Парфюмни размисли и страсти - 275 август 2022 г.

• 60 862
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Аз ще задам един въпрос. Къде си държите парфюмите? Моите са в един шкаф, защото нали не трябва да са на светло, и въпреки това на един много му се промени миризмата. Половин шишенце е, не го бях ползвала повече от година. Дойде му сезона и пак се сетих за него, но не е както преди. Сега мирише почти неприятно, а ми е от любимите. Първо помислих, че нещо аз съм се бъгнала и ходих да го помирша в парфюмерия - не, моят вече не мирише като оригинала.
Явно зависи от парфюма, имам adict от 2017, на светло, без капачка стои около 3г - някак успях да я загубя,  грам промяна няма. Той май ми е най- старият. Иначе ги държа на открит рафт..да им се радвам Simple Smile

# 106
Ако имам парфюм, който в момента не ползвам, стои прибран в шкаф, в кутията си. С уточнението, че никога не се е случвало да се задържи по-дълго от година. Не мисля, че е възможно при правилно съхранение парфюм да се развали. Подкрепям съвета на Karen, пробвайте и дано се оправи така.

# 107
Пробвайте да го охладите в хладилника за малко, може да му е горещо просто

# 108
Всичките ми парфюми са навън, в смисъл подредени на една доооста голяма тоалетка. Нямам нито един проблемен, въпреки че имам и доста стари.
Не знам как ги прибирате по шкафове, ама аз си ги държа под око. Всеки ден си ги оглеждам, душа този или онзи. Като деца са ми и им се радвам по един или друг начин...

# 109
благодаря за отзивите за Микалеф, отдавня се каня на един Иланг и Голд, но единствения друг, който съм пробвала не беше моят изобщо.
Не си го вземайте без проба! Истинска смърт беше за мен. Топъл, силно туберозен, дъресвесно-опушен, за много студени дни. След като преседя при мен прилично време го отпратих по живо по здраво при съфорумка, на която не знам дали и е понесъл. Този incense+smoke прави туберозата непоносима, която пък е подобна като в Туберозата на Булгари. Имам още нещичко от бранда, но като цяло никак не ме спечели!

# 110
Туберозата на Булгари е екстремен ужас за мен 😃

# 111
Помня го този булгари, дълго време ме държа...ще си търся отливка

# 112
Мога да потвърдя за Микалеф, че са много мъчни парфюми. Купих Watch и ми пратиха мостри. Не можах да гонося, но никой от 5-те мостри не ми хареса.

# 113
  • The Evergreen State
Аз ще задам един въпрос. Къде си държите парфюмите? Моите са в един шкаф, защото нали не трябва да са на светло, и въпреки това на един много му се промени миризмата...

Това е добър въпрос Phloxx. И аз в шкафчето на тъмно държа моите, все още нямам развален. Чисто от практична гледна точка се замислям обаче дали да не наблегна на парфюмчета които стоят от по-преди, хем да им се порадвам както заслужават. Не знам дали ще ми се получи обаче, нормално оставям нещата да се случват на собствен ход без никакво предварително планиране. Всички парфюмчета в шкафа имат равен шанс, просто грабвам нещо което ми подкаже интуцията и настроението.

# 114
Моите са прибрани в кутиите си на тъмно. А този който ползвам в момента стои в чантата ми.

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 07:18 от Mimeto74

# 115
  • Варна
За 16 годишен - Deetron винаги ми е давал добри съвети.
Иначе моят син най-много харесва Хром на Азаро (въпреки, че не е никак нов ) и Експлорър на Мон Блан. Често посяга и към Stronger with you - Armani, (на баща му), който е съвсем различен.

# 116
За 16 годишен - Deetron винаги ми е давал добри съвети.
Иначе моят син най-много харесва Хром на Азаро (въпреки, че не е никак нов ) и Експлорър на Мон Блан. Често посяга и към Stronger with you - Armani, (на баща му), който е съвсем различен.
Chrome за мен е супер класика и толкова години все си ми харесва, мисля, че е винаги подходящ избор за млад мъж.

# 117
Днес получих голяма ароматна пратка с много за тестване, но най голямата изненада беше Apre L'Ondee, който пробвам благодарение на парфюма дружка (Heart.)

Няма такива красота, толкова лек и въздушен, като роса. Усещам основно теменужки, или по-точно бонбоните виолетки и карамфил, но не червените задушливи, а едни красиви розови нежни и много ароматни карамфилчета, които са много популярни в нашите градини, заедно с цветята има и нещо свежо и леко горчиво и ароматно (може би това е анасонът, но ако е той, е в зелената си форма, като растение, не като подправка) имам асоциация и с влажна земя, но не знам от коя нотка, в базата виолетките стават не толкова ярки, има някаква лека пудрена ванилия и още една нотка, която ми напомня градинарски ръкавици или може би гумени ботуши. Нещо като кожа но не точно, дълбоко скрита под виолетките и зелените влажни листа. Признавам, изобщо не очаквах да ми хареса тооолкова много,цветята, зеленината са толкова ярки, прозрачни и свежи, сякаш току щи е валял дъжд. Единствен минус-не е особено излъчващ и ярката фаза минава бързо, но предстои да тествам с още пръскания.
Не знам какво им слагат в тези Герлени, че така да ме пленяват.....
Допълвам, в по-голяма концентрация се усещат повече ирисите, които първия път почти не усетих и по-ясно кожата, но е все така прекрасен и магически

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 14:45 от Солена Луна

# 118
Моля ви,  разкажете ми за
Fragrantica
Dolce&Gabbana Pour Femme Dolce&Gabbana или intense верисия. Не мога да избера.

# 119
  • София
Veselushka - E, здраве да е. Не му е било писано да дойде при Вас Simple Smile
Следващия, със сигурност няма да се изчерпи или промени цената му:

Calvin Klein CK All / https://www.fragrantica.com/perfume/Calvin-Klein/CK-All-42944.html

100мл излиза около 43лв, а 200мл около 55лв - в Parfimo.
Препоръчвам го не защото е изгоден, а защото е наистина добър парфюм и едно от чудесните издания на Calvin Klein  от линията CK. Мисля, че си заслужава. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт