Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖

• 24 545
  • 794
  •   1
Отговори
# 345
Спи вече 5 часа?!?! Нормално ли е?! Като през това време го кърмих 3 пъти... Преди това обаче беше кисел и едвам заспа след по-дълго будуване. Ох, каква ли нощ ме чака? Изпитвам тих ужас какво мрънкане и рев ще са Sob

# 346
  • София
Меджик, пробвала ли си с бял шум? Сигурно си, ама да напомня. Малката много се успокоява от него.

Днес има магнитна буря, вечерта ще е чудесна, да знаете 🤣

# 347
Момичета, как се справяте с готвене и пазаруване? Готвите ли или купувате готови храни? Всички знаем как сме с времето и графика с  бебе...

# 348
Plamingo да , вече само на Ам от два три дена.Отвреме наврвме само за успокояване кърмя или да ме източи , че едната гърда беше се втвърдила.Много ме е яд ,че количествата са нищожни  ,но какво да се прави.
Болибон , права си ,просто търся варианти Sad иначе и тя яде повече от указаното.
Готвенето е зор вкъщи.Тази седмица веднъж направих мусака и снощи изпекох готова овкусена риба.Ядем каквото има.Аз всъщност почти не ям.Днес добре , че приятелката ми купи една закуска , това ми е яденето.Даже току що се замислих , че не можах да си направя стрии от бременността , но ако продължавам да не ям ще получа от рязко отслабване.

# 349
Моята все още спи стабилно. Будя я да яде и пак заспива. Бодува по някое време около 1ч. Като яде пак дреме, но през повечето време е будна, накрая чак дреме.

В момента имам време за домакинска работа. Готвя иначе, че нали свекърва ми идва да помага вечер и трябва да има ядене и за нея. Страшна помощ ми е, думи нямам и нея да я предвиждам. През деня сме си сами с каката, която пък не иска да спи на обяд, ама тя спи докъм 9ч сутринта и за съжаление и аз не мога да си легна. Днес реших, че ми се яде боб и съм си сготвила боб, хич не ме интересува кой ще яде и на кой му харесва. Изпекла съм си и хляб, в хлебопекарната. Няма да рискувам и с люто, че ако и докарам колики поне да знам, че е от боба.
С каката нямах време за нищо, тя ядеше по 1ч, спеше максимум 20 Мин и после ревеше като магаре. Някога и толкова не спеше. Ако успеех да се наям си беше чудо. Свекърва ми пак идваше да помага вечер към 20ч и си тръгваше сутринта в 7ч, даже не изчакваше да заведа баткото на градина. И сега е така. Предния път и изтърпях помощта 1 седмица, да видим този път колко ще е. Само дето предния път след нея дойде майка ми. Тя си седеше вкъщи и готвеше поне, обаче като започнеше да ме пита как да наготви нещо, направо не знам къде ми бъркаше. Ще кажеш, че е някое дете и сега се учи да готви. Че освен това и двете ме вземат за оплаквачка и току ми се оплакват, аз не ги и слушам като говорят де, само им хъмкам, отлично мога да ги изключвам като почнат да се жалват. Като сме си сами каката е дете мечта, ходим заедно да будим бебето, заедно я храним, гушка я, закача я, като спи не я бута и не иска да я буди. Като баща и си е вкъщи пак няма проблем. Обаче дойде ли бабата и тя рязко започва да не слуша. Баба и се опитва да я изгони от спалнята, ама бабата седи там, Сиса не иска, тя в момента не се отделя от мен, явно се притеснява да не изчезна, и става една не ми говори. Снощи се карах на бабата да остави детето на мира, не ми пречи, тя цял ден си е там като Криси е будна, защо сега да трябва да се маха и детето не може да разбере защо през деня може и в един момент вече не може, като иска да ми се сърди. И ММ дойде чак в един момент да се намеси и и каза да чува какво и говоря, а да не продължава както си е наумила.

# 350
Готвенето е рядко при нас. Мъжът ми работи по 12 часа,а като почива ходи на друга работа.🤷♀Купувам готово или готвя,но е рядко.
Белия шум на нас ни помага,но Племенка е доста музикална като и пусна музика и се успокоява,но за кратко.
Днес цял ден спи и не ми се мисли довечера какво ще е🤣☺

# 351
Ще си кукуваме двете, Милото Joy Айде, до тук бяхме със спокойствието ние. Вече се събуди и почна да приплаква, мята ръце, крака...

