Парфюмни размисли и страсти - 275 август 2022 г.

• 60 900
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
Момичета и момчета, Byredo по-скоро трайни или нетрайни са?
Знам, че не може да се обобщава, всеки парфюм и всяка кожа са различни. Питам за вашето лично усещане за марката. Конкретно ме интересува Tulipe или Rose of no man's land, но и марката като цяло.
Наскоро бях с хрема, и още не си вярвам на носа Confused

# 121
На мен Tulipe ми е нетраен. Бях се втурнала да го купувам, но имах възможност да го разнося и добре, че не го купих импулсивно, както правя обикновено. Трайност около час, после просто не го усещам и това е.

# 122
И при мен изветряват бързо. Началото е чудно-прекрасно, за 15 минути. После рязко отслабва и до час-два изчезва Confused

# 123
Лалето е пословично нетрайно. От него по- нетрайна е само Черешата на Том Форд

# 124
Знам, че не може да се обобщава, всеки парфюм и всяка кожа са различни. Питам за вашето лично усещане за марката. Конкретно ме интересува Tulipe или Rose of no man's land, но и марката като цяло.
За Rose of no man's land чух, че бил нетраен на кожа и когато разносвах мострата директно пръсках върху дрехи, там аромата изкара 6 месеца плюс като оставих блузата в гардероба само са да си я душкам, накрая я изпрах.

# 125
  • София
Тъкмо се чудех защо никой не пише в темата, а то имало нова, при това каква! Simple Smile Благодаря за прекрасното оформление!
Наскоро си дадох сметка, че от цялата ми колекцийка, най-голям процент като бранд, заемат бутилките на Герлен. Не е преднамерено, не ги следя изкъсо, но както някой беше писал по-назад, Герлен се открояват с някаква френска изисканост, шик или както искате го наречете. Привличат. Мисля, че дори човек да не им е откровен почитател, все намери нещо за себе си. Далеч не съм фен на всичките им творения. Признавам, че не познавам доста техни класики - още се ослушвам за Jicky под каквато и да е форма (за проба).
Виждам, че вече сте споменали някои от любимците ми: Herba Fresca, Terracotta и Teazzura. Последното ми герленско похождение е L'Initial, който купих без проба по разбираеми причини. Не знам защо не зареждат повече техни продукти в парфюмериите. Странна ми е тази политика, разбирам нишовите да са кът, ама точно пък Герлен...
За съжаление много бегло познавам оригиналния Initial, да не кажа хич. Новият е много мек. За разлика от Shalimar Cologne тук усещам повече порткоал, отколкото лимони в началото. В базата ги намирам за доста сходни, но са достатъчно различни като композиции. Стори ми се също така адски траен. След 5-6 пръсвания, го усещах на другия ден, след душ, но е възможно да е попаднал и по дрехи и коса.
Силно се замислям за идните месеци и за бутилка от Shalimar Philtre ... Grinning

# 126
За 16 годишен - Deetron винаги ми е давал добри съвети.
Иначе моят син най-много харесва Хром на Азаро (въпреки, че не е никак нов ) и Експлорър на Мон Блан. Често посяга и към Stronger with you - Armani, (на баща му), който е съвсем различен.
Chrome за мен е супер класика и толкова години все си ми харесва, мисля, че е винаги подходящ избор за млад мъж.

Плюс един глас трима мъже имам в къщи без него не остават

# 127
  • Sofia
На мен ми е много трайно лалето, сигурно защото ме дразни.

# 128
На мен ми е много трайно лалето, сигурно защото ме дразни.
О, да, това ще да е. Всяка нотка, която не ми е любима, изпъква силно на кожата ми и я усещам дълго.

И понеже темата ни е за размисли и страсти, да си споделя, че пак съм в парфюмна дилема, даже трилема. Напоследък често усещам около себе си (някоя версия на) LVEB и ми се приноси и на мен. Не сега в жегите, разбира се. Чудя се кой точно да си взема за есен/зима, EDP, Eclat или intense. Познавам и харесвам и трите, но трябва да избера само един.

# 129
  • The Evergreen State
Моля ви споделете нещо ако познавате Issey Miyake A Drop d'Issey. Не го познавам но прочетох че има люляк в него, много обичам люляк.

# 130
  • Germany
Rose of no man's land е изключително траен, както и повечето от парфюмите на марката. Прекрасно, звънливо зелено пачули, и зелена, бодлива роза, подплатени с розов пипер. Невероятен, силно излъчващ и много комплиментарен парфюм, но трябва да обичате пачули. На много от участничките в темата би им дошъл мъжки или медицински. Аз съм от късметлиите, на които пачулито стои невероятно и съм изпръскала цяла бутилка от парфюма с голямо удоволствие. Пробвайте го! Яко познавате Фешън Декре на Аткинсънс, от една ароматна група са с него.

bell_87, от мен глас за Intesement версията, нищо, че не е от познатите. Хем е Ла ви е бел, хем е траен и много присъствен, хем е и по-различен от тях. Прави невероятна малиново-ирисова пудрена аура, която се възприема много добре от околните. Аз си го нося всесезонно, разбира се, всичко е в дозата.

# 131
Ковачева, благодаря за препоръката. Аз всъщност и тази версия познавам, но на мен не ми стои добре, затова и не я обмислям за покупка.

# 132
Athena
A Drop d'issey наистина е с много люляк. За мен, дори в повече. Субективно е, може точно това да ти хареса? Добре е да пробваш, ако имаш възможност.

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 22:01 от Magda Dimitrova

# 133
Моля ви споделете нещо ако познавате Issey Miyake A Drop d'Issey. Не го познавам но прочетох че има люляк в него, много обичам люляк.

Има люляк, но не е моно. Комбинация с жасмин и други бели цветя. И розата усещам аз. И мускус. Нежен и цветен. С добра трайност.

# 134
  • The Evergreen State
Благодаря ви момичета, ориентирахте ме, май май го искам този люляков парфюм.

Денси много ти е приятен блога, хубаво местенце за релакс.

Общи условия

Активация на акаунт