Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖

• 24 487
  • 794
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Моята щерка през деня цока често, макс на 2часа. Следя по приложението, че прави по 10-12 кърмения на ден, което е ок май. През нощта спи повече, снощи даже 5часа, но да се има предвид, че преди това мрънка поне 2часа. Рано е да се говори за режим, но гледам нощния сън да и започва към 22ч, което значи, че от 19ч натам не спи, къпане, мрънкане, рев и заспива като дробче. Става към 2-3ч и сутрин в 7ч. Това ориентировъчно де, ама пак има по някой час сън нощем. Давам био гайа и Лефакс, успокоиха и се коликите.

Аз я слагам в люлката, не че търпи повече от 5-10минути. Най-голямото и забавление е баткото, върти си главата постоянно да го търси, а той все пее, подскача и като създава шум и е интересно.

# 571
Искела, моя слинг е от бейби бокса, еластичен дълъг, не знам другите такива ли ползвате. Не е конкретна марка, но пък е безплатен 😂 Научих се да ги вързвам по ютюб 😂 слагам го вечер за 1 час макс, като изкарвам кучето, но ми е много тревожно - да не падна, да не падне той... само глупости са ми в главата. Нищо не ме боли от него, а на мъника му харесва и си спи през цялото време. Кофти ми е това че е дълъг и се влачи по пода докато го вържа.Катето и още някой също бебеносиха.

Барбалена, моя юнак суче на 2 часа. Рядко прави пауза 3 или 4 часа. Понякога суче и на са…Сутринта бяхме на фотосесия, от мачкането добре си попръцка, после спа 3 часа. Понякога виси цял час на гърда, след това спи много добре.

Май има колики, сутрин се напряга няколко часа не може да пръцне. Не плаче, но е неспокоен. Слагам му топъл силиконов компрес и леко го отпуска.

# 572
Точно и аз затова се “радвам” поне, държи ме във форма. Иначе при нас среден вариянт няма, или спи или реве. Мислих, че са колики, но вече не. Не е възможно коликите да минават на секундата, в която го взема на ръце. Просто, докато бях болна и бабите го гледаха го научиха на ръце, особено на ММ майка му, дори не го чака да зареве, такава паника в живота си не съм виждала.. Но нямаше как, бях с вързани ръце, предпочетох бебето да е в безопасност и да не го заразя, друг е въпроса, че тази седмица с нея ми беше ад. Дойде на хотел, уж щеше да помага, да готви, да помага с домакинстаката работа, а тя разхвърли апартамента до пълна мизерия. ММ ми обясняваше как тя щяла да гледа бебето перфектно, а няма да обяснявам как му мяташе главата и не можеше да смени един памперс, после ми вика, легни, почини. Аз нямаше как да я оставя с бебето без надзор, положението беше трагично, може би звуча като лигла, но ако бяхте на мое място и виждахте как държи бебето щяхте да сте като мен, сигурна съм. Поне вече видях и знам, че мога да имам доверие само на майка си, за помощ, за гледане и т.н.

# 573
Момичета, да напиша и тук,  че другата тема западна май  Grinning УТРЕ ми изписват едното бебче! Много съм щастлива!  Сцепих се да рева,  като  разбрах.

Цеденето  се оказа кошмар  за няколко дни,  но поне имам кърма!

Корема ми е ужасен,  като балон пълен с вода,  много ми е трудно  да пътуваме,  защото във всяка неравност  корема  ми отива на различна страна и боли,  взех един колан за кръст,  дано да свърши работа  и утре  да ми държи  корема,  защото  трябва  да пропътуваме 500 км за да вземем бебо!
И бебка вече не е на венозно  хранене,  качила  е грамчета,  в понеделник беше  1,700кг ,  днес е 1,860,  стискайте палци  скоро да си я приберем и нея!

Редактирам : чайовете за кърма помагат,  по лесно се цедя и имам повече  кърма след  такъв чай,  ще приложа снимка отдолу.
Иначе съм чула и за таблетки Лактил,  май имат същите неща като чая в тях,  за който не е фен на чай.

Последна редакция: сб, 27 авг 2022, 12:55 от Lizi:) :)

# 574
Moni  зависи за каква люлка питаш.Аз имам 4mums, много е яка , ама Ади не и е особено забавна , може да поседи за кратко ама ако реве не я успокоява.Имам и една като кош,легло- люлка.Днес я пробвах , не успя да заспи ама се люляше сравнително кротко.Инапе спиред м2н говориш точно за колики, просто се успокояват от топлината , от ритъма на сърцето , знам ли , моята е същата.
Лизи, браво , чудесна новина.
Аз носилката само онзи ден я слагах , вчера малката като се напъваше не искаше в нея , с и беше супер жега.Всъщнист излизах замалко с нея , но бързо взе са реве.Ако е така до края на седмицата няма да бързам да купувам.Може би ще си наема пак друга да пробвам, но за есента със сигурност искам да имам нещо за бързи магазини или ходене до педиатър.
"Ние" днес ставаме на 40 дена.Ходихме на църква и мина приятно.Ади се държа прекрасно през целия ден.Ако се дължи на Пандата ще си направя абонамемт в някоя аптека, казвам ви!  Почерпихме се с майките и приятелки и изпълнихме няколко ритуала.Сега съм изтощена :/ Качвам малко снимки

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 11:20 от Орехче

# 575
Лизи, прегръщам те силно. Скоро и с момиченцето ще се гушкате.

Мони, не си лигла, нормално е да се притесняваш, когато нямаш доверие или виждаш че някой е неадекватен. Аз лично, не винаги имам на себе си доверие.

Орехче, много сте сладки ❤

# 576
Моята щерка през деня цока често, макс на 2часа. Следя по приложението, че прави по 10-12 кърмения на ден, което е ок май. През нощта спи повече, снощи даже 5часа, но да се има предвид, че преди това мрънка поне 2часа. Рано е да се говори за режим, но гледам нощния сън да и започва към 22ч, което значи, че от 19ч натам не спи, къпане, мрънкане, рев и заспива като дробче. Става към 2-3ч и сутрин в 7ч. Това ориентировъчно де, ама пак има по някой час сън нощем. Давам био гайа и Лефакс, успокоиха и се коликите.

Аз я слагам в люлката, не че търпи повече от 5-10минути. Най-голямото и забавление е баткото, върти си главата постоянно да го търси, а той все пее, подскача и като създава шум и е интересно.

Неизвестна, аз давах само биогая три дена но сякаш няма ефект. Голямо напъване да пръцне и да се изака. Днес включих лефакса, та мисълта ми е след колко дни започна да действа тази комбинация.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 21:22 от Linka@

# 577
Орехче, много сте хубави ☺️
По обсъжданите теми, аз слагам Ави на люлка-шезлонг, но трябва да е спокойна, ако реве абсурд да я успокои. Когато е спокойна се люшка и мога да свърша нещо. Иначе бебка най-добре спи сутринта и до обяд, буди се само да хапне на 3-4 часа и заспива пак. Следобед към 2-3 започва с мрънкането, не реве, но иска на ръце и през час на гърда. Давам колийф за колики, но изобщо не съм редовна,особено с тези 7 пъти на ден и чакането предварително, при кърмено на поискване бебе е трудна работа. Давам ги по 2-3 пъти на ден, слагам възглавничка с гроздови семки и е спокойна, не знам дали от тях или защото сме късметлии с леки колики. Пробиотик не давам, бях чела, че в кърмата се съдържат всички нужни бактерии, които се осигуряват чрез пробиотиците. Обсъдих го с неонаталога, който беше напълно съгласен и направи няколко цветущи коментара за пробиотиците. Изтеглих едно приложение за бял шум - white noise for babies, много я успокоява и приспива шума на влакчето от там, днес обаче се почувствах виновна, че постоянно го пускам, за да си свърша работата, спрях го, оставих я да се разреве, за да я взема да се гушкаме 🤷😃 и да ви се оплача, от болницата ни бяха подарили памперси пуфис, сложих точно 4, уж да ги пробвам, не стига,че за пръв път ми протече памперс, ами и дупето се зачерви както никога до сега 😡😡 много ме е яд, без повече експерименти, слагам памперс премиум кеър и да ми е мирна главата.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 22:42 от M.Angelovaaa

# 578
  • София
Орехче, много сте хубави. Пу пу. А какъв символ имат чушките?

Линка, трети ден давам комбинацията. Но дъщеря ми няма проблем с акането, на кърма е и върши работа почти на всяко хранене, пръцка си спокойно също. При нея драмата беше с червата, чувах ги как къркорят и тя се свиваше много, днес вече понамаляха.

