Вече във "Родени" - НОЕМВРИйчета засмени!

• 18 877
  • 294
  •   1
Отговори
# 240
тюх, и аз пропуснах Тв изявата на Нийчето, понеже не съм влизала 2 дни във форума, жалко, но съм сигурна, че  е била страхотна! Hug
като чета за слънчевото време в Стара Загора и варна, направо ви завиждам - тук забравихме какво е слънчев лъч - само в очичките на бебочетата се виждат, като са напапкани.  Като се нахрани, Ники "гука" и се усмихва - все ми се струва, че млага и емоция, не е несъзнателно само... Party
Рени, да се вихриш за всички ни из Банско и чакаме снимков материал после! Crazy
Карил, и от мен благодарности за положителната енергия! И на нас ни предписаха Вигантола след 35-ия ден...и аз в началото позабравях да го давам... Sick
Много ще се радвам да се срещнем предпразнично - нямам нищо против "Дон Домат", но предлагам да помислим и за Mall-а ня Стамболийски, какво ще кажете? Идеята на Ивето за подаръци е страхотна - да уточним бебчетата ли ще радваме (май е по-логично да е така Joy) и да купя нещичко утре като излизам да се правя на коледно джудже...
Моята свекърва, слава Богу, е добре - има счупен ломбален прешлен, в реанимацията на ИСУЛ е, но док казва, че няма опасност вече....Поне 2 месеца трябва да е обездвижена - какви неща съм премисляла тези ако беше останала на легло, ужас.. ooooh!
Мерелин, аз редувам чайче на Хип и лактогонното средство (български, в розова кутия) - като имам повечко млеконадой, замразявам в стерилните съдчета за урина (75 мл), които Карил препоръча.
ХУБАВА ПЕТЪЧНА ВЕЧЕР!  И аз се настройвам празнично - утре сме на купон от фирмата на таткото...малко социални контакти и за моята особа. Сестра ми ще помага с тоалет, че е с един номер по-напред с материала.... Joy

# 241
Веси, не искам да те плаша, но това със счупения лумбален прешлен може да е мнооого сериозно  Rolling Eyes. В смисъл - много сериозно трябва да се подходи към проблема. Дано свекърва ти няма остепороза. Моята майка и се случи същото след едно падане. Беше болна от друго, но обще взето заради този прешлен се залежа. Вижте там - колани  и такива неща дето трябва да се ползват, профилактика и редовни прегледи!!! Стискам ви палци!!

карил, абе тези стихове направо са достойни за химн на младите майки  Joy

За вигантола и аз щях да пиша: Изписаха ни сутрин на гладно по ЕДНА капка. Моята педи каза, че 2 са много  newsm78 Както и ако забравя да дам, да не компенсирам на другия ден.

Мамета, на коледен купон съм от работа и се чудя дали да харча пари за тоалет дето, живот и здраве, след 6 месеца ще ми е голям???

# 242
  • Ботевград
Честит Рожден Ден Sheherezada! Един безкраен празник пожелавам!  Hug
Честита месечинка на всички бебенца  Hug
Vesseto s ако съм на твое място ще осъдя общината и транспортната фирма! Как е възможно? Горката жена, ами ако наистина беше останала на бегло инвалид? Кой щеше да поеме отговорност???  #Cussing out
Карил, добре дошла отново, пак ни озаряваш със слънчево настроение  Hug
benighted чакаме снимки от Банско, ех, жалко че няма да имате сняг, но то не се знае, може и да Ви изненада  Hug Весело изкарване, пожелавам питиетата да са ледени, а скарата гореща / и страстите естествено!!!/  Heart Eyes

# 243
Здравейте момичета ,
моята черна серия продължава Sad Днес водих Микеле на детски психолог , че имаме малко проблеми с ревността и си викам , дай и аз да си споделя . Резултата е че ме диагностицираха и ме пратиха по живо по здраво със зелена рецепта в джоба #CrazyЕдинствената ми утеха е , че психиатрията се пръскаше по шевовете и със сигурност не съм най - лудата  #2gunfire #2gunfireИначе като профилактика на лошото настроение си украсихме елхата . Микаеле беше главен дизайнер ( по - късно ще ви покажа снимки )
Много ви благодаря за подкрепата ! Надявам се майка ми да се оправи най - после ( още повече , че няма сериозен проблем.Слава богу ! )
Мишо е решил да си проявява скорпионския нрав и мрънка цял ден Sad Емна  ме от 6 часа Sad Сега дреме , но в момента в който го сложа в количката и виква с пълно гърло . И Мики е в къщи и той мрънка , че болен Sad На мен пък ми идва да се заключа в тоалетната и да не изляза от там #Cussing outСега ще видим като гаврътна хапченцето дали ще ссе оправя .
Деничка , шуменка съм , мила Simple Smile Ама къде се нацепих на този шоп , ха ха ха  Joy
Хайде , мили , че започва да ми избива хистерията  hahaha
Благодарна съм , че ви има !  bouquet
Усмихнат ден на всички !
П.П Честит рожаден ден , Шехерезада , пожелавам ти цялото щастие на този свят !  bouquet