# 352
Пробвам бял шум,  днес в парка спа до водата, пробвахме вкъщи с вода,  червена светлина, Моцарт,  птички,  мелодии нищо...  Спа 20 мин върху мен сега,  пръцна и отново всичко отначало...
А как се поти като е върху мен,  бях готова да стоя още два часа само да поспи... Но!

Аз не ям буквално,  ако изям един малък кроасан или една филийка през деня това е.  ММ прави някакви неща, опитва се да ме нахрани ама слабо...
Имаме една българка в града готви българска кухня и предлагат доставки, но е в България 2 месеца. Септември се прибира и много ще ни улесни... Незнам дали ще започна да се храня, но поне ММ.  Няма шанс да сготвя, той буквално наистина реве цял ден Disappointed Relieved
Днес прави месец снимка не можем да му направим... Ще се разболея вече Disappointed Relieved

# 353

Днес има магнитна буря, вечерта ще е чудесна, да знаете 🤣
Затова ли днес цял ден ми пулсира главата, а малкия не искаше да заспи Dizzy Face

# 354
  • София
Най-накрая да се запиша и аз в тази тема. Ние все още сме в болницата, в Събота  живот и здраве ще ни изпишат.  Вече нямам търпение да се приберем.  Малката днес цял ден е при мен, спи супер не спокойно, буди се и реве неистово. Най-дългият и съм беше върху мен, около час,  после и двете бяхме вир вода.
Давам и да суче, но после и до давам АМ, защото не съм сигурна колко кърма имам.
Ще видя довечера дали ще се смилят над мен, за да я вземат отново в Неонатологията и да поспя малко.

# 355
Привет,
И аз се записвам в темата.
Ние сме все още в болница и ще ви изпишат най-вероятно в понеделник.
Имам нужда от помощ, защото съм забравила всичко.
Кога Ви дойде кърмата след секциото? Също така дохранвахте ли с адаптирано мляко?
Аз все още не усещам напрежение в гърдите, секциото ми беше вчера и сега го храня с АМ, което ми дават през три часа в болницата.
Казаха да го слагам по 5 Мин на всяка гърда, но то няма нищо

# 356
Tedi,  ти беше в Щерев, нали? Там просто им го даваш.  Няма да мрънкат. 🙂

Konstantina, на 3я ден след секциото ми дойде кърмата и двата пъти.

Днес ужасно ме боли глава. Сега видях, че сте писали за изригвания.  Надявам се на спокойна нощ, че да поспя малко, дано ми размине без хапчета.  След тази бременност и шепите с хапове не искам да виждам лекарства.

Никол май я държах гладна.  2 дни проплакваше повечко, но само на вечерните хранения.  Вдигнах ѝ млякото с 10мл.  Вече е почти на месец и яде по 100 мл АМ 7 хранения на ден.  Трябва ли още да се качва?

# 357
Привет,
И аз се записвам в темата.
Ние сме все още в болница и ще ви изпишат най-вероятно в понеделник.
Имам нужда от помощ, защото съм забравила всичко.
Кога Ви дойде кърмата след секциото? Също така дохранвахте ли с адаптирано мляко?
Аз все още не усещам напрежение в гърдите, секциото ми беше вчера и сега го храня с АМ, което ми дават през три часа в болницата.
Казаха да го слагам по 5 Мин на всяка гърда, но то няма нищо
Ден след секциото имах по капка - две коластра. Трети - Четвърти ден при мен тръгнаха нещата. Но на мен ми казаха да го държа по 15 мин минимум на гърда и после адаптирано. Последните два дена в болницата го претеглиха - оказа се че е изгълтал 10 мл, което е достатъчно и го оставиха само за през нощта на адаптирано. Имайте търпение и вярвайте, че ще потръгнат нещата!

# 358
Константина, моето секцио беше във вторник, кърмата ми дойде в петък. Донесоха ми бебка 3 часа след секциото, веднага засмука, въпреки че според мен нямаше какво. До третия ден не усещах напрежение в гърдите, изведнъж се случиха нещата. Докато бяхме в болницата постоянно слагах бебка да цока, по 15 минути я държах на гърда, за да стимулира. После и давах АМ, за да не стои гладна все пак. Слизането на кърмата съвпадна с деня на изписването ни и от тогава е изцяло на кърма.

# 359
Момичета, обърнахте ли внимание на епикризата колко пъти и на кой ден са дали Ка Вит на бебчетата при вас?

Общи условия

Активация на акаунт