Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖

• 24 512
  • 794
  •   1
Отговори
# 480
Болибон, мм вчера имаше рд Simple Smile продължавам да намирам еднакви почти неща Simple Smile

# 481
Аз пак ще се оплаквам. Момичета, какъв е този мой късмет, не знам Sad
След като преди 2 нощи направих криза със силни болки в гърба. От бърза помощ казаха плексит. Днес цял ден се превивам, боли във всякакви пози.
И тъкмо вечерта ме отпусна, изкъпахме децата, вечерях и рязко ми паднаха батериите. Легнах и съм заспала мигновено. И се будя в 12:30 и горя цялата, мери и съм с 38 температура... Направо не знам, какво да правя. Оставих ги на баща им и отидох на горния етаж да спя. Но сега ми е супер притеснено. А утре са нашите 40 дни и щяхме да ходим в църквата с едната баба. Сега и това не знам, какво да правя. Иначе погачата съм насрочила за 4ти септември. Вещерското парти, както му казвам аз, разбрах, че трябва да бъде в съботен ден. И някой беше писал по-назад, че е приготвил подаръчета за гостите. До колкото знам, нищо не се подарява, нищо не се изнася от къщата на този ден и гостите не се изпращат. Аз също си мисля за заведение и то с детски кът, защото повечето ми приятелки са с деца. Друго, което знам за самата питка, която се чупи, е че трябва да бъде замесена от момиче/жена с двама живи родители.
Как са ти гърдите, да нямаш запушване или да правиш мастит. Аз около края на първия месец на каката имах такъв проблем. Както нищо ми нямаше ме събори, а аз не боледувам. Ходих при личната и тя ми изпива лекарства като каза, че съм хванала вирус. Освен температура ме болеше и гърло и цялото тяло. Гърдите ме наболяваха, но не много. Обаче едното лекарство ме усъмни и звъннах на педиатърката. Тя ме попита каква ми гърдите и каза засега да не пия нищо, а горещи душове и да ги изпразвам хубаво с цедене след като малката яде. И да и звънна след 24ч, ако имам нужда и по рано. На другия ден нищо ми нямаше.

# 482
Аз за тая погача не знам дали да я правя. Едни време със сина ми нямаше такива неща. Ако правя евентуално ще е само с роднини,но без да наричат нещо за бебка,а просто за здарве. Задължително ще одем на църква за молитва на 40 ден!

# 483
Яна, каква е тая погача, смях се тука в ранни зори 😀 Аз съм била на подобно кръщене, където бяха 100+ човека, ДЖ, танци по масите. С ММ бяхме в тотален ступор, защото това категорично не се вписва в разбиранията ми за светото тайнство на ритуала. Погача сигурно ще направя, като ще поканя 4-5 от най-близките ми приятелки, майка ми и свека. Стига толкоз.

# 484
Аз въобще няма да правя погачи. В момента имам гости сестра ми и семейството й, макар че бебо няма още 40 дни. Не спазвам всички поверия в България Simple Smile

# 485
  • София
Аз не го правя толкова като поверие, а за мен това е първият празник на бебето. И аз не искам много хора, но като поканя свекървата, майка ми, баба ми, 3-4 приятелки, кумата и две братовчедка и то станало мини сватба, както казвате. Но ще сме си вкъщи, без DJ и джангър. Нали знаете, всеки си има разбирания Simple Smile

# 486
  • Бургас / Славейков
По принцип с каката и аз не съм правила погача.Сега смятам да импровизирам нещо като погача.Незнам дали ще ида до църквата.Поръчала съм меденки ,ще направят някъде погача в някоя фурна, евентуално торта ,и сладки неща ще купим от магазина сокове, безалкохолни.И ще викна няколко приятелки ,то при мен вече някой са баби и лели ,почти нямам с малки деца или бременни приятелки.Ще пият по едно кафе смятам да е следобед .Ще се видим набързо и това ще е.Голамата кака ще украси масата и балони ще сложи вкъщи .

# 487
Момичета моля за препоръка какво стягащо бельо да си взема, за след раждането? Бях се насочила към www.shaperfit.bg, но нещо не съм убедена дали стават...

# 488
Аз си купих обикновено бельо от Илиенци.10 лв беше броя с мрежа на дупето и стоеше сравнително секси , а и проветриво.НО нагоре вечно бях потна , трудно се издържа в тия жеги с такова бельо.Ето примерна снимка.

Иначе преди си бях купувала от  HM дълбоки прашки(имаше и бразилки) и ми свършиха също чудесна работа , но те са по - скоро за да изглежда добре и прибрано ако сте с рокля , а и трябва да са ви намаляли лохиите , че прашки с превръзка малко зор.

Редактирам се.Сега отворих сайта севън секъндс да видя какво е бельото.Ами абсолютно същото е като това, което си купих но с 20 левя по - скъпо.Препоръчвам ви да обиколите малките магазинчета , че в нета доста са завишени цените явно.

# 489
Вече мина 1 месец от секциото.  Лохиите бяха доста слаби.  Повечето време го изкарах с ежедневни превръзки.  От петък вечер има промяна, по скоро като месечен цикъл.  Днес почти нищо.  Възможно ли е да ми е дошло преди да са ми свършили лохиите?!? Много странно ми се  вижда.  Иначе утре съм на преглед при АГ и ще я питам,  н ида чуя и други мнения.

Аз първо си купих обикновен Ластичен колан, какъвто ми бяха дали и в болницата.  Преди да родя си бях взела и един колан, който се води за след раждане, но той ми е голям и така и не можах да го ползвам.  После си взех обикновено ластично бельо подобно на това, което е качено, като снимка по-горе от квартален магазин.  Нося го, но не всеки ден.

# 490
М_lady, ako ще го правиш в заведение ще си е просто почерпка, а не погача.
 Погачата се прави на деня ( не съм чувала, че трябва да е в събота... може и да греша, не споря ) като за първи се брои деня в който са родени ( че аз бях объркала и бях планира за следващият ден, но в църквата ме поправиха).
 Яде се само сладко!!!
 Когато дойдат жените в дома, ако има някоя в цикъл трябва да каже на майката за да не се изрине детето. Като децата също трябва да са само момичета.
 Питка се меси от майката ( аз я поръчах с двама ревлювци не успях да омеся ).
 Питката вече се чупи и платното се държи от жени на които и двамата родители са живи. Тази която чупи питката нарича, но без да се меси в съдбата на децата. Първото парче е за Богородица второто е за майката.
 В платното се поставя парчето за Богородица и всички оставят в платното парички като хубаво е да има и железни. С тях в последствие се купува нещо за децата.
Та платното с парчето питка и паричките се качва на най-високото място в къщата ( аз го сложих над кухненските шкафове).
На 40 ден от питката ( пак се брои първи ден деня на питката) се развързва парчето се натрошава и се дава на животните, най -вече на птички.
 Жените когато си тръгват не се изпращат, нищо не се изнася от вкъщи.

Това е от североизточна БГ в друг край на БГ може да е по-друг начин.
P.S  Тъкмо успях да напиша поста и ревльото се събуди 1 час по-рано...

# 491
Момичета help, днес ми тръгна коластра, твърди са ми гърдите, сега цедя с помпа, ама едната си седи твърда, какво да правя?

# 492
Вземи си топъл душ и след това цеди. Масажирай мястото, където е твърдо. Може да си купиш и лецитин.

# 493
Имам един въпрос-колко време след секциото ви раздвижиха?
На същия ден или на следващия?

# 494
Имам един въпрос-колко време след секциото ви раздвижиха?
На същия ден или на следващия?
На следващия раздвижват. Но моето беше в късния следобяд и ме вдигнаха заедно с другите, който ги оперираха сутринта. Станах по лесно отколкото предните два пъти. Ни тъй като беше започнало да ме боли сутринта ме обезболиха, това също помогна да стана по лесно.

Общи условия

Активация на акаунт