Парфюмни размисли и страсти - 275 август 2022 г.

• 61 598
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
По темата, за Nahema какво усещате освен роза и доста роза. Допълвам ... изведнъж се зачудих, дали на не сменя Mon Guerlain bloom of rose в кошницата с Nahema.
Ау остави! Те са от различни вселени тези парфюми.

# 166
Само в 3 от парфюмите ми има пачули в базата. В нито един от тях освен в Cara Mia Aigner не се усеща остро, или е меко плодово, или цветно и нежно. Имам масло от пачули в някакво старо шише, не ми е било мухливо или химическо, а в парфюмите ми е по-скоро неутрално, не бие останалите съставки.

# 167
По темата, за Nahema какво усещате освен роза и доста роза. Допълвам ... изведнъж се зачудих, дали на не сменя Mon Guerlain bloom of rose в кошницата с Nahema.
Нали..но пуста краста...

# 168
Пробвала съм го ,но не усетих нито мента нито бор и гора, както го оприличават.
Борови иглички и гора, тъмна, хладна с хвойна и мъхове се усещат осезаемо в един супер бюджетен красавец - много ми е любим. Мента обаче тук няма. Много притегателен парфюм, дава усещане за свежест и релакс, много "природен" вайб. Погледнах, че му дават средна дълготрайност, но при мен е много повече от това. Blush
https://www.fragrantica.com/perfume/Afnan/9am-70706.html

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 19:02 от cabochard

# 169
И сега остава да кажеш кой е красавеца.

# 170
Благодаря за темата densi Flowers Blossom !
Събрала съм 7-8 парфюма на Guerlain. От любимците ми са Idylle, Mon Guerlain Bloom of Rose и LPRN Intense. Харесвам няколко от Aqua Alegoria , но държа по един представител в колекцията. Интересен ми е Angelique Noire.

Мента усещам в Armani Acqua die Gioia , харесвам го, но е сладка мента и предпочитам ментата в Le Jardin des Monsieur Li на Hermes. В началото не я усещах, по-скоро ми беше цитрусово-зелен, после започнах да я усещам ясно. Един от любимите ми е.

# 171
И сега остава да кажеш кой е красавеца.
Извинявай, отнесох се - този е: https://www.fragrantica.com/perfume/Afnan/9am-70706.html

Ковачева беше написала разкошно ревю, именно тя ме амбицира да го купя и за мен е абсолютно попадение, обичам такъв тип парфюми! Grinning

# 172
Нали..но пуста краста...

Еми то се видя, като върл любител на gerlain..пуснах mon gerlain bloom of rose и явно поне да не е Nahema..Samsara....приемам критики Simple Smile

# 173
Недей! Nahema е много тежък и труден, за мен. Да го замениш с Mon Guerlain Bloom of Rose, би било много смело, чак безразсъдно! Двата нямат нищо общо, не се подвеждай, че съдържат рози. Nahema, не е за на сляпо и за всеки! Първо пробвай, има го.

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 20:15 от Magda Dimitrova

# 174
Еми то се видя, като върл любител на gerlain..пуснах mon gerlain bloom of rose и явно поне да не е Nahema..Samsara....приемам критики Simple Smile
А критики, имал пари и мерак - дал. Нахема, Самсара все ретро за мен. Лошото е, че няма размяна или продажба после.

# 175
Тия дни пръснах Самсара в БЗ, за да си я припомня и ужас, това сякаш е друг аромат, нищо общо с красотата която помня

# 176
Самсара и за мен е доста противоречив аромат. Началото му е истински кошмар. Иланг илнагът е толкова мощен, че ми идва да вия от ужас. Но след два часа е блаженство....Друг е въпросът колко често съм склонна да изтърпя първите 2 часа. 🤭

# 177
Самсара и за мен е доста противоречив аромат. Началото му е истински кошмар. Иланг илнагът е толкова мощен, че ми идва да вия от ужас. Но след два часа е блаженство....Друг е въпросът колко често съм склонна да изтърпя първите 2 часа. 🤭

Подкрепям! Същото е при мене. Дългото начало е ужасно, след това не мога да се откъсна от себе си Grinning.

# 178
Лично за мен Нахема звучи много повече като модерен нишов аромат особено спрямо Самара, че даже и Шалимар
Тези стари Герлени са много импресионистични, т. е. няма някакви ясно изявени ноти, по скоро се съчетават аромати и се получават такива асоциации. С други думи ароматът за някого работи, много хора го наричат най - великият аромат създаван някога или най-красивата роза, но за други - магията не се получава, не им говори на сърцето. Самата  аз при първа проба бях "уау какво усещане, побиват ме тръпки " и "уау какъв странен аромат". Схванах за какво иде реч  час по-късно, когато се наведох за памперс и когато се изправих усетих  градинска роза, истинска, току що разцъфнала, толкова реална, че вярвай ми, огледах се да не би ММ да ми е купил цветя.
С удоволствие бих ти пратила пробичка, за да се запознаете, прати ми адрес Simple Smile
Или просто си го вземи от нотино, дори понякога пристигат  бройки без целофан, поноси го на кожа и реши дали да го задържиш. Но му дай шанс, това е и моят парфюмен подпис, всеки път получавам комплимент точно за аромата....
 Дами, дайте моля мнение за V Canto Cor Gentile

# 179
А критики, имал пари и мерак - дал. Нахема, Самсара все ретро за мен. Лошото е, че няма размяна или продажба после.
Остави другото, но и никога не съм разменяла или продавала, та съвсем ще я втасам... Simple Smile ще е трагично..за човек непоръчвал на сляпо. Е няколко пъти съм, с късмета на начинаещия се оказаха много мои. Така се запознахюе с Insolence.

Общи условия

Активация на акаунт