# 244
  • София, Дианабад
Здравейте от мен най-накрая!
Чета ви от 4 дена и все нямам време да вляза да драсна два реда.

Честит рожден ден Шехерезада - здраве, любов, късмет и спокойно бебе!  nbirthday

Честити месечинки на двечките Гергани - да папкат и да слушкат и да спинкат!
  newsm51 newsm51 newsm51
Мерилин - страхотни бяхте! Абсолютна ТВ звезда е Ния - розов бонбон - Пу пу!
Ивиче, аз имам познат проектант - пиши на лични.
Карил, пак си стана същата готина поетеса   newsm53 Дръж се мила, казвай си че това ще отмине   и бебе Дани съвсем скоро ще бъде най-послушното дете на света. Горе главата, че и ти му влияеш и усеща на мам като й е криво.  newsm10
Рени, Марианка - как ви завиждам за разходката в Младост... Ренка и да нправиш мноого снимки в Банско, а знам, че са направили изкуствен сняг на пистата вече - така че си подготви екипчето...  Laughing

В тази връзка, Тали права си, че е срамота да не заформим и една Дианабдска срещичка. Ние с Борис вчера 1 час се разхождахме из квартала и все се заглеждам като видя мама с количка, но като не ви познавам, освен Мони и Горис.. Дайте да спретнем и ние една срещичка - то сега е слънчево, обаче показва - 1 термометъра Weary 

А за обща среща съм супер навита и идеята за подаръчета е страхотна - за бебчовците Grinning И аз съм за някой МОЛ. Давайте мнения за ден и час...  newsm44 newsm44 Нямам търпение да се социализирам малко  newsm53
А за вигантола, Борис пие по 2 капки всяка сутрин, така каза докторката, а и фонтанелката май добре се затваря..
Роня, не се ядосвай на свеки  - и моята е шантавичка. Последното й проявление беше  - малко настъргано индийско орхече във водичката - лек против колики. А и снощи - бяхме й на гости - рожденничка, видя че му се бели челцето и ми даде някакви перли на Орфлейм да съм го намажела  newsm03 #2gunfire #2gunfire и куп подбни изцепки - резултатът - не смея да я оставя сама с бебето за секунда... Но така е като нейните деца ги е гледала баба, не съм съгласна да се учи на моето, обаче  Grinning
Веси, Златна - стискам палци близиките ви да се оправят и да се радват на внучетата си.. newsm10
Хайде безколиков ден, и нощ, и уикенд  newsm47 newsm47

# 245
Мами, ако се приеме ПРЕДЛОЖЕНИЕТО на ВЕСЕТО ЗА МОЛА на Стамболийски, може и аз да дойда, че мъжо ми каза, че ако бебо реве ще го вози из магазина с количката, докато ние се почерпваме..Там е добре - кеф ни сладко, кеф ни пица и пр...!!!! АЗ съм ЗАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА!!!

Само да не е в понеделник но обяд, че сме на черква, а във вторник в 13 часа ще ни правят ваксината!!!!
Бедствието какви хапчета са ти дали..Да не прекалиш!!! А ти кърмеше ли??Ох, забравям за секунди....кой кво...........май ще последвам примера ти Joy

# 246
Шехерезада, честит рожден ден! Бъди жива и здрава и весело изкарване довечера!
И ние даваме Вигантол от вчера. Само че нашето педи каза по 2-3 капки  newsm78  В тази връзка да ви питам - как го давате? Педи каза сутрин преди първото ядене, на гладно. Аз слагам в лъжичка, но слагам и малко мляко вътре, че то много мазно и ще остане по лъжичката иначе....Дали греша като слагам и мляко вътре....
Карил, ей така те искам  Hug Много хубави стихчета както обикновено.
Рени, приятно изкарване на Банско!

# 247
  • София - Дианабад
Привет и от нас!
 newsm59, Шехеразада! Пожелавам ти безкрайни усмивки  и щастие!
Честита месечинка на адашките и техните мами и от мен! Да растат умни, красиви и добри мъничетата, а мамите да се гордеят с тях!  bouquet
И аз пропуснах да гледам Мерелин и Ния Sick, нали съм си шматка, сега толкова ме е яд, не знам няма ли начин да го гледаме все пак.
И на нас ни изписаха Вигантол, по 2 капки всеки ден след 20-ия ден на бебка, аз го давам на второто ядене, с лъжичка без мляко, но може и с мляко да се дава. На прегледа докторката погледна фонтанелата, каза, че е добре и няма проблем да й дадаме Вигантол. Иначе и на мен ми е интересно, както беше писала Цвети, защо да й е малко храната на София. Ще видим другата седмица колко ще е наддала и тогава може би ще си покаже.
Цвети, благодаря ти за мнението за акането с чужда помощ, наистина много ме притеснява това - не че съм стигнала до там, но поне да нямам притеснения, ако се наложи.
Бедствието, внимавай с тези хапчета, те психиатрите само това знаят - лекарства със зелени рецепти да дават. Що не вземеш да се разведриш, да помислиш нещо позитивно, знам, че е трудно, но заради децата го направи. Ти си знаеш най-добре, помисли, ние сме с теб Hug!

И аз съм "ЗА" Дианабадска среща, само трябва да доуточним къде ще се срещнем, може и на ЛС. Иначе аз живея на улицата на басейна "Дианабад", между него и "Дейзи", точно срещу Полиграфическия. А за срещата на центъра съм навита да дойда, ако таткото ни се съгласи да ни докара, т.е., да ни придружи. Лошото е, че не мога да кажа предварително дали ще присъствам, или не.
И още мислех да пиша, но забравих за какво. Вече ще се старая да си записвам, че иначе лошо. Ама то с бебе на ръце какво да записвам Sunglasses?
Хайде, лек ден Hug!

# 248
  Гери, аз забравих да ти пиша предния път! Някои бебета усвояват по-добре кърмата и акат на по-големи интервали! В това няма нищо притеснително! Не е запек и ако бебето наддава добре и спинка спокойно - няма какво да се тревожиш! Ако тая докторка пак ви изтресе някой бисер - идвайте при Иванова! Бедствието идва при нея чак от Гео Милев, а ти си на една крачка от Студентска поликлиника!
   Марийче, не се тревожи! Ние давахме вит.Д2 по 1 капка в крайна сметка!  Peace
  Мацкииииии, Бу нещо се е изринал яко по кратунката  Tired! Има червени пъпки по лицето и в косата  ooooh!! Снощи хапнах малко шам фъстък и се чудя дали не е от него  newsm78!

# 249
  Привет и от мен HugИзвинявам се предварително за грешки,безсмислици и тем подобни бръщолевения без смисъл,но преживях кошмарна нощ Tired-неспането е най-малкия проблем ConfusedВчера започнах да дохранвам София с адапт.мляко,и на всяко ядене започна да повръща,вечерта 4 пъти -на фонтан,чак през нослето й излизаше Cry,посиня цялата-толкова се уплаших...че нещо лошо може да й се случи,че аз съм некадърна майка...че не съм предотвратила повръщането-старая се да я държа изправена,правя й почивки по време на храненето,изчаквам я след това 10-15 мин.преди да я сложа в леглото....заспа към 00.00ч. и се събуди в 07.00,но аз от притеснение да не повърне,стоях цяла нощ до креватчето й да я наблюдавам. Говорих с педиатърката и тя каза,че може би преяжда-аз й давам първо да суче и после от шишето,нШехерезадао тя така и не си изяжда всичко;не зная....да не би пък млякото да не й понася...Днес,да чукам на дърво, не е връщала,но всеки път,когато я храня,стоя на тръни...
  Така....оплаках ви се хубаво...
  Исках също така да поздравя Шехерезада-ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,МИЛА newsm51МНОГО,МНОГО ЩАСТИЕ И ЛЮБОВ ТИ ПОЖЕЛАВАМ!ДА ТИ Е ЖИВО И ЗДРАВО СЛЪНЧИЦЕТО Heart Eyes
   ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ И НА ДВЕТЕ ГЕРИ-та Heart Eyes Heart Eyes
   Тук времето е много топло и слънчево,от което се възползвах и изкарах за 10-15 мин. София на терасата Wink
  МЕРЕЛИН,поздравления  bouquetМного ви се радвах тази сутрин-пу-пу Heart EyesДа сте живи и здрави HugТака е,тук все хубави хора сме се събрали,с още по-хубави бебчета Heart Eyes
  Ето снимки от днес:http://www.snimka.bg/album.php?album_id=70409&photo=276
                                   http://www.snimka.bg/album.php?album_id=70409&photo=277

Последна редакция: пт, 15 дек 2006, 16:22 от Sophi

# 250
Привет и от мен! Марти е на разходка с тати и аз имам малко свободно време да ви прочета. Мерелин, и ние те гледахме тази сутрин с Марти докато папкахме. Ния е много сладка и пухкавка, пу-пу!!! Преди 2 дена бяхме на консултация - наддали сме 850 г. за 19 дена от изписването. Доволна съм, даже изчислих, че ако я караме в този дух на месечинката ще сме 1,200 кг. отгоре. Дано, че каквито сме дребчовци! Иначе папкаме поне по 1 час - мами, според вас нормално ли е? Много изморително ми действа това стояне в вдна поза толкова дълго време, снощи даже доста си поплаках от изтощение. Тези дни /откакто го извеждаме навън/ Марти май обърна деня и ноща - през деня спинка доста, почти не плаче и не се сърди, а вечер се буди през 2 часа за папане. Снощи така се бях шашнала, че след час и половина кърмене се дере като подивяло и иска да суче, че размразих малко кърма и му ч дадох с биберон. То горкото, докато се усети как да захапе бибата бая време мина... Ама си хапна 40 мл още, не че след 1 час пак не се събуди. Много съвестно ми беше с този биберон, но май въобще не му се отрази, даже май не го хареса особено.
Лека от мен! Утре може и аз да изляза да се поразпъпча, че се чувствам, че живея в някой измислен свят!

# 251
здравеите маичета и малки бебешочета  smile3525, ние жче похапжаме пожечко но искам да ви помоли да ми кайете пак за ритуала с клечките штото маи и ние сме урочасали, да попитам и за вигантола трябва ли доки да ти го изпише?защтото тук на нас ништо не са ни казали а Ники вече е на 1мес и 1седм пьк и знам от др мами че тук не дават витамин Д,мислех да си порьчам на мама да ми прати и да го давам.Мога ли без лекарско предписание????честито на месечинките и на мама Шехерезада много здраве,лубов, касмет и бебешора много да те слушка smile3525

# 252
  • София
Пам, за Вигантола, моята докторка каза в лъжичка с кърма да давам. Още не съм го почнала,  ама днес дадох Зимафлуор за първи път - 2 капки, направо в устата. На брошурата пише, да не се дава с мляко. И днес Борето повърна два пъти. Дали е  възможно да е от флуора? Досега от раждането си само един път го беше правил. Допускам и от преяждане да е, че цял ден ми виси на цицата.

Как мислите, някой друг дава ли Зимафлуор и какви са резултатите?

Реших да не ги почвам наведнъж, че да следя, ако има нещо, да знам от какво е. Иначе флуора е от 15 ден, който пропуснах, а Вигантола от 20-ти.

# 253
Аз не давам Зимафлуор  newsm78 ...трябва ли...
Вагинтола капвам направо в муцката, че иначе се си остава по лъжичката... или пък разливам
Мацки хайде да се видим в МОЛ-а в сряда или четвъртък щом и Карил може да дойде. Аз ще взема Вики с кенгурото че нямам как да се домъкна до там с количката... пък може и да долетя с Джи-джи /името на мойта колица  Mr. Green / ... ама пък Вики като е в количката е ревлив, а в кенгурото мълчи... уф, егати одисеята е моето майчинство   ooooh!  А като го пъхна в ескимоса - то не се вижда бебче изобщо /много му е голям/, ама поне му е топло на мишлето.
За дианабадската среща да се разберем за понеделник-вторник,а? Можем да се съберем на кръстовището при ШЕЛ-а някъде и да отидем пешачката до парка в Ст.град - много е слънчево там. Аз от към идеи съм бедна - не познавам изобщо района, така че давайте вие - само да е някъде на лесно място.
Sophi, какво мляко даваш? Аз давам на Милупа - Миломил ХА1 и мисля, че Вики го харесва. Вземи непременно хипоалергично мляко за по-сигурно.
Рениии ти още ли си тук бе жена? Аз мислех, че вече си на втора чаша винце в готинОТО Банско... и лек път ти пожелавам  Peace
Аз днес видях слънце, накиприх малкия и излязохме, ама беше як студ! Мноо бързо се прибрахме "дома на жешко"  Shocked
Лека и безколикова от мен!
п.п. Срам-несрам да питам: може ли да ме "светне" някой как да си сложа снимка на мястото на прегорялото сърце? Намалях снимка, качих я в снимка.бг .... копи-пейстнах в профила и накрая нъцки! А се опитвам не веднъж... и се изнервих вече

# 254
Здравейте мили мамчета
Аз да се включа за Вигантола и Зимафлуора.
Вигантола давам по две капки дирекно в устата като капя от шишенцето, може и с лъжичка с кърма предполагам кой както му е удобно щото има различни мнения за това как да се дава. Намерих такива теми във форима ако някой иска да чете:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=150193.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=127771.0

Относно Зумафлора аз слагам по две капки във водата за пиене на Мимка когато и преварявах чешмяна вода.Сега купувам една  минарална за бебета и позабравях да слагам, но пък сега се хвърлих в размисъл в тази вода да слагам ли...
София ако искаш причети в тази тема за Зумафлора какво казват други мами:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=146245.0

Шехерезада - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН
чЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ И НА МАЛКИТЕ КУКЛИ С ХУБАВОТО ИМЕ ГЕРГАНА

Общи условия

Активация на акаунт