Парфюмни размисли и страсти - 275 август 2022 г.

• 60 879
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Има ли разнасяли Miss Dior 2021, по описание освен, че е абс различен от предишната пачули роза, има ужасни отзиви за трайността. Звучи ми като сметанова, мека момина сълза в поляна, принципно не очаквам от серията чутовна трайност, но изказванията са за 20мин Simple Smile
За ориентир, тествала съм, но не разнасяла Blooming Bouquet..съвсем прилична трайност за edt на мен, стабилно фъс  на китка..около 4..5 часа.

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 01:07 от BrightT

# 601
BrightT, Miss Dior 2021 е достатъчно траен! Различни типове кожа, с различно излъчване, различно обоняние...дотук е ясно! Недоумявам, как е възможно, някой хора да усещат парфюми по 10 и 20 минути, после им "изчезват"?! Има много трайни аромати, и обратното, но чак пък толкова?! ...Спрях да чета и коментарите в сайтовете, не им вярвам! А защо се пишат небивалици, нямам отговор!
Малцина споделихте, какво си купихте, или възнамерявате..? Какво носите в това хладно и влажно време? Имайте хубав ден! Flowers Rose

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 08:48 от Magda Dimitrova

# 602
За съжаление аз съм от тези, които кратко усещат всякакви парфюми. Това лято много нося "Coco Vanille" на Мансера. Ами, губи ми се... а е известен като мощен, нали? Pensive Смятам, че грешката не е в парфюма, а в моя нос. Неочаквано усещам добре "Sea rose" на Davidoff във влажното време. Миналото лято в жега - и от него нищо. "Eternity aqua" на CK ми харесва много. Освен акватични нотки, ми ухае на чисто и на пудра. "A girl in Capri" упорито ми мирише на дюля на моята кожа, знам, че няма никаква дюля в него, а трябва да са лимони. Затова избягвам да пиша мнения за парфюми, че без да искам ще подведа някого. Grinning
Гледам да приключа тия няколко шишенца, за да... абе да намалее малко общата бройка. Затова съм ги извадила и ползвам тях.

# 603
Lorelada, аз се поправям и извинявам! При теб се надявам да отмине! Нямах предвид частни случай(има такива), а масово писане, "просто така".

# 604
В Бургас е зверска жега все още, добре, че е вятърът. Нося много Aeria Sirius, не мога да му се наситя. Майсторски парфюм с висока класа, много ми "вдигна летвата".
Чакам с нетърпение Oud Wa Vanillia Parfums Berdoues, не съм носила уд-ванилия в чиста композиция, и Rosca Ametla на Nolenca.

# 605
О, Магде, моля ти се, не се притеснявай! Hug Все пак много обичам да си чета за, избирам и купувам парфюми. Simple Smile

# 606
Има ли разнасяли Miss Dior 2021, по описание освен, че е абс различен от предишната пачули роза, има ужасни отзиви за трайността. Звучи ми като сметанова, мека момина сълза в поляна, принципно не очаквам от серията чутовна трайност, но изказванията са за 20мин Simple Smile
За ориентир, тествала съм, но не разнасяла Blooming Bouquet..съвсем прилична трайност за edt на мен, стабилно фъс  на китка..около 4..5 часа.
Писала съм ревю за него в блога, прекрасен е за мен.

# 607
  • Пловдив
Напоследък нося Issey Miyake a'drop Issey, In the mood for love, днес Style на Jil Sander.В къщи след душ ми се носи нещо зеленичко и много посягам към Gardenia Elizabeth Taylor.

# 608
Недоумявам, как е възможно, някой хора да усещат парфюми по 10 и 20 минути, после им "изчезват"?!
До обоняние е. Някои хора (почти) не регистрират определени нотки. Околните може да усещат парфюма, а този, който го носи - не.

SOTD: Narciso Poudree

# 609
Мога да изсредя няколко, които изчезват за 30 минути, макар обикновено да усещам аромати и по цяло денонощие (например шанс). Най вероятно когато е топло се изпаряват твърде бързо

# 610

Малцина споделихте, какво си купихте, или възнамерявате..? Какво носите в това хладно и влажно време? Имайте хубав ден! Flowers Rose

Времето ме изкуши да поръчам два аромата които бях планирала за по-късно - Ани и Лира. С трепет ги чакам, Ани е абсолютно съкровище! Two Hearts Лира е насляпо, но съм сигурна, че ще ми хареса. Пиша ги като есенни придобивки.

През лятото се сдобих с два нови  - Amouage Sunshine и Shalimar Philtre. Добре вървя с парфюмната "диета". Два нови на сезон ми се струва добре, но едва ли ще устискам чак до зимата до следващите два нови парфюма. Освен да броя зимата от ноември. Joy Следващите два планирани са Дама Бианка и Долче Амалфи.
Но пък вторият е есенен, така че май ще му излезе късмета през октомври, като награда за маратона. Ред трябва да има и рационализация. Joy

Аромат за деня: LVEB- работя от къщи днес. Нося го само у дома.

Красив и ароматен ден на всички! Flowers Rose

Edit:  Забравих лятната придобивка Prada La Femme, а е на рафта срещу мен! Blush Прекрасна е!

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 09:25 от Dez

# 611
Аз напоследък нося много Ani Nishane , Andalusian Soul The Merchant of Venice, Bois Dore VCA и Vanilla Exclusif Mancera.

Всичките са страхотни, но в Andalusian Soul съм просто влюбена.

Пробвах наскоро Taklamakan SHL и той е .... ❤️мисля, че ми е краййййно необходим час по-скоро.

Днес съм с L'Interdit Eau de Parfum Intense Givenchy, смесен с Gold Myrrh Absolu CH. Някаква офлактивна перверзия сътворих сутринта без много много да му мисля, но се получи изненадващо добре.

# 612
  • Стара Загора
Dez, завиждам ти за ината! Как само 2 парфюма... това не е хуманно! Joy Аз това лято се олях, признавам си. Брой не мога да кажа, защото не знам. Joy Трябва някой ден да ги подредя пред себе си, за да се спра поне през есента.
Тея дни ще поръчам Armani My Way Intense и Bvlgari Aqua Marine да допълня запаса - мъжки е, но аз го харесвам.
Иначе не знам къде е това хладното. При нас след 10 сутринта е задушно, горещо, влажно и едва се диша. Вчера бях с Mugler Mirage, днес съм с Shalimar Philtre.

# 613
Аз тази сутрин за спорт се напръсках с My Way класическия. Когато го купих не очаквах толкова да ми харесва,  защото съм върла фенка на Интенз версията, но истината е, че е изключително траен върху мен,  прожектира прекрасно и се развива добре, докато Интенз ми е супер лек и го усещам само първите 2 часа, но пък е много хубав. Така де и двата ще си ги ползвам, но съм много изненадана в положителен смисъл.
Сега съм набелязала Fame на Paco Rabanne, не е уау, но е женствен и ще си го нося с кеф. Имам рожден ден скоро и смятам да се зарадвам с него. Simple Smile

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 10:12 от Lale_Lili

# 614
Аз тия седмици основно нося Rose Noir Byredo, като тук там сменям и пръскам Coco Mademoiselle edt.

Взех си и Rose of No Man's Land Byredo (май съм на вълна Byredo в момента), а оня ден си поръчах и едно cheapie на Calvin Klein, In2U, което много харесвам и ще го ползвам за лежерни дни и разходки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт