Парфюмни размисли и страсти - 275 август 2022 г.

• 62 258
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
Отчитам се с последните аромати:
Casamorati Fior d'ulivo
Знам, че по принцип е трудно с цитрусите, много се използват в битовата химия и често човек има такива асоциации. И тук се случи това, напомня ми на веро, не мога да се отърся от този образ
Italica взех си отливка след препоръка, определено се усеща сладък бадемов десерт, хипер буквален. Харесва ми ароматът, ще го понося още малко, за да съм сигурна, че няма да ми писне бързо

# 436
Ами много е траен и подновяване го разваля. 24 часа и повече стои, като в тия 24 спортувам и взимам душ.
Излиза една синтетична нотка, която разваля всичко и човек може да припадне 😃
Сладостта е по-скоро като на захарен памук и маааалко ванилия или сладостта на печените захаросани бадеми по коледните базари в Европа - не точно бадема, а глазурата.

# 437
  • София
Погледнах го във Fragrantica и видях, че го оприличават на Bacarat Rouge 540.
Имат ли наистина прилика, защото вторият не ми допада особено?
Нищо общо, съвсем различни са. Във фрагрантика може да срещнеш всякакви сравнения. Не харесвам Bacarat, усещам го (вкл. и на други хора) като бинтове и йод и сладост. Имам Byzance - той е много хубава подправкова и мека ванилия. Зимен парфюм е и определено е за ваниломани.

# 438
Благодаря,
Ще потърся в такъв случай къде мога да пробвам нa Rochas нещата, стана ми много интересно по вашите описания.
Надавам се и скоро пак да отворят BeautyZone в Стара Загора, че много ми липсва! Flushed

# 439
Фен съм на сладки аромати, Бизанс ме спечели и с името си, но на помирисване, даже не пожелах да го пръсна. Синтетична парфюмерийна миризма, както миришат някои бутици за бельо,  мнооого захар. Виждам, че има фенове, явно се развива по различен начин на кожа...
Днес подхванах Sintra  на Memo
 И него почти го бях купила, но нищо от обещаната пирамида не се разкри. Ухае точно на малинов сайдер, което не е чак толкова лошо, ако не беше вече разлят на пода, леко ферментирал и лепнещ за обувките. Чаках подобие на Ориана и Лав,  за мен е тотално различен, и килиан и марли имат една пухкавост, ароматът се разпростира като захарно облаче, а Мемо са по-гъсти някак, има все пак нещо интересно, горчиво и много шик, но и тук асоциацията с мръсен под в крайбрежен бар май ще се окаже по-силна

# 440
  • Бургас

Нищо общо с Бакара няма.Има прилики с Адикт на Диор, никак не го харесвам, Адикта също.Не го вземай особено на сляпо.

# 441
  • Germany
Deetron,страхотни постове:hugs: Благодаря за труда ти! Запазвам си ги за бъдещи мъжки подаръци!

# 442

Според мен нямат нищо общо въпреки че го дават така

# 443
И пак а попитам - един и същи парфюм и тоалетна вода имат разлика в наситеността и трайността, не в в аромата, нали? Защото при Chanel Chance виждам различни пирамиди на парфюма и тоалетната вода и май и аз ги усещам различно.

# 444
  • Бургас
Различни са Шанс едп и едт.При мен са различни не само като пирамида, а и чисто като аромати.

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 17:01 от Bright Crystal

# 445
Да, различни са и се минах без да разбера, едт е това, което много харесвах, а си купих парфюма, мислейки, че нямат разлика в аромата.

# 446
Според мен при всички едт и едп има разлика в аромата, поне които съм сравнявала досега.

# 447
Да, при Шанел има осезаема разлика в Едт и Едп вариантите.

# 448
  • The Evergreen State
marigold имала съм през годините и Шанс ЕДТ и ЕДП. За мен са хубави и двата варианта, ЕДП харесвам аз малко повече. За моя нос има малка разлика в ароматите, ако не се сравняват бутилките а като е напръскан човек трудно може някой да каже дали е ЕДТ или ЕДП, особено при носене след развитие на кожата.
Страхотен аромат е Шанса, подсети ме за него и ми се доноси. Със здраве да си го пръскаш.

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 18:58 от Athena

# 449
Момичета, а при дамския Allure, кое ще препоръчате Chanel Allure for women или EDP?

Общи условия

Активация на акаунт