Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖

• 24 505
  • 794
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Лизи, да лецитина е хранителна добавка, но  когато бях със запушени канали, за него ми каза моя приятелка, която беше минала мастит. Аз бях решена да опитам всичко, защото ако не си помогнеш ти, няма кой. Не е сто процента сигурно помага или не, но аз го пих, и успоредно с него преди кърмене слагах топъл компрес, след кърмене слагах начукан зелев лист (сока да е излязъл от жилките), и по време на цедене, масажирах.

# 511
Лизи, лецитинът е против запушвания, за да не направиш някой мастит.

# 512
Тази нощ беше ужасна, ставах на 2,3 часа да се цедя, а то си остават гърдите на камък, все едно нищо не съм направила, тая сутрин цедих повече време, като сменях гърдите на 5 мин, пробвах и легнала да цедя, защото външната част на гърдата към подмишниците е на камък и хич не се отпуска, само на челна стойка не застанах, направих и един компрес- студен и сега пак ме болят, а съм се цедила до преди 20 мин

# 513
Лизи вземи си Лицетин 3-4 таблетки на ден. Аз лично поех 3х1. Преди да започнеш да цедиш си вземи горещ душ или сложи горещ компрес на гърдите, внимавай да не се изгориш все пак. Топлото е да отпуши каналчетата и кърмата да тръгне по лесно. Трябва да е доста топъл, но да не те гори. Топлех кърпи в микровълновата, че е най лесно. Докато цедиш на гърдите се прави масаж, особенно на частите, който са твърди. И не слагай сутиен, остави гърдите свободни или сложи широко бюстие. Каква ти е помпата?

# 514
Нормално е. Тялото ти генерира някакво количество сега и чака "отговор" от бебето колко му е нужно. При мен и двата пъти продължи около 2 седмици. После количеството се регулира и тези бучки, запушвания и неразположения остават в миналото.

# 515
Здравейте,
Колко време стоя щипката на пъпната връв при бебета ви преди да падне и с какво тренирахте пъпчето докато е още с щипката ? Забравих да попитам, а съм забравила очевидно Simple Smile)))

# 516
Здравейте,
Колко време стоя щипката на пъпната връв при бебета ви преди да падне и с какво тренирахте пъпчето докато е още с щипката ? Забравих да попитам, а съм забравила очевидно Simple Smile)))

При мен падна на 3тия ден мисля вкъщи. Или 6ти ден след раждането. Чистих със спирт (с тампон за грим) и затягах кончето. След като падна, продължих със спирта и спрей, който ми изписаха.

# 517
Лизи, бях по същия начин. Едната гърда откъм подмишницата беше на буца. Начуквах си зелеви листа и ги слагах в сутиена. Сменят се на 2-3 часа. Топли душове и след това цедене. Но мисля, че на мен най ми помогна лецитина. Четох из темите, че може 3х2, иначе май е 3х1.

# 518
  • София
Лецитин и аз пиех 3х2 и после намалявах дозата постепенно.

Пъпчето на Йоана и падна чаак на 15тия ден от раждането, третирах със Спирт 90%, откакто падна със 70%.

# 519
Цоп и аз при вас. Шести ден кърмене, още сме на коластра, но започва преходното мляко сякаш и там ми е надеждата да разбия буците, че само с компреси, лецитин, бебе и помпа не успявам. Смуча и Bryonia хомеопатично по съвет на педиатърката, но не се разнасят уплътненията точно където Лизи казва, горе към мишницата.
Почнаха и коликите, давам BioAmica, сякаш има известен успех, но не е достатъчно. Чудя се за пробиотик и какъв.
Приятно ми е да съм сред вас отново, но не знам и аз колко ще успявам да се включвам. Неспането и хормоните ми идват в повече... имам чувството, че мозъкът ми гори и не успявам да мигна дори в малкото време, когато това е възможно.

# 520
Ходих на преглед при АГ, матката се е свила идеално и се е възстановила за 1м все едно не съм раждала, по нейни думи.
Коремището обаче си ми седи голямо и то няма и как да се свие за сега, че се тъпча със всичко, което ми забранваха по време на бременността. Наистина от лохиите съм минала директно към мц.
Даде ми зелена светлина и за секс и за тренировки и басейни и море и вся и всьо.  😁

Дойдоха на Никол картите,  черно-бели от едната страна, цветни от другата.  Чакам я да се събуди да видя дали ще са ѝ интересни.  🙂

# 521
Ходих на преглед при АГ, матката се е свила идеално и се е възстановила за 1м все едно не съм раждала, по нейни думи.
Коремището обаче си ми седи голямо и то няма и как да се свие за сега, че се тъпча със всичко, което ми забранваха по време на бременността. Наистина от лохиите съм минала директно към мц.
Даде ми зелена светлина и за секс и за тренировки и басейни и море и вся и всьо.  😁

Дойдоха на Никол картите,  черно-бели от едната страна, цветни от другата.  Чакам я да се събуди да видя дали ще са ѝ интересни.  🙂
От къде ги поръча? Аз вчера поръчах на Пламенка! Надявам се скоро да дойдат! Моите са на 4 етапа(0-3мес,3-6мес,6-9мес,9-12мес)Ще видим дали ще и харесат,но принципно мн бързо и писват нещата и само гледа да реве и да е на  ръце🙈

# 522
Милото, поръчах ги от bebche.eu.  Аз на няколко места гледах, но само в този сайт пишеше, че са водоустойчиви.  Ти от къде взе? Не са ми попадали такива на възрастови етапи.

# 523
На Ади пъпчето падна на 5тия ден.До тогава не го третирах с нищо , че не бях разбрала.Като падна със 70 процента спирт само.
Ние днес бяхме при педиатърката , и като и задавах въпроси кимаше удобрително , все едно всичко е нормално и напъването и неспането и новия цвят и "аромат" на акото , в крайна сметка каза, че е здрава.Да продължа с млякото ,което давам пък ако нещо спре да ака тогава да "помагам".Не знам , днес от полунощ до сега е спала няма и 7 часа....сега най - накрая заспа и се моля да подремне.
Иначе днес чакам хибридна раница под наем за една седмица , ако ми допадне ще я купя, макар че е близо 300 лева , но просто вече оставам без ръце и кръст.Малката вече е 55 см и тежи 4,400 близо , след два дена става на 40 дена.Нищо не и е интересно за сега , нито люлка , нито играчки , може би чат пат белия шум я успокоява.

# 524
Милото, поръчах ги от bebche.eu.  Аз на няколко места гледах, но само в този сайт пишеше, че са водоустойчиви.  Ти от къде взе? Не са ми попадали такива на възрастови етапи.
Аз поръчах от carrot-bg.com

Общи условия

Активация на акаунт