Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖

• 24 481
  • 794
  •   1
Отговори
# 600
Мамите които са подавали за еднократна помощ за живородено дете в Социалните. Кога сте подали и някоя имали превод? В смисъл даже тези от вас които са раждали в близките години. За какъв период ви напарвиха превода?

Пратих имейл преди 2-3 дни, моя позната провери след това по входящия номер и са й казали, че ще получа превод след 15.09

А това горе на снимките не е слинг, а раница. Аз инах такава и я продадох, но много мои познати са доволни, мен обаче ме болеше кръста на по-дълга разходка. Сега може би ще пробвам тула.

# 601
Ох, момичета, Миша започна да се дави докато яде. Пълни бузите с мляко, но явно не може да глътне, но не пуска цицата. Яде все едно от 1 седмица не съм го хранила. С баща му не страдаме от липса на апетит, но той бие  всички рекорди просто. Отделно няколко пъти преждк и повръща…
Отделно ми расте мъдрец и полудявам, тъкмо минаха родилните болежки… изпих една аптека ибопруфен, скоро без стомах ще остана…
Аз така минавам да си помрънкам  просто…

# 602
  • Бурса
Меджик надявам се да не се сърдиш но така като гледам на снимките ми се струва че бебчо е малък за тази раничка още. Крачетата сякаш висят а не са вдигнати като на жабче. Не претендирам че имам някакви знания по темата, но до колкото съм чела и виждала, затова в началото се препоръчват слингове.

# 603
  • София
Ох, момичета, Миша започна да се дави докато яде. Пълни бузите с мляко, но явно не може да глътне, но не пуска цицата. Яде все едно от 1 седмица не съм го хранила. С баща му не страдаме от липса на апетит, но той бие  всички рекорди просто. Отделно няколко пъти преждк и повръща…
Отделно ми расте мъдрец и полудявам, тъкмо минаха родилните болежки… изпих една аптека ибопруфен, скоро без стомах ще остана…
Аз така минавам да си помрънкам  просто…

Пробвай да изцедиш малко преди хранене, за да намалиш първата силна струйка. И моята го прави това и ако случайно не е яла по-дълго време от една от гърдите и така процедирам.

# 604
Меджик надявам се да не се сърдиш но така като гледам на снимките ми се струва че бебчо е малък за тази раничка още. Крачетата сякаш висят а не са вдигнати като на жабче. Не претендирам че имам някакви знания по темата, но до колкото съм чела и виждала, затова в началото се препоръчват слингове.

Не се сърдя Stuck Out Tongue Winking Eye
Дават я от newborn и се води слинг.
На едната снимка снимка още не се е кротнал, като предния път се изви,  после се отпусна сгънахме крачетата и беше добре. Аз го проверявам това, иначе няма да тръгна и да го оставя в нея.
На първата снимка е ок, ама е отгоре направена и не се вижда Blush
Гледах клипче че се подгъва отдолу, но другия път няма да го подгъна да видя как ще е.

Ergobaby Embrace Baby Carrier for Newborns from Birth, Extra Soft & Ergonomic with Head Support, Oxford Blue https://amzn.eu/d/bnSvQiu

# 605
Нашите колики се оказаха недохранване... бебо просто не суче колкото трябва, а имам кърма много. Пробвам сега да изцеждам в шише и не пие повече от 50-60мл, а трябва да е между 80 и 100мл за бебе на 13 дни. Забравя да гълта или плюе, като реши да спира, един път повърна на фонтан. Но вече не плаче, явно от гърда още по-малко е приемал. Ще говоря с педиатърката днес, вече в чудо се виждам...

За еднократната помощ ми излезе информация, че има срок за получаване 14 дни. https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi+na+uslugi/izpalnite … i/uslugi-814/1742

# 606
Молбата за еднократна помощ и за детските се подава не в месеца когато сте родили, а следващия месец. Срока за подаване на документи еднократната помощ е 3г. Документите се подават в социалните по НАСТОЯЩ адрес.
Аз септември ще ходя да подавам за еднократната за 3 дете, за детските и за помощта за първокласник. Реших, чеше свърша всички наведнъж вместо да киснат два пъти там.

# 607
  • София
Ех, наистина ли е само по настоящ? Ще ми откажат ли, ако подам по постоянен?

# 608
Ох да се оплача и аз, имахме няколко тежки дни, 3 дни преди да направи месец я започнаха коликите и започнах да давам капки.
Поне има ефект.
И другото..купих си помпа да видя колко кърма имам..с 300 зора и мъки изцеждам по 40мл от двете гърди.
Така се надявах да е повече и да не се налага АМ, ама уви , дохранвам постоянно , дори има моменти в които направо й давам шишето.
Мисля да си взема чай за стимулиране , дано има някакъв ефект, ако не ще си я караме така Simple Smile
Лошото е ,че нямам много време да се храня нормално, и може би и това допринася за липсата на кърма..

# 609
Няма да ти ги приемат по постоянен. Но можеш да ги изпратиш по пощата или на e-mail обаче не съм го правила и не съм запозната как става.
Преди беше по постоянен и ми беше много добре с голямото. Събирах документите и ги пращах на братовчедка ми, тя работи към социалните. Ама на 3г го смениха по настоящ. Аз тогава някъде си смених и постоянния адрес защото ми трябваше за ДГ да е във Варна.

# 610
Аз подадох документи след като ме изписаха , около 25ти ЮЛИ да е било.Казаха ми да чакам превод чак след 15ти Септември.

# 611
Можеш и по мейл.

# 612
Молбата за еднократна помощ и за детските се подава не в месеца когато сте родили, а следващия месец. Срока за подаване на документи еднократната помощ е 3г. Документите се подават в социалните по НАСТОЯЩ адрес.
Аз септември ще ходя да подавам за еднократната за 3 дете, за детските и за помощта за първокласник. Реших, чеше свърша всички наведнъж вместо да киснат два пъти там.
Аз за детски реших да подам октомври на сина ми тогава ще подновявам молбата. Иначе знам че е по настоящ адрес и детските са така.Иначе подадох за второ дете и отделно подадох за еднократната помощ за осмокласник . Мен ме интересуваше колко се бавят като време парите? Месец,два,три?

# 613
  • София
Ще се опитам да се организирам да сменя настоящия адрес, така или иначе ще трябва. От една година сме в новия апартамент и още се мотам.
Ако реша по мейл, трябва да е на социалните към общината, в която съм регистрирана ли? И знаете ли дали се получава мейл с обратна връзка, ако нещо не е ок с документите?
Аз ще подавам и за детски, май ще успеем да се класираме този път, вече сме четиричленно семейство, а и ММ имаше месеци без сключен ТД. И за детските ли пак е по настоящ адрес?

# 614
Първите два пъти съм ги получавала със следващите детски. Аз защото все в края на месеца се сещам да подавам документи, а детските са около 15 число. Че и в моя случай за детските ги подовам след РД на второто дете и все преди Коледа, или между Коледа и НГ се сещам да отида.

Общи условия

Активация на акаунт