# 579
Милото, съчувствам, ужасно е с мрънкащо бебе... Аз направо блокирам Grinning И почвам...едната гърда, другата гърда, на рамо, на корем, на ръце, люшкане, гушкане, на шезлонгс, на леглото... И все мрънка, но не мога да разбера каква е причината. Аз още не давам нищо за колики, и пробиотик не давам...

Лизи, много се радвам за вас Heart Eyes Хайде скоро и бебка да си приберете!

Орехче, много сте сладки! Heart Eyes

Вещице, ние сме на час-час и половина понякога Laughing На мама цицомана Smile

Бяхте говорили за масаж и гимнастика. В моята книжка пише, че се почват, когато бебето стане на месец, месец и половина и над 4 кг.

Заспивам, едвам гледам Sleeping

# 580
  • Пловдив
i.skela за слинг: аз я нося вън на разходка (като повече не иска в количката) и после я разнасям из нас, като видя, да кажем, че след час би трябвало да се събуди да хапва. Да кажем за деня може би има 5 часа, защото изкарва две дремки в мен (но не всеки ден, а през ден. Нямам болки нито е кръста, нито в гърба, защото така го връзвам, че се разпределя тежестта.
Ние пробвахме в люлка шезлонг, ноо още е малка, а и тя се разплака 🙂 засега лежим на пода и гледаме разни висулки. Пак така успявам нещо набързо да направя.

# 581

Все едно моя син си описала Simple Smile Чак не мога да повярявам, чв през нощта ми се събират 5-6 часа сън без прекъсване. За разлика от каката, която през 2 часа искаше да суче.

# 582
Привет, аз последните дни разчиствам бременни и големи дрехи и обикалям по молове да попълвам липсите, за децата също пазарувах, че идва 15.09, мисля, че вече съм готова с всичко. Дъщеря ми е на море, средното на ясла и с бебето и мм добре си изкарахме Simple Smile в този ред на мисли, лиши си, че Мишето е момиче, по цял ден по магазините, само яде и спи, а брат й ревваше само като види мола от близо

# 583
Ох, поздравявам ви за куража. И на мен ми се иска, ама не ми стиска. Онзи ден след некратко обмисляне, влязох с количката в кварталния магазин да си взема нещо сладко, видях, че на касата има струпване и буквално избягах навън...

Каката също ме е страх да я пускам на ясла. А трябва. Но се ужасявам от мисълта, че малкия може да се разболее. С каката благословях всеки един ден, в който беше здрава. Разболя се за първи път на 10-11 месеца, от розеола... Вдига температура 2-3 дена и й мина. Обачееее, градинският сопол е друго нещо Flushed

# 584
Бебо много го мъчат колики, снощи рева безутешно близо 3ч, какво ли не пробвахме. Както се отпусне да придремне, ревва с пълно гърло, гърчи се, зачервява се целия и нищо не е в състояние да го успокои, гушкаме, топлим коремче... и изведнъж минава, до следващия спазъм. Не виждам какво друго може да е, освен колики.
Давам БиоАмика, някоя от вас ползва ли ги? Редувате ли с нещо? Чудя се за БиоГая.

Иначе се кърмим успешно, той сам се буди на около 3ч да яде. Но понякога суче само от едната страна и пак трябва да вися на помпата. А така ми се иска да я махна, но пропусна ли, веднага усещам дискомфорт и започват да се образуват бучици в гърдите. Ще продължа лецитина и брионията, има ефект.

Ние имаме само шезлонг, но е малък за него. Подариха ми и раница Ергобейби, но и за нея е рано още, макар че я дават от новородено. Та си карам с болките в гръб, кръст, ръце..

Общи условия

Активация на акаунт