Парфюмни размисли и страсти - 275 август 2022 г.

• 62 255
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
Едп е много по- хубав за мен. Той е ванилов, Едт е цветен. Има голяма разлика.

# 451
  • Бургас
Allure ЕДП, винаги бих предпочела него пред едт, имат определено разлика при мен и то не малка.И аз мисля да си го поръчам пак, той ми е от най- любимите парфюми за есен-зима.Така мек и елегантен.Нова рокля предстои Smiley https://ifragranceofficial.com/perfumes/la-petite-robe-noire-intense/

# 452
На мен ми е много плътен и гъст едп на Allure, много харесвам едт! На Sensuelle също предпочитам едт. Тежи ми едп.
На Coco пък предпочитам едп и така съм си ги събрала.

# 453
И аз предпочитам Allure edt, любим от шанелската линия.

# 454
Когато си сложих Шанса на ръката и на листче за проба, не усетих разликата. На пръв поглед изглеждат еднакво. После, когато го купих, се усетих, че има разлика.
Athena, благодаря ти, от тоалетната вода съм изпръскала две шишета по 100 мл. Много вълшебна ми беше и на мен, и на хората около мен. Веднъж едно момче дотича задъхано да ме пита с какъв парфюм съм. Приятелката му го беше изпратила.

# 455
И пак а попитам - един и същи парфюм и тоалетна вода имат разлика в наситеността и трайността, не в в аромата, нали?
Не винаги. Всъщност сякаш всички версии EDP и EDT на един парфюм, които познавам, имат разлика в аромата.

# 456
Allure ЕДП, винаги бих предпочела него пред едт, имат определено разлика при мен и то не малка.И аз мисля да си го поръчам пак, той ми е от най- любимите парфюми за есен-зима.Така мек и елегантен.Нова рокля предстои Smiley https://ifragranceofficial.com/perfumes/la-petite-robe-noire-intense/
На тези Герлени май просто им сменят опаковките. Така ми се струва от пирамидата,  понеже имам стария син интенз. Още една линия която искат да уеднаквят. И надписа на капачката изглежда различен, и бих казала грозноват.

# 457
Алюр ЕДП харесвам повече.
От Шанса ЕДТ, харесах ги и аз така на една позната, която го ползваше. Супер траен й беше и много й отиваше. Сега вече не го усещам много, но си го фъскам. Преди време ги тествах паралелно и определено ЕДТ беше моят вариант.
Скоро ходих до магазин за бельо New Silhouette в the mall. На касата видях 3 парфюма, единият от които много ми заприлича на Бакара Руж като флакон. Беше червен. Имаше още зелен и син. Душих ги, но това, което усетих не е за споделяне, но съм почти сигурна, че са имитации на въпросния + други два, които не аз познавам. Жената ми каза, че собствениците пътували и ги взимали от парфюмни къщи, които ползват същите съставки, просто не са брандирани. Споделям, ако би било полезно на някой. Цената по спомен беше 70лв.

# 458
Благодаря за предложенията отивам да пробвам.
Не мислите ли, че разделението Ниш-Масов е доста размито? Примерно Теренци, Марли, Килиан биха допаднали на много хора и могат да минат в категорията масово харесвани. Цените официално са високи, вярно, но има от време на време и добри промоции, които ги приравняват на високия клас дизайнерски. Освен това концентрацията на някои аромати също си оправдава цената, ако силата и шлейфът са фактор..... Получава се, че ниш са просто скъпи и лукс.
За съжаление обратното рядко важи, рядко виждам някой дизайнерски аромат, който да ме грабне от началото до края. Разбира се с има изключения, но основно стари аромати, както вие казвате от раклата на баба.
Примерно арабския Junoon Noir много ми допадна като отделен аромат (не бих го нарекла клонинг защото е доста различен), имах преди време едно откритие в лицето на един Бруно Банани, но  това беше отдавна и мисля до там се изчерпва . За сметка на това често се случва някой масов (и не евтин) аромат да започне страхотно и да се превърне в едно голямо нищо. (например perfect Marc Jacob)
Даже бих казала, че повечето ухаят на едно и също - аромат "парфюмерия" плюс още нещо според бранда. Пробвала съм много от т. Нар дубликати на нишови аромати от масовата парфюмерия, липсва точно това, което ми е харесало или нотка "парфюмерия" се появява и заличава всичко.
Сред мъжките ми се струва, че има повече разнообразие, но тях ме ги изслвдвам особено задълбочено, може и от това да е...
може би трябва първо да се уточни какво означава за Вас и по принцип нишов парфюм - има доста статии за четене, като начало - Уикипедия https://en.m.wikipedia.org/wiki/Niche_perfume

# 459
Мисля, че знам какво е нишов бранд, явно съм уцелила, щом и цитираната статия съвпада с мнението ми Blush
Аромат за деня днес е Sublime Balkiss  харесвам какаото, което звучи някъде на заден план, не харесвам острите зелено-акватични нотки, които звучат през цялото време. Много ми напомнят на стар одеколон. не отговаря на представите ми за Балкис, която трябва да е супер изкусителна и екзотична, по скоро си представям местен плаж и зелени бурени, израстнали по пясъка. Какаото има ефект на загрята от слънцето кожа, намазана с лосион за слънце. Всъщност, ако имах по добра поносимост към акватични аромати, щях да го харесам много

# 460
Мисля си за свежа, може би ванилова роза, без остротата..имате ли в гардеробчето нещо, което може да ми препоръчате?

# 461
Sublime Balkiss  за мен, а и за доста хора тук мирише на сок от бъз. Какао не усещам. Хубав парфюм е.

# 462
Сега като каза бъз, зеленото може и бъз да е, но при мен не е сок, защото няма нищо сладко в цялата тази работа, какаото е доста размесено и го интерпретирам като "хубавото плътно нещо зад зелените работи". С времето зеленото става по - меко и това ми харесва, може пък на втория- третия час много да ми хареса Grinning

Забравих да споделя за Dolce Amalfi
Почти го бях купила след похвалите ви, харесва ми сочната сладка дюля с която отваря, като ароматизирано сладко пт дюли, но после завива в много сериозна посока. Дюлята си отива, на нейно място се появява неподсладенo ябълковo нещо - ошаф или ракия с хубавата дървесни-мускусна база( звучи смешно знам, но на това ми напомня,) става почти мъжки аромат или твърде унисекс да го кажем. Ванилия не усещам. Видях, че авторът на аромата е българин, може асоциациите ми да не са съвсем не на място

# 463
О, Долче Амалфи е един от обожаваните ми есенни аромати. За мен е шедьовър. Нямам търпение да захладнее и да го нося често. През други сезони обаче почти не го нося, различен е.

# 464
  • The Evergreen State
BrightT, роза и ванилия са две от най-използваните ноти в парфюмите и ги има навсякъде, обикновено в комбинация с други нотки.
Lancome Idole e свежа роза и малко ванилия в базата. Lancome Tresor In Love е свежа роза, базата по пирамидата във Фрагрантика няма ванилия но за моя нос е много мека и леко пудрена.

Повлияна от вашите шанелски предложения на предната страница днес нося Коко Мадмоазел Интенз, получих комплимент за него.

Общи условия

Активация на акаунт