Парфюмни размисли и страсти - 275 август 2022 г.

• 62 244
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
BrightT, роза и ванилия са две от най-използваните ноти в парфюмите и ги има навсякъде, обикновено в комбинация с други нотки.
Lancome Idole e свежа роза и малко ванилия в базата. Lancome Tresor In Love е свежа роза, базата по пирамидата във Фрагрантика няма ванилия но за моя нос е много мека и леко пудрена.

Повлияна от вашите шанелски предложения на предната страница днес нося Коко Мадмоазел Интенз, получих комплимент за него и ми стана приятно.
Благодаря, записвам за разглеждане, чудех се за розите на Булвари и Долче/послените имам леки съмнения за трайност и силаж след 2рия час/. Бушерон също ми звучи като свежа, бързо отиваща си роза. Nina също.Irresitable като че ли е друг тип роза. Истината е, че доскора бягах от рози и са ми непознати.
Ще е странно, но риска ми с Nahema, която определено не ми е за всеки ден, но я обичам, ме накара да огладнея за рози.
В момента имам проблем с мобилността и почти никакъв шанс за тест. С удоволствие ще поръчам на сляпо спрямо вашите съвети и моята призма Simple Smile. Четейки през годините големите ми любови са точно благодарение на дамите от този форум! Heart Heart Heart

Последна редакция: ср, 17 авг 2022, 11:21 от BrightT

# 466
Долче Амалфи е своеобразен, интересен аромат, но цялата тази лепкава сладост в комбинация с подправки, ми напомня на някакъв билков сироп за гърло. Или в най-добрия случай на някакъв многокомпонентен (разбирайте предóбрен) коледен десерт. Ако беше поне малко по-обран, щеше да е по-лесноносим според мен и пак можеше да бъде запазен топлият му характер. Въпреки това смятам, че е майсторски направен и напълно си заслужава овациите. На някои хора би стоял много добре. Не го намирам за тежък парфюм, по-скоро е богат, плътен, самата му идея не предполага да е лек и въздушен.

Последна редакция: ср, 17 авг 2022, 11:38 от lorem_ipsum

# 467
Да, аз пръскам по много от него и се носи божествен шлейф. Често ме питат, но не е от много харесваните парфюми, за повечето идва странен.

# 468
  • The Evergreen State
BrightT, да, мисля че добре си се ориентирала и за розите във всички изброени от теб парфюми, всички са свежи с мека база (някои са с муск в базата, не ванилия). Най-добре пробвай и виж какво ще ти хареса най-много.

# 469
BrightT, да, мисля че добре си се ориентирала и за розите във всички изброени от теб парфюми, всички са свежи с мека база (някои са с муск в базата, не ванилия). Най-добре пробвай и виж какво ще ти хареса най-много.
Благодаря, може ли да ме ориентираш за трайност..от горните не очаквам естествено чудовища, но търся онази гушлива трайност, не съм добра в описанията.

# 470
  • София
:Имам отливка от Dolce Amalfi. Не  е точно моето, но установих, че ми е много добре да си го разнасям на вилата. Там е полупланинско, по-прохладно. И така си го усещам докато правя туршии Wink

# 471
  • София
В умопомрачение си купих Acqua di Parma - Mandorlo di Sicilia. Много ми хареса след първоначалния тест и го взех. Вчера го разносих за пръв път и до като пътувах в колата нещо ме смути, май бадемите /дори го предложих за размяна в сутрешните часове на деня, добре че не стана размяна Joy/. Обаче! Просто е разкошен, цял ден ме омайва, поднових следобяд за спорт и вечерта на вън беше страхотен. Хем бадемово-гушлив, но в същото време има нещо....май го усещам като кумукуат /хем цитросово-хем слънчево/. Знам, че е доста стар и доста е писано за него, и се радвам, че все пак го открих. Няма грам ретро-вина, само слънце и ванилови бадеми. Мисля че след месец ще му е идеалната температура за носене.

Deetron моля за съвет за аромат на сина ми, 15 години. Харесва /има виалчета/ на Y Le Parfum & Terre D`hermes EDT, като твърди че усеща дървесното и много му допада. Иска ми се нещо бюджетно да бъде и ако може да е трайничко Simple Smile. Предполагам, че това е имало за тест, взел си виалчета е и му харесват и двата, като Hermes му е фаворит Joy

# 472
Ще взема да го пробвам на хладно пак Dolce Amalfi не разбирам за каква сладост говорите, при мен сладката фаза отлетя за минути, а точно нея очаквах После е ябълковото нещо, няма подправки, само дървеса и мускус. Може и да е дюля всъщност, варена дюля....
BRIGHT
Аз залагам на тези рози -   не са ванилови, но  уютни, и горе долу трайни:
Nina Ricci rose extasse сладка, кремообразна роза, в шлейф е по-хубава, напомня малко Делина,
Lazy sunday morning Maison Martin Маrguela роза  с кафе, много свеж и нежен аромат, неделен релакс
Sisley Izia напоследък много ми допада

# 473
  • София
Добрах се до Салон Олфактив днес и успях да пробвам няколко (съвсем малко) неща. Отдавна исках да тествам Аник Гутал Nuit et Confidences. Приятна леко опушена, топла и сладка ванилия с леки подправки, но се изпари за 5 минути от сгъвката на лакътя, където пръснах 2 пъти умишлено. Плюс това не е нищо уау и страшно ми напомня Yves Rocher Cuir de Nuit (даже има сходство в имената), да не кажа, че се припокриват напълно, но и той не се отличава с трайност. Nuit et Confidences не е подчертано женствен аромат (каквито обичам), по-скоро е неутрален към унисекс (без да има нещо остро и мъжествено). Добре, че не я взех насляпо. Виолетката също си я припомних, много е приятна, бонбонеста (без да е изкуствена), свежа и нежна, бих я взела напролет.

Pure Eve тествах на блотер, започна с неприятен за мен мускус, а после утихна в пухкав сладък аромат, хубаво ще е да я тествам на кожа.

Последна редакция: ср, 17 авг 2022, 14:37 от Mini Rebel

# 474
  • София
Забравих да напиша с кой аромат се обсебих това лято - Libre EDT Blue Heart. Не мога да му се наситя, не мога да спра да го нося, 4 от 7 дни в седмицата посягам към него от както го имам. Толкова ми харесва във всяка една фаза, жасминовият чай е прелестен за мен, а след няколко часа /на климатик в офис/ е супер освежаващ. Размених Интенз версията, защото сякаш беше много натрапчива на моменти, но ЕДТ ми е абсолютния фаворит от линията. Трайността също е идеална, на коса го усещам доста дълго.

# 475
Dolce Amalfi е един най- любимите ми, перфектна комбинация от дюля и тамян. Изцяло подходящ за топлата есен, в което и друго време да го нося- не е същото. Един от най- хубавите тамянени парфюми.  Аз също не улавям какао в Sublime Balkiss, усещането за лукс в него е рядко срещано. Софистициран бъззз. С моята кожа много добре се сработва, доста комплименти ми е носил.

# 476
Sublime Balkiss е много хубав парфюм, върху мен започва невероятно красиво и свежо, но след 1/2 час престава да ми харесва.
На марката съм си набелязала да пробвам отново White Zagora, пръснах веднъж на ръка малко и много ми хареса.

Dolce Amalfi ми харесва много, усещам най-силно дюля и подправки и чакам есента за повторен тест

# 477
ЕДТ Либре и аз много харесвам. Влюбих се в ЕДП първо, но вече не го усещам като преди, а ЕДТ е по- интензивен, но в същото време става за сега.

# 478
  • София
Мисля си за свежа, може би ванилова роза, без остротата..имате ли в гардеробчето нещо, което може да ми препоръчате?

Най-свежата роза, която съм помирисвала Jasmine & Sun Rose Molton Brown EDT
https://www.fragrantica.com/perfume/Molton-Brown/Jasmine-Sun-Rose-53600.html

# 479
Момичета, да се похваля. Взех мъжкия парфюм на Balmain. Дадоха ми и подарък вакса за коса пак Balmain.
Одеве си пръснах на китката и първоначално се усещаха леки цитрусови нотки, усеща се топлина и уют. Впоследствие се разгърна бергамот и подправки до осезаеми дървесни нотки и сандалово дърво. В момента остана аромат, който ми е трудно да определя, но ми харесва страшно много. Момичетата в шоурума ми обясниха, че този парфюм е подходящ и за коса, за разлика от останалите. Довечера предстои да го подаря Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт