма!
Накратко прекрасен е, всичко в него!  Интересното му име, което напълно му подхожда, сладката малка яркозелена бутилка, свежия зелен цитрусово-тревен аромат. Не е типичен цитрусов аромат. Наистина започва с ухание на бергамот и червен портокал, нероли също стабилно се усеща. Най-изненадана бях от морските и слънчевите нотки в пирамидата и бях сигурна, че няма да ги има или няма да се вържат с останалите съставки, но са тук. И някак парфюмът ми е горско-тревисто свеж, въпреки морския елемент. Ще го пробвам и на корта, но по-скоро го асоциирам с приятен летен предиобед след тенис игра и душ, когато с приятели сме седнали на терасата на тенис клуба на по чаша аперолче, разпускаме и си говорим! 😊 Соларните нотки се появяват накрая в микс с лек мускусен полъх. Трайност на моята кожа 4-5 часа. Аз повече и не търся от летен парфюм.

# 138
По темата - имам само АА Coconut Fizz. Друго от Герлен засега не планирам.
Кокосът ми е любима нотка, това лято ползвам често и "Coco Vanille" на Мансера, имам и още няколко кокосови вкъщи + в уишлиста. Innocent

# 139
Ох и аз съм крайно чувствителна към аромати, които не хресвам. При нас тръгна курортния вайб от източно европейски вид и всичко рускоговорящо се носи в облаци от Монтал и Кирке, както и едно много нежно и красиво нещо, което не познавам, може да е Фльор Наркотик, защото знам, че е популярен. По този повод ви искам препоръка за шлейфов аромат, който обаче да не е такъв вонящ като упоменатите.
Иначе днес рсзнасям Ориана на Парфюмс де Марли
https://www.fragrantica.com/perfume/Parfums-de-Marly/Oriana-69117.html
Съжалявам, че не го взех, когато беше на добра цена в Нотино.
Нещо средно между ваниловата пудра на Инстант и дъвките на Love Killian с добавен чист сапунен мускус. Основата е прекрасна, пудрена, не твърде сладка плюс нещо леко тръпчиво, но много вкусно и елегантно. Определено по-женствен от Лав на Килиан. Минус-сияжа след втория час е нулев. Харесва ми много, искам да пробвам пак и Синтра на Мемо на същата тема усещам, ще ми хареса .... започвам да осъзнавам, че концепцията за 10 макс аромата (преди бяха 5) е маааалко трудна работа.
По Герленската тема скоро научих, че Тиери Васер идвал всяка година на розобера в България, а най-любимата му съставка била българската роза, стана ми мило, съвсем ме спечели за каузата.
От една размяна чакам и се опасявам от Etruscan water на Франческа Бианчи,  много се надявам да се спогодим но като чета ревюта..... Не знам как ми хрумна да го поискам...

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 12:35 от Солена Луна

# 140

Да се похваля с покупка насляпо. Уж не ги правя тези неща вече, ама какво ми стана?! Сигурно ще да е от името на парфюма! ....
Звучи много добре! Честита придобивка!
Този парфюм може ли да се открие по големите парфюмерии?

Дами, и моля за малко помощ. Simple Smile
Търся парфюм, който да е цитрусов (чай с бергамот, примерно) и да е същевременно мек и женствен.
За малко да си взема Fleur de Thé Karl Lagerfeld, хубав, приятен, лек, но някак ми евтинее. Искам нещо по-благородно. Може би с леко пудра, знам ли...

Ако ви хрумат някакви варианти. Много благодаря!

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 11:09 от Селма

# 141

Да се похваля с покупка насляпо. Уж не ги правя тези неща вече, ама какво ми стана?! Сигурно ще да е от името на парфюма! ....
Звучи много добре! Честита придобивка!
Този парфюм може ли да се открие по големите парфюмерии?

Търся парфюм, който да е цитрусов (чай с бергамот, примерно) и да е същевременно мек и женствен.
За малко да си взема Fleur de Thé Karl Lagerfeld, хубав, приятен, лек, но някак ми евтинее. Искам нещо по-благородно. Може би с леко пудра, знам ли...

Сещам се Принцесата на Килиан
https://www.fragrantica.com/perfume/By-Kilian/I-Don-t-Need-A-Pri … incess-50497.html

# 142
Селма, аз бих предложила да тествате моето може би най-голямо откритие тази година https://www.fragrantica.com/perfume/Nishane/Wulong-Cha-30567.html мисля че отговаря на описанието.
По темата Guerlain за мен е любов. Символ на класа. В момента имам само 4 аромата. Няма път, в който да съм била в парфюмерия и да не фъсна поне един от ароматите на марката. За мен най-изящните шишенца в цялата индустрия начело с най-съвършеното такова това на Shalimar. Уви не мога да се спогодя с никой от вариантите. Два пъти придобивам само заради бутилчето и бързо разкарвам. Просто няма смисъл. Обмислям да се сдобия с празно шишенце толкова ми харесва просто да го съзерцавам. Най-мои аромати са Алегориите. Много харесах последно новата Nerolia Vetiver Guerlain и в някакъв момент мисля, че ще я взема.
Sotd: https://www.fragrantica.com/perfume/Chanel/Chance-Eau-Tendre-8069.html почувствах че днес имам нужда точно от него но жегата май май бавно го убива.

# 143
Селма, аз бих предложила да тествате моето може би най-голямо откритие тази година https://www.fragrantica.com/perfume/Nishane/Wulong-Cha-30567.html мисля че отговаря на описанието.
...
Много благодаря! Звучи чудесно. Simple Smile
Ще го открия ли по големите бьюти вериги?

Солена Луна, благодаря! Simple Smile Ще го тествам. Мисля, че съм го виждала в Сефора.

# 144
Принцеса няма. Спряна е и сега се появява нова, в нова бутилка, но я няма все още тук и цената и е нова, разбира се.
Тя е прекрасен, но прибран парфюм и при доста хора със слаба трайност. Аз го обожавам и съм се запасила.

# 145

На мен ми хрумва на Memo Paris, Winter Palace, има го този момент на чай и цитрус, но и с добавена ванилия, много е приятен и  може би точно благороден, както се изразявате Simple Smile

# 146
  • Бургас
На хоризонта нов YSL Libre Le Parfum, така и не харесах нито един от предшественците, дано с този се случи чудото -https://ifragranceofficial.com/ysl-libre-le-parfum/?fbclid=IwAR1 … ozmey5XbhmNrh4qEQ    Top notes: Orange Blossoms, Lavender

Middle notes: Saffron, bergamot, mandarin, ginger,

Base notes: vanilla bourbon, honey, vetiver accord

# 147
Този Либре ми изглежда сякаш ще е термоядрена бомба 🤭 Усещам главоболието още от картинката 😆

# 148
Усещам кaк нaй-накрая ще взема и аз Либре!😘😏

# 149
Здравейте, идвам за базово, може би леко глупаво питане..определяте ли пачули като остър аромат, или за вас е топъл..пачули пример..Angel. Опитвам се да се понауча от вас, за да разчитам поне базово пирамидите. Четох, четох..но за резливост, острота не придобих представа..явно нямам и достатъчно тестове направени Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт