Студенти в Нидерландия - 14

• 68 844
  • 760
  •   1
Отговори
# 285
  • София
G.D., рейтингът му в Гугъл не е много висок. Но преценихме на база на твоята препоръка, че вероятно е оптимален вариант между цена и качество. На 6 км е от квартирата на детето, което мисля е много добре.

# 286
  • Sofia
Да се отчета и аз след като попреминаха силните емоции.
Благодарение на една прекрасна съфорумка ( G..D.. Hug ) дъщеря ми е с чудесна квартира.
Пътува на 01.09. с баща си, за да и помогне с мебелите, като предврително бяхме поръчали от икеа всичко необходимо, като останаха разни дреболии от магазинчета втора употреба, каквито има на много места. Първата вечер спаха в хотел Леонардо, приличен, на удобна локация на гарата и близо до центъра. На следващия ден ключове за квартира, доставка, всичко по план, дори колело успяха да намерят. Много и харесва града, мястото, съквартирантите, университета. Вчера се регистрира в общината, а след това си подаде документи за банкова карта, беше впечатлена колко лесно и бързо се случва всичко.
Метнали са ги със задачи още от начало. За днес трябваше да  е предварително подготвена за Lab-a.
Ами успех на всички студенти! На мен все още ми е криво, но ще ми мине. Радвам се за нея!
Редактирам: Градът е Бреда, университет- BUas.

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 18:24 от mi_sy

# 287
Пак има стачка на транспортните служители.
На 07/08/09 септември ще има по- малко транспортни средства .
Пояснявам : от нас до гарата принципно имам опция за три автобуса и никога не съм чакала повече от 5 мин. Днес буквално ми призля, че имам опция за автобус чак след половин час.
на 9292 ще пише, ако и във вашия град има намален транспорт

# 288
Какво се случва със студентското финансиране за работещи по време на коледните празници, ако не могат да си направят мин. часове през декември и януари?

# 289
Ето тук би трябвало да се прикачи уверението за записване, но нещо не работи. https://mijn.ing.nl/banking/products/24
Ето тук има подробности:
https://www.ing.nl/particulier/student/producten/studentenrekeni … dent_account.html

Имаше проблем с прикачването на удостоверението и накрая писа на съпорта на банката и стана за секунди

Последна редакция: чт, 08 сеп 2022, 15:39 от VAVA

# 290
  • Бургас
Утре тръгвам към Айндховен, дисагите са ми като на бай Ганю - цигари, кюфтета, луканка, сирене, кашкавал, лютеница и т.н., май ще улуча валежно време, но какво да правим....студентът казва да не нося кеш, щото само с карти работели хората, кредитната ми карта обаче е с малък лимит, дали ще мога да плащам и с дебитна карта там, разбрах, че трябвало да хвана някакъв автобус 400 от летище до ж.п. гара, някой може ли да ме ориентира къде да   я търся спирката на летището

# 291
Утре тръгвам към Айндховен, дисагите са ми като на бай Ганю - цигари, кюфтета, луканка, сирене, кашкавал, лютеница и т.н., май ще улуча валежно време, но какво да правим....студентът казва да не нося кеш, щото само с карти работели хората, кредитната ми карта обаче е с малък лимит, дали ще мога да плащам и с дебитна карта там, разбрах, че трябвало да хвана някакъв автобус 400 от летище до ж.п. гара, някой може ли да ме ориентира къде да   я търся спирката на летището
Когато излезете от летището пътят Ви води към спирката на 400 и 401. И двата Ви вършат работа до централната гара на Айндховен, ако ще хващате влак към друг град. Ако сте без карта, на спирката има терминал за билети.

# 292
И вътре срещу лентите за чекиран багаж има автомат за билети. Работи си с български дебитни карти.
Няма как да се обърка стоянката за автобуси - просто се следва пътникопотока Simple Smile
Сега погледнах, не виждам стрес с автобусите, въпреки обявените стачки и за градския транспорт. Въпреки това препоръчвам да се следи 9292 приложението.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2022, 09:01 от chervenokoska_2

# 293
Писала съм преди, ама за новопоявилите се- 400 е директен - спира мисля само на болница Катарина, 401 обикаля половината град докато стигне до  жп гарата.
В самия автобус може да се купи билет от шофьора- САМО с карта,
Влиза се от първата врата, слиза се от всички останали.
Автобуса спира след като излезете от терминала- срещу вас ще видите едно площадче, и една двуетажна сграда(мисля паркинг) с някакви елеватори по средата- спирките са на гърба на тия елеватори под втория етаж на сградата

# 294
И аз имам полет утре за Айндховен. Притеснена съм заради стачките и се колебая дали да летя. После съм до Енсхеде с влак.

# 295
  • La casa de Mickey Mouse
Днес няма стачки на влаковете, само на автобусите, но все пак се движат. На 9, 12 и 14 влаковете стачкуват, т.е. придвижването с влак ще е мисията невъзможна

# 296
  • Бургас
second, благодаря много за инфото, ще съм с два куфара общо 30 кила и не ме влече много да обикалям с тях, стачки, нестачки, трябва де се дотътря до ж.п. гарата, там ще  ме чака студентът, ако нещо няма автобус - ще се мятам на такси, има ли някакви особености за такситата в Айндховен, а иначе тази ж.п.гара последна спирка ли е на автобуса от летището, т.е. няма голяма възможност да я пропусна, ако се заблея....

# 297
Да последната е. Няма как да се сбърка.
Автобуса завива покрай всички спрели и отива в далечния край на паркинга.
Такси не съм ползвала, мисля че пределно малко съм виждала..

# 298
second, благодаря много за инфото, ще съм с два куфара общо 30 кила и не ме влече много да обикалям с тях, стачки, нестачки, трябва де се дотътря до ж.п. гарата, там ще  ме чака студентът, ако нещо няма автобус - ще се мятам на такси, има ли някакви особености за такситата в Айндховен, а иначе тази ж.п.гара последна спирка ли е на автобуса от летището, т.е. няма голяма възможност да я пропусна, ако се заблея....
Последна спирка е, и първа такава, така че няма да се объркате.

# 299
Документа от НАП за доходи за субсидия с апостил ли трябва да е или само с печата на  заклет преводач?
Знам, че го имаше някъде, но не намирам и бързам. Имам спомен, че превод от заклет преводач е достатъчен, но не съм сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт